první kombo

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
moonchild
Kontaktovat uživatele:

první kombo

Příspěvek od moonchild »

nedávno jsem si koupil svoje první kombo (predtim sem hral pres hifinu) a jsem z toho trochu zmatenej tak mám pár otázek :)

1. když hraju nahlas a se zkreslenim tak je strašně slyšet jak přejíždim prstama po strunách, tak bych se chtěl zeptat jestli se s tim musim smířit nebo jestli dělám něco špatně...
2. vysoký tony zněj hrozně nepříjemně a v tom ekvalizeru se ještě moc nevyznám. na tohle bych si měl asi přijít sám ale mohli byste mi aspon trochu poradit jestli mám přidat nebo ubrat výšky atd...
3.jenom takova drobnost. Dal by se vystup na externi reproduktor pouzit jako vstup do PC? a na co je vystup "footswitch"? :oops:
a k cemu jsou vstupy CD a Line in? :) (trochu mě zmátl vstup na cinch..)

moc díky za případné odpovědi, pro jistotu: Kombo Laney LX35 (30W) a kytaru Shark stratocaster
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když ti to zní nepříjemně, uber výšky, popř. přidej trochu středů. Footswitch připojí krabku, která přepíná zmáčknutím mezi čistým a zkresleným kanálem. CD a Line-In slouží jako obyčejné vstupy, bud tam je stereo jack nebo ty cinche...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
moonchild
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonchild »

takže bych do těch vstupů mohl dát třeba přehravač...to by pak bral napětí ze sítě nebo by se v něm vybíjela baterka?
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Mozna ti to zni neprijemne: 1. ptz ms moc vysoky gain...neni treba to prehanet, staci malinko plus pekne si pohrat s korekcemi a zni to bajove...
2. ptz asi pri zkreslenym kanale neutlumejs struny a nechavas je doznit... Pak se ti to slije v jeden velkej bordel...
3. Styl hry...

Myslim, ze jedno z toho bdue ono :) ...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

do CD vstupu můžeš klidně připojit cinchema mp3 přehrávač s tím, že jde rovnou do konce toho komba a hlasitost pak reguluješ na přehrávači...samozřejmě, že se ti taky vybíjí, když hraje.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

moonchild píše:takže bych do těch vstupů mohl dát třeba přehravač...to by pak bral napětí ze sítě nebo by se v něm vybíjela baterka?
pokud bys tam hodil MP3 nebo discmana tak tezko bude brat energii za site...

vystup na externi repro bych tezko cpal do pocitace protoze to bude moc zesileny, tak abys něco v kompu neodvaril
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
moonchild
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonchild »

Caggan píše: vystup na externi repro bych tezko cpal do pocitace protoze to bude moc zesileny, tak abys něco v kompu neodvaril
a co když budu chtít nahrát něco do PC a moje jediný zkreslení je to co mám v kombu takže to potřebuju nějak táhnout přes něj? :(
mathas

Příspěvek od mathas »

tak max přes mikrak, a stejne je nej to nahravat pres mikrak, pac kdyz to strcis do zvukovky zaznamena se ti takovej hnusnej plochej zvuk bez štavy
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

ja mam snad nejlevnější mikrák co ide, a kdyz ho obalim v molitanu, a prilepim ho mezi repraky tak to nahrava jedna radost
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Caggan píše:ja mam snad nejlevnější mikrák co ide, a kdyz ho obalim v molitanu, a prilepim ho mezi repraky tak to nahrava jedna radost
Ty blaho :lol: Posli neco :twisted: To jsem teda zvedav ;)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
moonchild
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonchild »

ještě bych se chtěl zeptat na dvě tlačítka
jedno je neoznačené a je u něj červená LEDka, u druhého je zas napsáno "XTS" pořádně nechápu funkci ale když chci zkreslení tak mačkám obě :oops:
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

Wohma píše:
Caggan píše:ja mam snad nejlevnější mikrák co ide, a kdyz ho obalim v molitanu, a prilepim ho mezi repraky tak to nahrava jedna radost
Ty blaho :lol: Posli neco :twisted: To jsem teda zvedav ;)
nehodim :D mam to na skusebne v notebooku, az tam budu a vzpomenu si hodim to na flashku..... a navic s tim bych problem neměl, mam v kombu vystup vylozene pro nahravani..... a spis sem to myslel jako tak že pro moje domaci potřeby mě to bohatě stačí i tak, to že je tam nějaky sum se da vymazat a tak podobně........
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“