Nevyrovnanost hlasu
Pravidla fóra
Nevyrovnanost hlasu
Zdravím, chci se zeptat, čím to je, že jsou dny, kdy vyzpívám cokoli, co mě zrovna napadne (v rámci možností samozřejmě), ale někdy prostě můj hlas ulítá, není tak čistý a prostě to není ono. Děkuji za odpověď, popřípadě co s tím a jak to trénovat. Děkuji
-
Mr.Freeman
Re: Nevyrovnanost hlasu
všechno - veškerá aktivita ten den před zpěvem se ti podepíše do hlasivek.. , např.: na někoho řveš při sportu apod. , nebo dáš si hodně ostré jídlo než obvykle... , nějak je musíš unavit a pak je to nanich slyšet. I když se necejtíš dobře... - máš kašel či rýmu , teplotu atp..
Redukovat takovéto nepříznivé vlivy můžeš např.: správným rozezpíváním .o)
Jinak teď nechápu slovo ulítá? - to má být přeskakování v hlase? - na to si odpověď kolik ti je let , může se jednat o klasickou mutaci , jestli myslíš tohle.
* a pokud hlas není čistý a "dřeš" se u zpěvu ,tak zpíváš špatě , asi tlak na hrtan - tak to je u mě pokud chci vyčarovat mírně nakřáplý hlas , ale samozřejmě jakýkoli tlak je naprosto špatně.o)
Redukovat takovéto nepříznivé vlivy můžeš např.: správným rozezpíváním .o)
Jinak teď nechápu slovo ulítá? - to má být přeskakování v hlase? - na to si odpověď kolik ti je let , může se jednat o klasickou mutaci , jestli myslíš tohle.
* a pokud hlas není čistý a "dřeš" se u zpěvu ,tak zpíváš špatě , asi tlak na hrtan - tak to je u mě pokud chci vyčarovat mírně nakřáplý hlas , ale samozřejmě jakýkoli tlak je naprosto špatně.o)
Sero venientibus ossa / pozdní hosti jedí kosti