o tolerancii Tayloru voci domorodcom alebo vyrobe v zmysle trvalo udrzatelneho rozvoja (o com pochybujem, ked zoberieme do uvahy napr. kolko koa gitar robia - koa, byt ohrozena drevina...) som toho vela nepocul, ale vzhladom na tie ceny, ako koncovy spotrebitel by som uvazoval skor tak, ze radsej si dam vyrobit custom gitaru podla presnej specifikacii, a myslim, ze stale zaplatim menej ako za Taylor porovnatelnej kvality. ale samozrejme chapem aj akusi chronicku fanusikovksu oddanost Taylor gitaram, kedy si bez ohladu na cenu kupou tej gitary niekto mozno buduje akusi osobnu prestiz...hyenik píše:myslim ze Taylory jsou drahe, ale ne predrazene. Souvisi to i s jejich politikou (trvale udrzitelny rozvoj, snaha nevykoristovat domorodce az tak prilisIvan píše:nemate dojem, ze tie Taylory su vseobecne extremne predrazene? uplne vazne... vsak hentake palky, ze 155k a pod.podla mna 30% ceny je len znacka...
, vyvoj, stabilni kvalita to vsechno se promitne do ceny. Napr. i tenhle workshop (pro nas zadarmo) byl pro Taylora samozrejme naklad ktery se musi promitnout do ceny. Prohlizel jsem si i material a horni desky mely spickovou kvalitu, huste pravidelne leta, takovy matros dnes v obchode problem uvidet. Ono totiz vyrabet kytary (nejenom v americe) umi hodne lidi, akorat uspesna firma neni jenom o soustruzeni dreva, ze
![]()
No a pak samozrejme na vyber je to toho spoustu jineho, takze neni treba si lamat hlavu s tim ze zrovna Taylor ti nesedi, nebo na neho nemas penize.
ja tie gitary obdivujem, su to krasne a urcite kvalitne nastroje, ale keby prislo na to, ze si mam Taylor kupit, tak sa priznam, ze asi by som si Taylor z nejakeho nevysvetlitelneho dovodu v zivote nekupil. ja trpim takym syndromom - co je masovo popularne, je pre mna odpudzujuce