Předělání na levorukou kytaru
Pravidla fóra
Re: Předělání na levorukou kytaru
Tak bude to prasárna, ale jak říkám neni co ztratit. Jednou se mi u španělky hlava ulomila (v místech ladění E strun) slepil sem to a drží to. Předpokládám, že u 12strunky bude větší tlak, ale na druhou stranu když se utrhla tak ta lepená plocha byla opravdu dost malinká. Počítám, že teď když budu mít volbu řezu je výhoda na mé straně. Rozhodně si nemyslím, že je to fyzikálně nemožné (kdyť ty lepidla mají skoro lepší pevnostní vlastnosti než to dřevo). Jiné to bude z hlediska zvuku. V tomto směru se přiklánim k filosofii Jacka Whitea. Teď bych strašně nerad působil jako nějaký prznitel kytar, proto bych rád znovu zdůraznil, že neni co ztratit. Pár kytar na vyhození sem již zprovoznil a nedám na ně dopustit.
no tak já to vidím tak, že koupím nějakou 12-strunnou cortku tak za 3k a nechám předělat nultý pražec a kobylku. ted jde jen o to kde sehnat takovou kobylku a či kytara bude mít slušný zvuk.
Vpodstatě by se to kytaráři mělo podařit odlepit a předělat drážku na levou stranu, jinak jako řešení se mi to zdá nejlepší ale nevím jestli nejlevnější. Záleží kolik veme kytarář. 
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
uvidím no, ale myslím, že by to nemuselo být nějak drahé.
hmmm, nez by som odlepoval kobylu, to by som radsej do stavajucej vyfrezoval nejaku centimetrovu drazku narovno a do nej vlepil kus palisandra/ebenu s vyfrezovanou lavou drazkou. vymenit nulak je trivialita.