Orange Rockerverb - dobré, leč potiché?
Pravidla fóra
-
hhoonnzzaa
Orange Rockerverb - dobré, leč potiché?
Tak tedy, mám 100W hlavu nově a o víkendovém koncertu jsem učinil zkušenost, že v menším kulturáku jsem měl volume na 5 a slyšel jsem to jen s hlavou (rozuměj mojí, ne oranžovou) před bednou. Na větších akcích to není takovej problém, tam to dožene zvukař, ale DIY akce bez zvukaře, respektive s nazvučenými jen zpěvy by mohly být problém. Na Orange fóru jsem koukal, že si na to stěžuje spousta lidí, takže se táži: Má tady někdo obdobnou zkušenost? A utáhne to i koncert v menším prostoru bez zvukaře? (nevím jestli se to týká jen Rockerverbů, ale hrál jsem třeba na Rocker30, což řvalo naprosto brutálně a dřív jsem hrál na Peavey Valveking a ten na poloviční volume skoro zabíjí...)
Díky za případné postřehy
Díky za případné postřehy
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Re: Orange Rockerverb - dobré, leč potiché?
Mám MK I a nemám pocit, že by to bolo tiché popravde. Ked píšeš, že si to mal na 5, aký bol problém to dať na 8
? Či uniká mi niečo?
-
hhoonnzzaa
Jasně, problém nebyl, jen jsem byl zvyklej, že u 100W hlavy prostě musíš s volume velmi opatrně a tady se prostě ani na poloviční hlasitost nic nedělo...to přece není normální, ne?
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
Co ja viem, pokial to hra nahlas ako 100W ale naplno to hra naozaj az na 10 a nie na 2 (pozdravujem JCM 900 Dual reverb)
, tak by som to naozaj neriešil.
Tohle bych bral jako klad. Asi prostě mají vychytanější průběh volume poťáku. Jak píše kubog, u JCM 900 se něco dělo tak v prví čtvrtině dráhy tzn. musels ladit milimetry aby byl zvuk akorát. Pokud to stačí s hlasitostí na plno či na třech čtvrtinách, neřešil bych to.
Ahoj! Potýkám se se zajímavým faktem, leč nemůžu říct, že by to byl přímo problém. Mám Rockerverb 50 MkII a 2x12 closed back. Předtím jsem měl Fender Blues Deluxe, tedy 40W a jedno repro, ještě k tomu kvalitou nesrovnatelné a hrálo to o 100 % hlasitěji, ale bylo to až nepříjemné, ale je to prostě zvláštní. Myslím, že hodně dělá právě ten uzavřený box, jaký máš? Mám to poměrně krátkou dobu, poprvé jsem to měl na zemi a to prostě vůbec nešlo, vážně jsem se neslyšel. Dal jsem celou sestavu na židli, mám Volume i Gain na zkouškách obojí na půlce, podle kytary třeba ještě víc. Když hraji sám, hezky to zaplní celý prostor, ale s kapelou musím stát přímo proti bedně, jakmile udělám krok na stranu, už se neslyším (přitom vůbec nehrajem žádný šlupky, je to brit rock) Mám doprovody i sóla a při těch mám taky problém, používám hlavně zkreslení hlavy, který je ale úžasný.
Moc nevím, co s tím, zvuk je sice úžasný hodně i díky tomu, že člověk využívá výkonový potenciál a neškrtí to, ale v sobotu máme koncert a fakt se bojím, jak to udělat, abych se slyšel na pódiu (nejsem zastánce kytary v odposlechu, ten potřebuji hlavně pro zpěv a rád bych se slyšel přímo z aparátu, jak jsem na to zvyklý)...co s tím? divné:/
Moc nevím, co s tím, zvuk je sice úžasný hodně i díky tomu, že člověk využívá výkonový potenciál a neškrtí to, ale v sobotu máme koncert a fakt se bojím, jak to udělat, abych se slyšel na pódiu (nejsem zastánce kytary v odposlechu, ten potřebuji hlavně pro zpěv a rád bych se slyšel přímo z aparátu, jak jsem na to zvyklý)...co s tím? divné:/
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Obaja máte MKII možno je problém v tom, ale ťažko povedať.
A otočení volume za půlku je problém?? Pořád sem totiž nepochopil pointu toho, že máš volume v půlce a hraje to málo...
tak třeba u mě to jde, ale zvuk už je podle mě přehnaně tvrdý a nepoddajný, autor měl asi spíš na mysli, jestli je to normální, že u toho nového rockerverbu je prostě podivný průběh volume potenciometru a jeho domněku tímto asi potvrzuju, protože i já jsem si myslel, že s mou hlavou třeba není něco úplně v pořádku. ten aparát se chová tak a svým způsobem je to i dobře, protože je to určitě lepší, než 50 i 100W škrtit na čtvrtinu výkonu,)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
-
hhoonnzzaa
jojo, orange to takhle prostě staví, jen jsem to zkrátka nečekal, protože u většiny aparátů když točíš volume doprava tak za půlkou se toho už moc neděje a navíc už od 2/3 výkonu seš hluchej...tady to ještě na půlku hraje hlasitostně do zkušebny a na koncertech se musí víc, což však, jak pravil mistr výše, je v poho, koncert to v pohodě utáhne, a hraje to brutálně....(jen možná malinkej fail je, že čistej kanál je naprosto zabijácky nahlas, tam mám volume max na 2/10 a už to řve...