Pomoc s výběrem první lampičky pro coxe kolem 10k

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Pomoc s výběrem první lampičky pro coxe kolem 10k

Příspěvek od mtmccox »

Ahoj, jelikož s elektronkovými kouzly nemám skoro žádné zkušenosti, a chtěl bych ochutnat, rád bych si nechal poradit od zkušenějších. Pravděpodobně bych šel do bazaru, protože co občas koukám, objevují se tam prima kaufy.
Cenu bych si představoval do 10 000, pokud by bylo něco fakt bomba, možná lehce nad.

Požadavky:
Co se týče zvuku, nemám to skoro téměř naposlouchané, vzhledem k tomu, že žeru Maiden, Hendrixe, Slashe atd, napadá mě Marshallovský, ale ty jsou co jsem koukal spíše dražší. Na pár jsem hrál, líbily. Co jsem zkoušel třeba Engl, tak moc neoslovil, ale toho je zatím dost málo.Tady bych právě potřeboval dost poradit, v jakých vodách vůbec hledat.
Nepotřebuju hi-gain, ačkoli když je nálada, tak rád i zaprasím, většinou ale do hranice klasického heavy. Čistý bych taky moc rád nějaký pěkný.

Výkon tak, aby to utáhlo hru s bicíma, případně džem s pár dalšími nástroji. Předpokládám, že kolem 30W by to mělo být ok, ne? Dá se to skloubit s tišší hrou a cvičením doma bez atenuátorů?

Jestli kombo, nebo hlava+box je mi celkem jedno, akorát bych se rád vešel do těch korunek.
Pravděpodobně bych chtěl aspoň dvojkanál s korekcemi zvlášť, ale pokud se to dá ošvindlovat i na jednokanálu, nechám se rád poučit. Předpokládám, že nějaká šlapátka jsou standardem. Co se týče samotných elektronek, rád bych něco, co není úplně raritní a při případné výměně pude sehnat. Víc mě asi nenapadá.

Souběžně budu projíždět bazar, a budu vděčný za každé nasměrování nebo tip.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s výběrem první lampičky pro coxe

Příspěvek od mtmccox »

:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order= - Myslím, že za slušnou cenu, s tím, že asi budeš měnit dřív zesák než box...
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order= - nehrál jsem, neznám, snad řekne něco někdo, kdo má GD...
Jinak teda Bugera mě ještě napadá... Snažil jsem se dodržet více kanálů a zvlášť korekce...
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Zkusil bych se domluvit s tím borcem, jestli by šlo vzít tu GH50 zvlášť a potom k tomu sehnat nějaký solidnější box. Třeba 1x12 ...
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Rohlajs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rohlajs »

To jo box bude zlo. Na tyhe lanýže si dáš skoro všecko. Ale je to 1 kanál.
Edit: Ta LC 50 si myslim že by mohla bejt dost obstojná ale nemam osobní zkušenost.
Předem mne prosím omluvte za můj pravopis :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Z těch nabídek, které sis vybral, mi připadá nejlepší kombo LC50. Na hard rock a metal by sice byla ideální hlava + box, ale píšeš o i o cvičení doma, takže předpokládám, že to budeš stěhovat mezi bytem a zkušebnou. Kombo samozřejmě logisticky vede. Navíc ten box z jiného inzerátu je nějaká samodomo, do toho momentálně nevidíš (osazení, kvalita truhlařiny, atd.). Jako první pořádný lampový aparát bych volil kombo. Až s kapelou překročíte práh zkušebny a budete hrát na větších pódiích metal, pak to má smysl řešit. Pokud budete hrát rock až hard rock, uhraješ to i s LC50, kluby zcela určitě, a při 50 w v pohodě i větší pódia. Navíc se vždy dá pořídit extension cabinet (třeba jen 2x12).
A do Pardubic to máš pro tu LC50 docela blízko, ne? Doporučuju osobní odběr s možností vyzkoušení, nikdy nebrat naslepo (nahlucho :) ) poštou.
-
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

LC30/50 je za ty prachy dobrý apec, vyměnit lampy, repro a hraje to v pohodě. Kolem těch 10 by se mohl dát sehnat i H/K Statesman, což je imho zajímavější volba. Někde je tam ještě Valveking za 5.000 a s takovým oranžovým 1960 s V30 za 10.000 což mi příjde hooodně dobré.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

bubucci píše:LC30/50 je za ty prachy dobrý apec, vyměnit lampy, repro a hraje to v pohodě. Kolem těch 10 by se mohl dát sehnat i H/K Statesman, což je imho zajímavější volba. Někde je tam ještě Valveking za 5.000 a s takovým oranžovým 1960 s V30 za 10.000 což mi příjde hooodně dobré.
Jsou tam G12 ;)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

haas12345 píše:
bubucci píše:LC30/50 je za ty prachy dobrý apec, vyměnit lampy, repro a hraje to v pohodě. Kolem těch 10 by se mohl dát sehnat i H/K Statesman, což je imho zajímavější volba. Někde je tam ještě Valveking za 5.000 a s takovým oranžovým 1960 s V30 za 10.000 což mi příjde hooodně dobré.
Jsou tam G12 ;)
Ano, G12 Vintage 30, 70W Marshallácká verze. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Ten Laney LC30 není špatná volba. Řvát to dokáže slušně. Čistej zvuk je pěknej a navíc maj oba kanály samostatný korekce. Jinak v laborování s lampama se moc nevyznám, ale když jsem měnil koncový z původních TAD na Sovteky, zvuk se prakticky nezměnil. Zato i jedna preampovka s tím udělala docela divy. Další výhodu vidím v pružinovým reverbu. Repro není žádnej zázrak, levnej Celestion. Celkově mi kombo na rock-hardrock naprosto vyhovuje. Má zkreslení dost blízko Marshallu, zvukově mi trochu připomíná JCM800. Jen by to občas chtělo dokopávadlo na sóla, viděl bych to asi na HT-Dual, či jinou lampovou libůstku od Blackstaru. Proč si prznit zvuk celolampy tranzistorem...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Alternátor píše:Proč si prznit zvuk celolampy tranzistorem...
Vyzkoušej a uvidíš a možná pak přestaneš psát takové nesmysly...
Alternátor

Zkoušel jsem a stačilo. Prostě mi to nesedí.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Fořt

Příspěvek od Fořt »

to Alternátor: Ono je to paradoxně někdy naopak. Tranzistorovému aparátu můžeš lampovým kreslítkem hodně pomoci, ale zvuk celolampy můžeš týmž lampovým kreslítkem docela zprznit. A naopak, zvlášť třeba u stratocastera se singly, se slušný tlustý lead zvuk nedostane z celolampy s tunou gainu na preampu, ale dokopnutím tranzistorovým (resp. s op-ampy) overdrivem nebo boosterem.
Alternátor

Nevím, zkoušel jsem Boss OD3, SD1, Metalzone (což byla asi největší hrůznost), pak nějaký Digitechy jako Bad Monkey a tak. Ani jedno mi nesedlo. Jediný, co mi nepřišlo špatný byl AMT M1, ale to je spíš preamp než kreslítko. Nezkoušel jsem TS. Jinak asi máš pravdu, protože HT dual s mým starým MGčkem docela udělal divy, ale s lampou jsem neměl možnost zkusit. Nicméně můj názor je, že zkreslení z trandový krabičky se zkreslení z lampovýho preampu prostě nevyrovná.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Taky jsi sám mluvil o dokopávadle, ne o kreslítku. Ono ani to nakopávadlo přece nemusí samo o sobě kreslit.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Alternátor

Nj, máš pravdu, občas bych si to po sobě měl nejdřív přečíst, než se pustim do diskuse :oops: . Každopádně se omlouvám za OT.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

jen tak z nudy jsem si projel bazaroš a třebas
tohle peavey
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
případně tam jsou i samostatný 100W 2 kanálový hlavy od pejva
nebo bugera 333
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Alternátor

No nevím, na Bugeru bych si asi dal pozor vzhledem k její proslulý poruchovosti. I když zvukově to není nejhorší.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Dokážu z těch 100W dostat pěkný zvuk i doma, když tady nedávám kvůli hlasitosti 10W tranz. ani na půlku?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

mtmccox píše:Dokážu z těch 100W dostat pěkný zvuk i doma, když tady nedávám kvůli hlasitosti 10W tranz. ani na půlku?
Kamarád ho měl a slyšel jsem ho hrát. Nevím nevím :D. Na doma je těhle 100W o utržení hlavy. 100W na doma asi nezkrotíš nijak, to už je do zkušebny a na podia. Jinak kamarád říkal, že i ve zkušebně, když s volume pohnul trochu víc, tak to byl řev o uši...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“