Epiphone Les Paul Studio

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
necross
Bandzone: saphet

Re: Epiphone Les Paul Studio

Příspěvek od necross »

Nemusíš se bát. Prodej kytar není zákonem omezen na určitý věk. Gipsona :D ti určitě prodají pokud na něj budeš mít
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Mekron

Příspěvek od Mekron »

necross píše:Nemusíš se bát. Prodej kytar není zákonem omezen na určitý věk. Gipsona :D ti určitě prodají pokud na něj budeš mít
Dobrý, tak to mi spadl kámen ze srdce:) Určitě to znáte, matka slibuje věc za 8k a v obchodě to překecá na 4k:) Mám s tim dost zkušeností:) Teď ještě ta kytara no... To už bude horší, možná že by bylo dobrý si to omrknout, teď je málo času, tak snad v tom květnu vezmu krámy atakem:)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

technicky v tom asi problem nebude, to je jen na tom, jak si to vyridis s rodicema. osobne bych svy deti s nejakym vetsim mnozstvim penez neposlal nikam ... ale asi nebude problem si obchody obejit, kytary vyzkouset (treba s nekym - muzes to zkusit i tady na foru, obcas se nekdo nabidne), a az tu vybranou potom dojit koupit s rodicema.

a k ty druhy veci - ty se teprve ucis na ty spanelce, ne? (jestli se pletu, tak me oprav). v tomhle pripade bych uvazoval jeste o jednom reseni - utratit co nejmene. a to za nastroj, na kterem bude mozne se ucit bez problemu, i kdyz bude defacto z te nejnizsi tridy (nebo lze najit nejaky trochu lepsi bazarovy). on se mezi takovyma kytarama obcas da najit dobre pouzitelny kus, kdyz to vyrobce nesklada z tvrdyho papiru a topnyho dreva. nekolik takovych kytar uz sem po praze videl, a urcite by se jich dalo vytipovat par v kazdem vetsim obchode. akorat v tomhle pripade s tebou urcite musi jit nekdo, kdo dokaze posoudit, jestli je takovy nastroj v poradku a jestli za to stoji.
s rodicema se pak muzes domluvit, ze ted usetrite a priste ti treba k vydelanym penezum jeste neco pridaji. a to uz budes mit trochu zkusenosti, budes vedet lip co vlastne chces, a mozna si budes umet i sam vybrat.
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Paris píše:technicky v tom asi problem nebude, to je jen na tom, jak si to vyridis s rodicema. osobne bych svy deti s nejakym vetsim mnozstvim penez neposlal nikam ... ale asi nebude problem si obchody obejit, kytary vyzkouset (treba s nekym - muzes to zkusit i tady na foru, obcas se nekdo nabidne), a az tu vybranou potom dojit koupit s rodicema, ze ne?

a k ty druhy veci - ty se teprve ucis na ty spanelce, ne? (jestli se pletu, tak me oprav). v tomhle pripade bych uvazoval jeste o jednom reseni - utratit co nejmene. a to za nastroj, na kterem bude mozne se ucit bez problemu, i kdyz bude defacto z te nejnizsi tridy (nebo lze najit nejaky trochu lepsi bazarovy). on se mezi takovyma kytarama obcas da najit dobre pouzitelny kus, kdyz to vyrobce nesklada z tvrdyho papiru a topnyho dreva. nekolik takovych kytar uz sem po praze videl, a urcite by se jich dalo vytipovat par v kazdem vetsim obchode. akorat v tomhle pripade s tebou urcite musi jit nekdo, kdo dokaze posoudit, jestli je takovy nastroj v poradku a jestli za to stoji.
s rodicema se pak muzes domluvit, ze ted usetrite a priste ti treba k vydelanym penezum jeste neco pridaji. a to uz budes mit trochu zkusenosti, budes vedet lip co vlastne chces, a mozna si budes umet i sam vybrat.
To se ještě uvidí, jak si pro to nakonec půjdu. Uvidím, o tom optat se na fóru jsem už taky přemýšlel...

Jo učim... Neříkám že mi to jde zas nějak dobře, ale základní věci už umim. Hlavní problém je v tom, že většinu věcí, které bych si třeba rád zahrál nebo se směřoval tím směrem prostě na španělce nedám... Je rozhodně zajímavý přemýšlet o tom co jsi napsal. Já chci něco aby to hrálo, Rock a občas i něco trošku silnějšího... Na to by mi podle mě něco za 5k bohatě stačilo, mojí favoritkou byla Epina LP100, ale prý to hraje špatně no. Nerad bych šel do blbosti, člověk nikdy neví jak to půjde a třeba mi brzo přestane stačit...
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

no se mnou šla v 15 máma koupit první elektriku za 3500kč. ale tenkrát internet nebyl tak sem o tom nevěděl nic, ale naštěstí hrála dobře jen byla strašně těžká.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Mekron píše:Na to by mi podle mě něco za 5k bohatě stačilo
ja mel na mysli dokonce neco tak za 3k (bud bazarovy nastroj, nebo vybrat neco zajimaveho v te nizsi tride nebo v akci).

ale nech si to projit hlavou, obcas se zajdi podivat co kde maji, do kvetna je jeste cas.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tak moje první elektrická kytara byl strat H-S-H od Fokusu za 2 500,-, momentálně ho má třetí majitel, shodou okolností kamarád a věrně mu slouží doteď. Bez jedinýho problému. A jinak, tu Epinu jsem se svým Explorerem doopravdy neporovnával. Jednak jsou to úplně odlišný nástroje a navíc jsem ho v tý době ještě ani neměl. Porovnával jsem ho právě s Fokus LP :wink: .
Edit: Tím ti samozřejmě Fokusky nevnucuju. Je to u nich dost o výběru a pokud nemáš možnost zkusit osobně, taky bych do toho nešel. Taky se u nich vyskytujou kusy s dost nepříjemnejma vadama.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Brát strata bych se docela bál, na to co bych hrál nebude asi moc určenej, to určitě to LP. Chápu, jen jsem to porovnávání uváděl jako příklad:) Jen se mi prostě tahle Epina líbí, akorát se bojim šroubovanýho krku. Prostě bych radši něco ověřenýho a v cenový normě:)

Bazar moc nepřichází v úvahu, já bych si to prostě asi moc nezkontroloval a snadno bych se dopustil chyby, navíc bych přecejenom bral novou.
Alternátor

Šroubovanýho krku jako takovýho se bát nemusíš. V případě problémů je tam navíc daleko snazší výměna, než u lepenýho. Faktem je, že šroubovanej krk... no prostě to není klasická LP konstrukce a bude ti to hrát trochu jinak. Ale zas pokud to máš jako první kytaru, myslím, že zas takovej problém to nebude. Jestli ti jde čistě o LP jako tvar, tak v pohodě. Humbuckery to má taky, takže na tvrdší věci s větším zkreslením taky v pohodě (ano, vím, že se singlama to jde taky, pokud by někdo chtěl oponovat).
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Alternátor píše:Šroubovanýho krku jako takovýho se bát nemusíš. V případě problémů je tam navíc daleko snazší výměna, než u lepenýho. Faktem je, že šroubovanej krk... no prostě to není klasická LP konstrukce a bude ti to hrát trochu jinak. Ale zas pokud to máš jako první kytaru, myslím, že zas takovej problém to nebude. Jestli ti jde čistě o LP jako tvar, tak v pohodě. Humbuckery to má taky, takže na tvrdší věci s větším zkreslením taky v pohodě (ano, vím, že se singlama to jde taky, pokud by někdo chtěl oponovat).
No určitě to stojí za zkoušku... Kouknu na to, tohle vyzkoušet můžu... Co jsem ale četl tak LP jsou slabší na čistej zvuk ne? Singly jsou na tohle prý lepší. O to mi ale nejde, mám přeci španělku:) A kdybych se přeci jenom pro tu Epi 100 rozhodl, tak by asi bylo na místě uvažovat časem o lepších snímačích co?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

nejsou slabsi, jen je to proste trochu jiny.
edit: a uvazovat o novych snimacich je ted trochu predcasny, to bych videl az na dobu, kdy na to budes umet a budes mit sam potrebu je menit. (edit2: navic se to u nekterych nastroju stejne moc nevyplati, castecne i proto jsem psal o ty variante "ted utratit co nejmin")
Alternátor

Třeba na tranzistoráku, pokud nebudeš mít fakt nějaký hodně silný snímače, vůbec s čistým zvukem problém není. U lampovýho komba už si to chce trochu pohrát s volume na kytaře, ale taky žádnej zásadní problém. Ty snímače maj prostě jinou charakteristiku. A u HB není problém nechat si udělat rozpojování cívek. Pak si podle chuti můžeš přepínat ze singlu na HB a naopak. Ale tohle bych na tvým místě teď moc neřešil. Hlavní je vybrat nějakou rozumnou kytaru za rozumný peníze + rozumnej aparát, aby tě to hned zpočátku neodradilo.
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Alternátor píše:Třeba na tranzistoráku, pokud nebudeš mít fakt nějaký hodně silný snímače, vůbec s čistým zvukem problém není. U lampovýho komba už si to chce trochu pohrát s volume na kytaře, ale taky žádnej zásadní problém. Ty snímače maj prostě jinou charakteristiku. A u HB není problém nechat si udělat rozpojování cívek. Pak si podle chuti můžeš přepínat ze singlu na HB a naopak. Ale tohle bych na tvým místě teď moc neřešil. Hlavní je vybrat nějakou rozumnou kytaru za rozumný peníze + rozumnej aparát, aby tě to hned zpočátku neodradilo.
Aparáty budu řešit později, teď mi jde o kytaru, protože kupovat Kytaru + aparátu by bylo maso:) Ke kytaře vemu obal a struny, od výroby prý stojí zaprd. A ze začátku se dá hrát i přes komp ne? Už jsem se po něčem díval a nevypadá to tak špatně. Hlavně ta kytara mě nerví.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Mekron píše:A ze začátku se dá hrát i přes komp ne?
da, ale taky to neco stoji. rekneme minimalne plusminus 2000,-
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Paris píše:
Mekron píše:A ze začátku se dá hrát i přes komp ne?
da, ale taky to neco stoji. rekneme minimalne plusminus 2000,-
Tolik? Já myslel že stačí software + kabel...
Alternátor

Pokud máš nějakej starší počítač s mizernou integrovanou zvukovkou, tak na to rovnou zapomeň. To by tě čekala investice i do hardwaru a to se podle mě moc nevyplatí. Nicméně asi takhle. Pokud se ti ta Epina fakt tolik líbí a chceš ji, tak do ní jdi. Jen si radši vem někoho znalejšího s sebou, abys nakonec nekoupil nějakej vyloženej sh*t.
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Alternátor píše:Pokud máš nějakej starší počítač s mizernou integrovanou zvukovkou, tak na to rovnou zapomeň. To by tě čekala investice i do hardwaru a to se podle mě moc nevyplatí. Nicméně asi takhle. Pokud se ti ta Epina fakt tolik líbí a chceš ji, tak do ní jdi. Jen si radši vem někoho znalejšího s sebou, abys nakonec nekoupil nějakej vyloženej sh*t.
Integrovanou mám no, ale starší to ne rok starej noťas... No pokud bych bral Marshalla MG10 Tak je to mírně nad 7k a to ujde.... Ale jde o to jestli to kombo bude dobrý... Nebo by se našlo i levnější?
Alternátor

Věř mi, to neber. Měl jsem MG30DFX, což je podstatně lepší než tohle, ale pořád příšerný. Marshalla rozhodně nebrat.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to si najdi v sekci s kombama, urcite se to tam nekde resilo. a mam vzdaleny pocit, ze te to moc nepotesi ;)
Mekron

Příspěvek od Mekron »

Jedině ten Randall KH15, ale kouknu ještě na to. Je to už další investice, ale ono stačí něco na doma. Na kejtru se kouknu, dojdu jí omrknout. Díky všem za odpovědi, snad se mi něco podaří vybrat:)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“