Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Rocky_MK »

Díky za názor. Naživo to budeme hrávat asi výlučně bez bubnů jako všechno ostatní, jak už jsem totiž napsal, Jožka Fojta je naším hostem na prvním albu a nepředpokládáme, že s námi bude koncertovat...
Jinak se nebojím, že bych případně neměl s kým hrát jako obecně, problém je, že bych konkrétně tenhle styl muziky neměl s kým hrát, což by mi teda sakra vadilo.

A přikládám naši nahrávku, kde se mi bicí naopak líbí a bez nich by to bylo o ničem :)
http://www.box.com/s/54d13c6d5426ce74f71f

A ještě jednu, s takovým country nádechem. Normálně teda country neholduju a další song v podobném stylu neplánujem, ale tohle hraju rád, je to pohodářská klasika s dobrým textem. Každopádně bude se tam pár věcí předělávat, hlavně tedy zpěv, a to především v refrénech, ty výšky, ty výšky :D
http://www.box.com/s/12350319e3749664c917
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Fade & J.J.: díky za zhodnocení :) ten rytmus, zejména ve sloce, mi dělá problém, chvíli sem se to snažil hrát podle originálu, pak jsem to zas hrál jinak, budu to pilovat. S tím zvukem mám u těch hodně nagainovaných presetů problém se zahuhlaností a nekonkrétností u všech. Ale to asi nevyřeším jinak, než koupí pořádné zvukovky, ten můj usb kabel to prostě nestíhá. No každopádně sem rád, že jste mě usadili na zem, protože mě to nepřišlo zas tak hrozný :D
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Většina higain zvuků mi to dělá taky. Hlavně z GR. Proto na nahrávání používám hlavně VST simulace, které jsou podle mě povedenější než GR, nebo GR presety, které si vždycky upravím.
Zamakat na pravačce. Jak jsi asi sám zjistil, rychlejší věci ti dělají problém.

Mimochodem, já chystám další nahrávku, kterou tady brzy hodím až ji nahraju, tak jsem potom zvědav :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Fade píše:Většina higain zvuků mi to dělá taky. Hlavně z GR. Proto na nahrávání používám hlavně VST simulace, které jsou podle mě povedenější než GR, nebo GR presety, které si vždycky upravím.
Zamakat na pravačce. Jak jsi asi sám zjistil, rychlejší věci ti dělají problém.

Mimochodem, já chystám další nahrávku, kterou tady brzy hodím až ji nahraju, tak jsem potom zvědav :)
GR-Guitar rig?Jsem ho pouzil tedko pri nahravani a znel me dobre viz Mein Land.Vsechno je o nastaveni.
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

No samozřejmě, proto píšu, že si ty presety upravuju ;) Tovární jsou většinou zahuhlané.
VST používám, protože například když jsem si dal v GR simulaci Rektálu a potom VST simulaci, tak VST jako Recto znělo a GR se mu jen vzdáleně blížilo.
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tak jsem tu zas :) Dneska jsem za rekordní dvě hodiny nahrál čtyři kousky. Mám z toho radost a dobrý pocit a samozřejmě mě zajímá váš názor :) Takže novinky Daniel and the Moravians :

You've got a Way : http://www.box.com/s/ae6de5c0e8840808e38b
Rowboat in the Ocean : http://www.box.com/s/3e9a488abfd9bdad6928
Wheel King : http://www.box.com/s/ee14545ec553e2880ee3
Summer Hay : http://www.box.com/s/cdbf605046e8f29b8b56

EDIT: Právě mě informoval kamarád, že moje stopa v Summer Hay je skoro identická se Střihavkovou Zemí vzdálenou, což mě teda trochu rozladilo...nikdy jsem se nesnažil nic hudebně kopírovat a ta melodie se mi tam z podvědomí sama nabídla...
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Taky to tam slyším, a to hodně :) Hudba dobrá, ale tohle je celkem masakr. Věřím, že ses nesnažil něco napodobit nebo kopírovat, ale prostě to tam je.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Housle hned na začátku, je to tam. Ale před soud to chodí až od čtyř taktů výš, ne? ;)
Jinak moc pěkné, jak kvalitou zvuku, tak melodií, příjemně se to poslouchá.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Děkuju za názory. Ono to tam nejde neslyšet, když si člověk pustí jedno a pak druhé. Ta inkriminovaná část melodie je řekl bych tak z 95% shodná, ale akordový základ je jiný.

filo : je to viola :) Nevím jak je to se soudem, ale tomu bych se velice rád vyhnul. Opravdu jsem neměl zájem někoho poškodit nebo kopírovat, uvažoval jsem i o přetočení, ale nevím, co jiného tam hrát :(
Kvalita zvuku se, věřím, ještě zlepší. Tohle jsou všechno pracovní verze, ještě dnes a asi v sobotu půjdu do studia a mám nahrané. Pak ještě pár stop tak různě, oslovili jsme dceru folkaře Pepy Nosa, aby nám dělala semtam nějaký vokál, protože má moc krásný hlas. Ale tedy ta výsledná kvalita snad půjde ještě nahoru, po výsledné mixáži a přidání reverbu...
filo01

Příspěvek od filo01 »

No jo, příště mrknu nejdřív do podpisu ;)
Kdybych měl hlasovací právo, tak bych s akordama nehýbal - na místě "vzdálená" by se mi líbilo místo E, D, H třeba E, F#, E, H nebo D, F#, E, H.
H stejně dlouhé jako originál, první tři noty o polovinu kratší. I na "země" a takt předtím by se to dalo okudrlinkovat.

PS: Taky bys to bez té violy mohl dát do placu jako backing, v Jam Session vlákně by se určitě někdo chytl ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Já vím, ale nikdo tam nechceme žádné velesložité melodické linky. Mohl bych každou notu dát do obalu a nastavět tam kotel intervalů a kdesi cosi, ale nechci...a kytarista jako autor songu to už vůbec nechce, aby tam bylo kvantum not. Kytarové akordy v "inkriminované části" :lol: jsou D, A, Em, G, jednoduchý základ, jednoduchá melodie, zastávám názor, že dobře se dá dělat i jednoduchá muzika, nechci z toho mít 26 minut dlouhý violový speedmetal :mrgreen:
filo01

Příspěvek od filo01 »

Rocky_MK píše: Kytarové akordy v "inkriminované části" :lol: jsou D, A, Em, G
Doufám, že sis nemyslel, že to moje "místo E, D, H třeba E, F#, E, H" je v akordech, noty už sice víceméně zvládám jen v osnově, ale tak blbě na tom se sluchem ještě nejsem ;)
Rocky_MK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Ne, neboj :) Já chtěl jenom poukázat na to, že to je jednoduchý song a neradi bychom tam cpali nějaké složitosti (viz podpis - pravidlo Mr.Blacka - žádný složitosti voe :D ).
bazdesh
last.fm: bazdesh
Bandzone: bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

Monolog 1 a 2.. "pracovní verze"
Kvalita je příšerná, já to taky kazil skoro všude, ale nahrával jsem to tak 1000x, a tohle je imo zatím nejlepší verze.. Nahrával jsem to na rozepnutej hb u krku, takže to lehce šumí, navíc zvukovka a kabel to nějak nezvládají a ten šum ještě násobí :D..

http://soundcloud.com/bazdesh/monologue-1-and-2

(smazáno, snad nahraju druhou verzi, nějak mi to blbne..)
Naposledy upravil(a) bazdesh dne 12.04.2012 19:30, celkem upraveno 1 x.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

tyjo prijde mi, ze tam strasne litas v rytmu..jednou nekde pribrzdis, pak to zasejc dohanis, rytmicky je to cele takove strasne splasene a sliva se to :?

zkus do toho nacpat vice zivota, vice dynamiky...ja osobne jsem ztoho nepobral ani jeden motiv, je toho strasne moc
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

Já vím že tam je rytmus naprosto pryč.. Ale nevím jak na různý střídání 11/8 a podobnejch věcí aplikovat metronom..
(noty.. http://www.box.com/s/21d6dc2f6f61afea6629)
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

A v tom je možná problém. Ty noty, co máš spojený nožičkama se ti musí vejít do jednoho kliku metronomu a každá z těch spojených not by měla znít stejně dlouho. Prakticky se tam furt střídaj trioly a osminky. Čtvrtky jsou na celou dobu (1 klik).
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Luky

Příspěvek od Luky »

Ahoj
Jsem v tomto ohledu úplný začátečník
Chtěl bych si nahrát kytaru do pc .... mám cubase5 ale nák nefunguje a já si s ním nevím rady
Neměl by někdo radu,jaký by se dala kytara ještě nahrát do počítače?Stačí samostatně jen kytara,nebo možnost smíchaní s už existujcí nahravkou.
Děkuju za rady !
bazdesh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bazdesh »

J.J. píše:Prakticky se tam furt střídaj trioly a osminky.
To je jen tak zapsaný (guitarpro si to takhle dělá..), celá písnička jsou víceméně osminy a pár čtvrtek..
(midi http://www.box.com/s/cf36f4206b65cd1a6eaa)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

no z takoveho zapisu to musi byt radost se ucit :D
tu nejde o to, ze to nesedi do 4/4 taktu, metronom by ti tak jako tak pomohl, protoze drzi rytmus...me se zda, ze mas vice druhu osminek, kazdou jinac dlouho...proste mi to prislo takove odmastene at to je

tyjo hlavne to neber tak, ze se te snazim zdeptat, ja sam mam stimdle velke problemy :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“