Orange Rockerverb MKII

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Maznak
Bandzone: http://bandzone.cz/noblecrops
Kontaktovat uživatele:

Orange Rockerverb MKII

Příspěvek od Maznak »

Zdravim,
Dosti mě zaujal tento jedinec. Hraje to nádherně, je strašně všestrannej a jde na něj hrát kvalitně a jasně tvrdá hudba, což potřebuji. Jen otázka, jestli jít do 50W nebo 100W. Chci to připojit k Orange 4x12 boxu a nevim jestli 50W bude stačit. Dočetl jsem se zde v jiném topicu, že měl někdo problém se slyšet na podiu se 100W verzí. A teď aby zase 100W nebylo moc..

Napište vlastní názory a poraďte. Díky.
kubog

Re: Orange Rockrerverb MKII

Příspěvek od kubog »

S počutím nie sú problémy. Ak to chces kupovat nové, tak akurat mam v inzercii Rockerverb 100W MKI, dohodneme sa :)
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Mám 50W, v kapele dvě kytary a na zkouškách i na koncertě hrávám s hlasitostí na půlce a rezerva tam ještě je dostatečná. Přijde mi, že průběh zesilování je takový, že výrazně narůstá právě až za půlkou, a to už je opravdu hodně. Přímé porovnání se 100W nemám, ale 50 mi bohatě stačí a je výtečná možnost to vytavit a kreslit i koncákem, což u 100 už je hodně nahlas!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Maznak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maznak »

kubog píše:S počutím nie sú problémy. Ak to chces kupovat nové, tak akurat mam v inzercii Rockerverb 100W MKI, dohodneme sa :)
Už jsem tvoji inzerci našel a zaujala mě, ale momentálně na to ještě nejsou finance. Doufam že v létě už budou.

Jinak si právě též myslim, že 50W by mělo být ideální a to i na venkovní fesťáky. Kecal jsem nedávno s kámošem, kterej toho má už hodně za sebou včetně Anglie a řikal, že 100W v ČR moc neuplatnim. Má Riveru Knucklehead a trápí ho, že ji pořádně neotevře a teď se chystá na 50W Orange kombo. Co se týče ostatních hlav tak 50W jsem si jinou nevybral, tam vede Orange. U 100W mě láká ale ENGL - Ritchie BM sig. a Blackstar serie one 104. Teď jen strach, aby to nedopadlo tak, že bych to musel velmi krotit a nemoch to pořádně vybudit.
Napište prosim zkušenosti s těmito aparáty a pak to případný porovnání tý síly. Dík.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

100W nevyuzijes u nas poradne nikde. Blackmora jsem mel a prave kvuli vykonu jsem ho vymenil za Savage 60, nicmene ENGLy hrajou i potichu dobre, jsou konstruovany jinak. U Blackstaru zas byvaji myslim brzdy. Dalsi veci je, ze se pak prodrazi prelampovani.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

Jak bylo praveno, hraje to na srovnatelný volume o dost potiššeji než třeba marshally, ale hlasitost za půlkou rapidně narůstá a na 7 už je smrtící...já hraju ve zkušebně na půlku, na koncertech víc....těch 100W hravě využiješ, protože to můžeš hezky tavit a neohluchnout na 50W jsem nehrál...
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
kubog

Příspěvek od kubog »

Ja mám radšej 100W hlavy, ako ruku na srdce, ten hlasitostný rozdiel je velmi zanedbatelny. 100W má väčší objem, gule, punch, všetko :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

anebo je to jenom wanabe dojem ;)
testovano ve studiu 50 vs 100W, pri blind testu samozrejme nikdo ty vetsi gule, objem, punch a vsetko nepoznal. (pri zkreslenem zvuku samozrejme)
kytarista samozrejme neuveri, protoze kdyz vedel ze to je 100W tak ten zasadni rozdil samozrejme "slysel"

anebo oblibena prihoda opravarska, kdy borec rezolutne odmitl 50W hlavu, protoze HC se da hrat jenom na 100W samozrejme!!!..... a pri oprave jeho hlavy se zjistilo, ze ho prodavaji podvedl a dve koncove lampy nebyly zapojene (jenom svitily), takze hral tri roky HC na zoufalych 50W a svet porad existuje :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

hhoonnzzaa píše:těch 100W hravě využiješ, protože to můžeš hezky tavit a neohluchnout na 50W jsem nehrál...
Tak buď jsem blbej já, nebo ta věta nedává smysl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Nero píše:
hhoonnzzaa píše:těch 100W hravě využiješ, protože to můžeš hezky tavit a neohluchnout na 50W jsem nehrál...
Tak buď jsem blbej já, nebo ta věta nedává smysl...
Nedává :D
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

hhoonnzzaa píše:... hraje to na srovnatelný volume o dost potiššeji než třeba marshally...
Co je to za hovadinu? Co to je to sronatelné volume? Jediné srovnatelné volume je naplno. To že je čudlík otočený tak či onak nevypovídá vůbec o ničem.
Celý ten příspěvek je tak nějak mimo... Ale hlavně že hraješ na 100W, no 8) :roll:
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

cheche, interpunkce mě zradila, až jsem byl osočen z blábolení...zkrátka Orange na 4/10 hraje potichu, Marshall už řve. Ano na plný kule již řve obojí stejně. Porovnání s 50W Rockerverbem, co se týče rozdílu v hlasitosti, nemám, anžto jsem na něj nehrál. Tečka.
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No právě, a kde je psáno že na 4z10 musí hrát jakékoliv dva aparáty stejně nahlas? Všecky auta taky nejedou na trojku stejně rychle... Já právě s 50W Rockerverbem porovnání mám a nezbývá než konstatovat, že stačí (stejně jako jakákoliv jiná padesátka) na jakékoliv podium u nás a přilehlém vesmíru bez ohledu na to jestli je třeba dát volume na čtyři nebo na sedmapůl... Pochop konečně že to tak výrobce chtěl, mě třeba irituje hledat tu polohu mezi 1 a 1,27 kdy to hraje ve zkušebně tak akorát nahlas. V "konečné" hlasitosti 100w/50w je rozdíl pár procent, tedy zanedbatelný.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No ovsem relevantni je bavit se o tom, jak je to s plynulosti nastavovani zejmena v prvni zhruba tretine drahy toho potaku (dal to vetsina lidi u 100W hlav nevyuzije). Me dost sralo, ze na Blackmorovi musim na koncertech i ve zkusebne honit milimetry mezi dvojkou a trojkou.
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no ja si nevybavuju moc zesilovacu kde by to takhle skokove nebylo :) ale je fakt, ze master je knoflik se kterym pri zkouseni aparatu hybu asi nejmene. Ted me napadlo ze docela plynule to ma Randall.

jinak ale kdyz ctu "100W a master na pulku" tak mi z toho beha mraz po zadech, u mesy nebo marshallu by to znamenalo ze bych se musel nachazet v jiny mistnosti (nebo budove). U orange jsem to nijak netestoval, takze je mozny ze jim to zabira pekne "linearne".
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kinx píše:no ja si nevybavuju moc zesilovacu kde by to takhle skokove nebylo :) ale je fakt, ze master je knoflik se kterym pri zkouseni aparatu hybu asi nejmene. Ted me napadlo ze docela plynule to ma Randall.

jinak ale kdyz ctu "100W a master na pulku" tak mi z toho beha mraz po zadech, u mesy nebo marshallu by to znamenalo ze bych se musel nachazet v jiny mistnosti (nebo budove). U orange jsem to nijak netestoval, takze je mozny ze jim to zabira pekne "linearne".
Pittbull Fifty to má tak, že se první 2-3mm se nic neděje a pak to jde pěkně postupně nahoru a ty opravdu vysoké volume jsou až za půlkou. Zatím jsem jemnější nastavení volume neviděl. Na druhou stranu na pittbull kombu bez masteru je to fakt milimetrová práce, protože už od minimálního záběru volume je to žev jako svině :D Na doma to řeším sepnutím sériové ešf. smyčky, kterou si defacto dělám master...
Maznak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maznak »

Díky všem za komenty. Jak tak usuzuju, tak těch 100W je moc a bohatě stačí 50W. Problém s připojením 50W hlavy k 4x12 240W boxu problém nebude ne, že by ho to neukrmilo atd..?
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

Ukrmí to v pohodě, hold budeš mít "rezervu" :D taky krmím 300W box 50W hlavou a nemůžu říct, že by to hrálo potichu ;)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

U boxu se vykon (coz by mel byt spis prikon) uvadi jako maximalni hodnota, kterou zvladnou. Tj. 100W bedna zvladne MAXIMALNE 100W hlavu, a ani to nemusi stacit, je lepsi mit rezervu. Pokud ta rezerva neni extremni (treba 1000%, tj. treba 1000W box a vice na 100W hlavu), tak zcela jiste nebudes mit problem. Nektere boxy jsou zname tim, ze hraji lepe na vyssi hlasitosti (typicky marshallovska 1960ka), ale to je v zasade zanedbatelny problem.
Somnus Aeternus
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Rezerva by u lampáče měla být 41 %, takže baj voko 150W box na 100W hlavu. Na druhou stranu třeba u WGS mě přesvědčovali, že maximální příkon udávaný u jejich repráků je RMS čistého signálu a že jejich 50W Invader 50W lampáč utáhne. Kdo se v tom pak má vyznat...
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“