Epiphone Les Paul Studio
Pravidla fóra
Epiphone Les Paul Studio
Nazdar,
co si myslíte o této kytaře? Prohledal jsem to tu, ale nic jsem nenašel. Jde mi o tenhle model http://www.music-city.cz/epiphone-les-p ... -2585.html
Mě osobně se dost líbí, krk má už lepenej a co jsem četl tak od Standardu se liší jen v použitý barvě - ale nevim jestli je to pravda. Dřív mi šlo o Standarda, ale co jsem našel tuhle tak je to jiný. Zatím jsem to nezkoušel, ale mám to v plánu /ikdyž se zatim moc v kytarovym světu nevyznám/. Hlavně mi jde o to, jestli je dobrá.
Měl jsem v plánu taky Epi LP 100, ale co jsem četl tak nebyla nic moc, ale video od jednoho týpka od tud co já má mě dost zaujalo. Opravdu je tak špatná? Jde mi o takové to domácí žvýkání, nic jako O2 Aréna se nekoná. A hlavně hodí se tyto kytary na songy např. od Linkin Parků či nebo TobyMac?
Díky moc
co si myslíte o této kytaře? Prohledal jsem to tu, ale nic jsem nenašel. Jde mi o tenhle model http://www.music-city.cz/epiphone-les-p ... -2585.html
Mě osobně se dost líbí, krk má už lepenej a co jsem četl tak od Standardu se liší jen v použitý barvě - ale nevim jestli je to pravda. Dřív mi šlo o Standarda, ale co jsem našel tuhle tak je to jiný. Zatím jsem to nezkoušel, ale mám to v plánu /ikdyž se zatim moc v kytarovym světu nevyznám/. Hlavně mi jde o to, jestli je dobrá.
Měl jsem v plánu taky Epi LP 100, ale co jsem četl tak nebyla nic moc, ale video od jednoho týpka od tud co já má mě dost zaujalo. Opravdu je tak špatná? Jde mi o takové to domácí žvýkání, nic jako O2 Aréna se nekoná. A hlavně hodí se tyto kytary na songy např. od Linkin Parků či nebo TobyMac?
Díky moc
- Alternátor
Re: Epiphone Les Paul Studio
No jo, další předražená čínská kytara, kde se celkem nesmyslně platí za značku. Na Epiphone se vykašli. Za stejnou cenu koupíš kytary na vyšší úrovni. Kopií Les Paulů se prodává dost, už jen tady: http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,81 . Za ty peníze je to hezká nabídka a vsadím se, že tý Epině natrhne struny. Sám jí už pár let mám a za současný Epiny bych jí teda nevyměnil. Nehledě na to, že takhle ti ještě zbyde na lepší snímače.
Naposledy upravil(a) Alternátor dne 12.04.2012 21:01, celkem upraveno 1 x.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nebyla by nějaká na Kytarách nebo Music city? Já se do Třebíče prostě nedostanu, mám to hrozně daleko... To už jsem si taky řikal, najít si jinou, ale oni prostě dělaj moc hezký LPčka a mně na vzhledu docela záleží... Taková cherry Epi je moje vyvolená...Alternátor píše:No jo, další předražená čínská kytara, kde se celkem nesmyslně platí za značku. Na Epiphone se vykašli. Za stejnou cenu koupíš kytary na vyšší úrovni. Kopií Les Paulů se prodává dost, už jen tady: http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara. ... 1,31,!P,81 . Za ty peníze je to hezká nabídka a vsadím se, že tý Epině natrhne struny. Nehledě na to, že takhle ti ještě zbyde na lepší snímače.
- Alternátor
Co já vím, tak ty fokusky si prodávaj sami. Občas se dá domluvit přímo v hudebninách, že by ti ji objednali. Takhle jsem přišel ke svý. Sice mi ji museli seřizovat atd (v tý době jsem na to byl docela poleno), ale kytara byla ok. Ber to takhle, za tuhle cenu Gibsona nepořídíš a čím levnější kytara, tím větší kompromis. Já tuhle kdysi kupoval ve slevě za 7 000,- a vždycky jsem se na ní mohl spolehnout. Pro začátečníka ideální, po výměně snímačů se s ní dá pracovat i dál... Škoda, že jsem se k tomu nikdy nedokopal 
Edit: Jo, kdysi byla moje vysněná Epi LP Custom. Pak jsem si ji vzal do ruky a zkusil na to zahrát... Od tý doby se jen směju tomu, že jsem za tohle chtěl vyhodit 15 tisíc.
Edit: Jo, kdysi byla moje vysněná Epi LP Custom. Pak jsem si ji vzal do ruky a zkusil na to zahrát... Od tý doby se jen směju tomu, že jsem za tohle chtěl vyhodit 15 tisíc.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jasně, to já chápu, ale já jsem na to ještě větší poleno co hraje tři týdny na španělku:) Opravdu by se mi hodilo, kdybys mi doporučil něco z výše vypsaných obchodů, oboje mám celkem blízko a tak zajet tam není problém:)Alternátor píše:Co já vím, tak ty fokusky si prodávaj sami. Občas se dá domluvit přímo v hudebninách, že by ti ji objednali. Takhle jsem přišel ke svý. Sice mi ji museli seřizovat atd (v tý době jsem na to byl docela poleno), ale kytara byla ok. Ber to takhle, za tuhle cenu Gibsona nepořídíš a čím levnější kytara, tím větší kompromis. Já tuhle kdysi kupoval ve slevě za 7 000,- a vždycky jsem se na ní mohl spolehnout. Pro začátečníka ideální, po výměně snímačů se s ní dá pracovat i dál... Škoda, že jsem se k tomu nikdy nedokopal
- Alternátor
To je horší, pokud chceš vyloženě klasickou kopii LP bez nějakejch odychylek. Většinou to dělaj firmy jako Bach nebo právě ten Fokus-H a ty kytarách ani music city nemaj. Takže máš několik možností. Buď si jít vyzkoušet tu Epinu, třeba ti zrovna sedne, ale prostě na to, co ta kytara umí je prostě předražená. Nebo si zkusit nechat poslat tu Fokusku nebo Bacha a v případě problémů máš tuším dva týdny na to, abys jim to bez udání důvodů poslal zpátky a nechal si vrátit peníze. Případně máš různý kopie třeba od Corta atd, který zrovna i na kytarách maj, ale pro mě osobně už to nejsou LP a nelíběj se mi.
Je to kus od kusu, chce to vyzkoušet... Třeba já Epi LP 100 mám a nestěžuju si, jenže když sem si tu kytaru koupil, tak sem o kytarách nic nevěděl a ani sem neznal toto fórum... Jako mě osobně se ten zvuk tý kytary celkem líbí za ty prachy, ale chtěly by vyměnit snímače, ale nevím, jestli bych teď taky nešel spíš do těch focusek (už má člověk přeje jen nějaký zkušenosti), navíc Epi LP ani to Studio nejsou "plnohodnotný" Les Pauly, mají menší tělo, focusky ho mají normální 
noo, tým menším telom by som si nebol až taký istý, veď Epiny sú jediné licencované kópie Gibsonov, tak by im snáď mali byť aj najpodobnejšiehaas12345 píše: navíc Epi LP ani to Studio nejsou "plnohodnotný" Les Pauly, mají menší tělo, focusky ho mají normální
Takže podle vás budou potřeba nový snímače? To jsem taky počítal, že to bude chtít nový. Samozřejmě časem, uvidím jak to hraje ta ty fabrikový. Opravdu bych byl rád, kdybyste mi doporučili nějaký za podobnou cenu a v těchto obchodech. Já jsem si tu tady celý pročítal a většinou jsou vesměs doporučovaný ty Bachy a Fokusky, což teda je dost daleko.
EDIT: Taky mě zaujala cena tohohle obchodu a týhle Epiny: http://muziker.cz/elektricke-kytary/les ... rd-hs.html . Co si o tom myslíte?
EDIT: Taky mě zaujala cena tohohle obchodu a týhle Epiny: http://muziker.cz/elektricke-kytary/les ... rd-hs.html . Co si o tom myslíte?
Ahoj. V téhle cenové relaci je to o vykoušení každého kusu. Tvrdit, že Focus je "lepší" poměr ceny výkon než Epi je odvážné, ale každého věc jak se k tomu postaví. Moje druhá elektrická kytara co jsem měl byla právě Fokus SG - kvůli ceně atd... Je to už asi nevím cca 8 let zpět. Jako začátečníkovy mi bohatě dostačovala. Snímače jsem neřšil. To až tak po 3 letech jsem je vyměnil za RMka a bylo to znát.
Další kytaru jsem si koupil Epi STD - oproti Fokusu velký posun dopředu. Hlavně pohodlnost hraní a zvuk byl jinde (samozřejmě jsem měnil snímače hned jak jsem ji koupil).
Fokus mohu jen doporučit. Ta moje s továrnímá smímačema odehrála několik koncertů a úplně v pohodě. Člověk někdy moc řeší a kolaboruje, místo toho aby vzal do ruky kytaru a šel hrát.
Pochopil jsem, že v dnešní době se na značku moc dívat nesmí. Prostě pokud ti nějaké kytara sedne a zdá se ti být dobrá - ber.
Další kytaru jsem si koupil Epi STD - oproti Fokusu velký posun dopředu. Hlavně pohodlnost hraní a zvuk byl jinde (samozřejmě jsem měnil snímače hned jak jsem ji koupil).
Fokus mohu jen doporučit. Ta moje s továrnímá smímačema odehrála několik koncertů a úplně v pohodě. Člověk někdy moc řeší a kolaboruje, místo toho aby vzal do ruky kytaru a šel hrát.
Pochopil jsem, že v dnešní době se na značku moc dívat nesmí. Prostě pokud ti nějaké kytara sedne a zdá se ti být dobrá - ber.
Já bych doporučil Vintage. Přinejmenším vyzkoušet. Mám Icon V100 a hraje dost dobře.
Niekde vyššie píšeš že Epi LP standard cherry sunburst je tvoja vysnená gitara, tak prečo si ju nedopriať?Mekron píše: EDIT: Taky mě zaujala cena tohohle obchodu a týhle Epiny: http://muziker.cz/elektricke-kytary/les ... rd-hs.html . Co si o tom myslíte?
A kedže hráš len 3 týždne na španielku, nejaká výmena snímačov ťa zatiaľ vôbec nemusí trápiť . . . a so skúšaním viacerých kusov v predajni si sám tiež neporadíš . . .
Inak, ako píše kolega predomnou, skús sa poobzerať aj po gitarách Vintage, počul som na ne hodne chvály, len neviem kde sa predávajú a nakoľko ti budú dostupné, kedže nechceš moc cestovať
Pokuď teda nechceš fokus/bach a máš na EpiSTD peníze, chybu s ní neuděláš. Ze začátku ti budou určitě dostačovat i ty snímače.Mekron píše:EDIT: Taky mě zaujala cena tohohle obchodu a týhle Epiny: http://muziker.cz/elektricke-kytary/les ... rd-hs.html . Co si o tom myslíte?
Vintage vozí/prodávají Music Data Velké Meziříčí. K dostání třeba v Hudebním ráji v Brně, tam jich mají dost i vystavených (mají i webovky, kde se dá zkontrolovat dostupnost). Snímače - jsou tam Wilkinsony, krkový je skvělý, ke kobylce jsem si dal SD SH4 stříbrně krytovaný (mám prostě rád zvuk sh4), ale i ten origoš zní pěkně.
Já hlasuji pro Vintage V100. Před týdnem sem jednu koupil a hraje skvěle i s původnímy snímači.
Kytary: Vintage V100TSB, Ashton D25 CEQ WRS, španělka
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
Vintage mají i v Music city, ale né skladem. Taky jsem si jí už všiml, ale nachází se dost nad mým limitem:) Možná půjdu do Epiny, je dost levná, až podezřele:) Neví někdo jestli jí v tom obchodu můžu vyzkoušet?
V obchodě ji MUSÍŠ vyzkoušet!!! Nenech se odbýt a pořádně si ji vyzkoušej a nech před prodejem seřídit!Ať už kupuješ cokoli a kdekoli. A pokud můžeš, vezmi si někoho zkušenějšího s sebou.
Seřídit? Jak to jako myslíš? Zatim je dost času, do prázdnin nějak. Jen mě zajímal váš názor na Epiny, moc jsem se teda sice nedozvěděl, ale do tý Epiny asi pudu, přecejenom se mi hodně líbí a na tom taky záleží:)jenyceg píše:V obchodě ji MUSÍŠ vyzkoušet!!! Nenech se odbýt a pořádně si ji vyzkoušej a nech před prodejem seřídit!Ať už kupuješ cokoli a kdekoli. A pokud můžeš, vezmi si někoho zkušenějšího s sebou.
- Alternátor
Seřídit dohmat, oktávy, krk... A ideálně hned nechat vyměnit i struny. Ty tovární bývaj děs běs. Věř mi, že hrát na tu samou kytaru seřízenou a neseřízenou, je jak hrát na dva odlišný nástroje. Jo, Vintage taky nejsou špatný. Nevím, já bych prostě po předchozích zkušenostech ty peníze za Epinu nedal.
No ty jsi chtěl Epi Custom ne? No tak to já bych se asi taky smál srovnat to s levnějšim Gipsonem:) Tady jde o to, že poleno na zkreslenej zvuk potřebuje kytaru kolem 6-8 tisíc, prostě na ty začátky, já nemám problém si proto dojet kdekoliv po Praze, snad by se i někdo pak našel co by to vzal se mnou. Ale do Třebíče to už je jiná. Já bych tam klidně jel, no problemo ale matka je tvrdohlavá a do 15 mě tam nepustí - to taky souvisí s financema, financuje mi to rodina, takže si prostě moc vybírat nedovolim. Příští rok už to bude něco jinýho, o prázdninách budu mít snad brigádu /myslim o těch příštích/ a bude to hned lepší, takže pokud mě to hraní půjde a bude mě bavit /v což taky doufám/ není problém vzít Gipsona nebo Fendera /levnější stroje samozřejmě/. Prosím berte to takhle. A ještě jedna otázka, má někdo zkušenost s prodáváním kytary mladšímu 15 let?Alternátor píše:Seřídit dohmat, oktávy, krk... A ideálně hned nechat vyměnit i struny. Ty tovární bývaj děs běs. Věř mi, že hrát na tu samou kytaru seřízenou a neseřízenou, je jak hrát na dva odlišný nástroje. Jo, Vintage taky nejsou špatný. Nevím, já bych prostě po předchozích zkušenostech ty peníze za Epinu nedal.