Epiphone Les Paul Studio

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Mekron

Re: Epiphone Les Paul Studio

Příspěvek od Mekron »

necross píše:tobě je zbytečný něco navrhovat. Ale časem třeba přijdeš na to že ne všichni na bazaru prodávají špatný nástroje. Já kupuju osobně jen starší kytary a dnes je situace taková že seženeš kvalitnější nástroj za nízkou cenu. Takže já navrhuju bazar a když nemáš zkušenosti tak sebou někoho zkušenýho. Když napíšeš odkud jsi tak se třeba tady z fora někdo poblíž najde.
Já osobně to netvrdím, že vše z bazaru jsou šmejdy. Jen jsem napsal, že bazar prostě moje rodina nemá ráda, moji rodiče to mají radši nové. Já už jsem si to tady procházel, ale z Prahy toho moc neni. Každopádně kouknu to se neboj. Ale zase nechápu, proč ti vadí nové nástroje. No nic díky za názor, cenim si toho.

EDIT: No koukám na to a na bazaru Epina STD za 7k:) To je docela luxus cena.. A navíc vyhraná... No zvážim to
necross
Bandzone: saphet

Příspěvek od necross »

Zvaž. No nemam protože na bazaru za tu cenu co bych dal za nový nástroj seženu lepší. Já osobně mam rád vyhraný kytary co už jsou sedlý. No mě před těmi 18 lety co jsem si kupoval první elektriku (taky z bazaru) do toho raději rodiče nekecali.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Mekron

Příspěvek od Mekron »

necross píše:Zvaž. No nemam protože na bazaru za tu cenu co bych dal za nový nástroj seženu lepší. Já osobně mam rád vyhraný kytary co už jsou sedlý. No mě před těmi 18 lety co jsem si kupoval první elektriku (taky z bazaru) do toho raději rodiče nekecali.
Jj kouknu na to, protože ty ceny jsou víc než lákavý... Jde hlavně o to, abych poznal že hraje dobře... Někde tu bylo téma na co si dát pozor při koupi tak se na to kouknu.
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Mekron píše:
necross píše:tobě je zbytečný něco navrhovat. Ale časem třeba přijdeš na to že ne všichni na bazaru prodávají špatný nástroje. Já kupuju osobně jen starší kytary a dnes je situace taková že seženeš kvalitnější nástroj za nízkou cenu. Takže já navrhuju bazar a když nemáš zkušenosti tak sebou někoho zkušenýho. Když napíšeš odkud jsi tak se třeba tady z fora někdo poblíž najde.
Já osobně to netvrdím, že vše z bazaru jsou šmejdy. Jen jsem napsal, že bazar prostě moje rodina nemá ráda, moji rodiče to mají radši nové. Já už jsem si to tady procházel, ale z Prahy toho moc neni. Každopádně kouknu to se neboj. Ale zase nechápu, proč ti vadí nové nástroje. No nic díky za názor, cenim si toho.

EDIT: No koukám na to a na bazaru Epina STD za 7k:) To je docela luxus cena.. A navíc vyhraná... No zvážim to
Jen tak mimo to, pokud jde o BaCH a Fokus, ty v Praze neseženeš jo? BaCH LP mívá hodně Huml, Fokusky jsem viděl na Harfě a v pár bazarech. Tak v čem je problém?
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Mekron píše: A to jsme na konci doporučovaných kytar, pokud jsem něco přehlédl tak se omlouvám.
asi prehledl. ale moznosti je opravdu hodne (viz vyse) ... a kdyz zustaneme u novych nastroju typu LP v te cenove hladine, tak bys mohl mrknout jeste na Cort CR 250.
HEKTOR

Příspěvek od HEKTOR »

Paris píše:... tak bys mohl mrknout jeste na Cort CR 250.
Myslím že tenhle cort hraje moc dobře, ale na první pohled jde poznat, že to vážně originál není (myslím tu dlouhou špicu) a proto bych si ho nikdy nekoupil.
Kytary: Vintage V100TSB, Ashton D25 CEQ WRS, španělka
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
Mekron

Příspěvek od Mekron »

jakub.kubaaa píše:
Mekron píše:

Jen tak mimo to, pokud jde o BaCH a Fokus, ty v Praze neseženeš jo? BaCH LP mívá hodně Huml, Fokusky jsem viděl na Harfě a v pár bazarech. Tak v čem je problém?
Kde na Harfě? To by mě opravdu zajímalo, ty Fokusky jsou dost doporučovaný a rád bych jí zkusil.
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Fokus dobrej seženeš, ale chce to štěstí. Natrefíš na špica kus i na palivový dříví.Vyber si, co ti bude vyhovovat, ten PRS, co jsem ti doporučoval , si nakonec koupím já:-).
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

http://www.harfa.com/kontakty-1/
Na netu to nemaj, ale za zkoušku to stojí, kdykoliv jsem tam byl tak nějaký LP Fokus či BaCH (nejsem si úplně jistý) tam měli.
Obrázek
Mekron

Příspěvek od Mekron »

jenyceg píše:Fokus dobrej seženeš, ale chce to štěstí. Natrefíš na špica kus i na palivový dříví.Vyber si, co ti bude vyhovovat, ten PRS, co jsem ti doporučoval , si nakonec koupím já:-).
Tak ať slouží:) Já bych si rád vzal tu Fokusku a když nebude tak možná toho Bacha. Jinak je Bach na přibl. stejný úrovni jako Fokusky nebo je tam rozdíl?

Jé Koněvova, tak to mám kousek od baráku:) Tak tam se určo kouknu.
carver

Příspěvek od carver »

mňa by zaujímala jedna vec ohľadom Epi LP Studio . . . majú všetky Studia ako polohové značky perleťové bodky, alebo majú niektoré aj lichobežníky ako Epi LP Standard?
Mekron

Příspěvek od Mekron »

carver píše:mňa by zaujímala jedna vec ohľadom Epi LP Studio . . . majú všetky Studia ako polohové značky perleťové bodky, alebo majú niektoré aj lichobežníky ako Epi LP Standard?
Hele to jsem taky řešil... A podle mě asi jo, přecejenom ty Studia nejsou moc upravovaný, to už potom STD.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

carver píše:mňa by zaujímala jedna vec ohľadom Epi LP Studio . . . majú všetky Studia ako polohové značky perleťové bodky, alebo majú niektoré aj lichobežníky ako Epi LP Standard?
Lichoběžníky u Epi Studia najdeš jen u Epiphone Les Paul Studio Deluxe - http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ ... 919&type=i
Obrázek
carver

Příspěvek od carver »

ahaa, dik za vysvetlenie :) lebo vsade som videl Studia len s bodkami, ale moj bracho ma s lichobeznikmi . . . a nevedel som preco . . . takze ma deluxe . . . hmm super :D
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Mekron píše:
jenyceg píše:Fokus dobrej seženeš, ale chce to štěstí. Natrefíš na špica kus i na palivový dříví.Vyber si, co ti bude vyhovovat, ten PRS, co jsem ti doporučoval , si nakonec koupím já:-).
Tak ať slouží:) Já bych si rád vzal tu Fokusku a když nebude tak možná toho Bacha. Jinak je Bach na přibl. stejný úrovni jako Fokusky nebo je tam rozdíl?

Fokus a BaCH je kvalitativně v podstatě to samé.
Obrázek
Mekron

Příspěvek od Mekron »

jakub.kubaaa píše:
Mekron píše:

Fokus a BaCH je kvalitativně v podstatě to samé.
A ještě jedna věc, jak jsou na tom v porovnání třeba s výše jmenovanými Epi Studio či STD?
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Ten Standard bude mít o něco lepší zpracování, ale zvukově v tom markantní rozdíl nebude.
Obrázek
Mekron

Příspěvek od Mekron »

jakub.kubaaa píše:Ten Standard bude mít o něco lepší zpracování, ale zvukově v tom markantní rozdíl nebude.
JJ, to je dobrý. Ještě jsem našel jednu v bazaru http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum. Vypadá dost dobře, takže pokud tam ještě bude příští měsíc tak se nad tim dost zamyslim:)
Redsaphir

Příspěvek od Redsaphir »

Už přes rok mám Epiphone Les Paul Custom, stále jsem s ní spokojen:)
Někdo tu píše, že je špatná, já znám zas plno lidí co si ji velmi chválí (jsme mezi nima:D). Předtím jsem měl Stagg, ta mi visí na zdi (je pěkná, jinak nepoužitelná:D).
Kytaru jsem si vybral, protože se mi velmi líbil zvuk jiné Epiphonky (Les Paul Ultra nebo nějak tak, má ju kamarád). Tak jsem vyzkoušel tu Customku, sedla mi, tak jsem ju vzal. Do teď žádný problém.
Nejlepší prostě je tu kytaru vyzkoušet:) Každému sedne něco jiného.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Záleží taky na aparátu. Na něčem ti kytara může znít úžasně a na jiným zase zjistíš, že ti ten zvuk moc nesedí. Mně třeba jedna kytara zní skvěle na HT1, ale na LC30 už to zas takovej odvaz není. Druhá kejtra zas naopak, takže tohle taky svou roli sehraje. Je to o tom, co ti sedne, nicméně si pořád stojím za tím, že za nižší cenu v pohodě seženeš kytaru na stejný, ne-li vyšší zvukový úrovni.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“