Ozvučení Line6 HD 500 na koncertech

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nerzagel

Ozvučení Line6 HD 500 na koncertech

Příspěvek od Nerzagel »

Ahoj,

chtěl bych se zeptat jak nejlépe nazvučit tento multiefekt na koncertech. V současné době to není úplně ideální kombinace. Používám kombo Crate FW 65, multiefekt je zapojený do RETURNu, abych vyřadil předzesilovač Cratu. Takže prakticky používám jen konec. Zvuk je použitelný asi tak do poloviny hlasitosti, pak začne být moc ostrý a nekonkrétní, je to spíš takový hluk a bordel. Zkoušel jsem hned multiefekt přes konec Marshall JCM 800 a boxu Marshall 1936 a 1960A. Ten zvuk byl parádní, akorát bychom museli jezdit na koncerty ve třech autech, pokud bych pořídil hlavu a box zvlášť. A na box 1936 a 1960 v autě místo není. Takže musím zůstat ještě nějakou dobu u použití jedno reproduktorového komba. Nevím jestli ten nepříjemný zvuk při větší hlasitosti dělá koncový zesilovač toho Cratu nebo nekvalitní repro. Tady jsem přemýšlel vyměnit repro v Cratu na Celestion G12T-75 nebo Celestion Vintage 30. Otázkou je jestli by to pomohlo. Hraj jsem i přes konec na dvou tranzistorových kombech Laney TF320, kde jedno bylo v provedení s origo reproduktory 2x Celestion Seventy 80 a druhý měl 2x G12T-75. Zvuk byl taky v pohodě.

Napadla mě ještě možnost použít hodně doporučovaný Tech 21 Power Engine Amp.

Nebo možná ještě možnost pořídit rack s koncovým zesilovačem a externí reprobox 1x 12" s Celestionem G12T-75 nebo Celestion Vintage 30. Ale tady si u konce nejsem jistý jestli použít lampový konec nebo tranzistorový.

Teď bych chtěl určitě vymyslet co nejlevnější a nejúčinnější rešení, jestli stačí vyměnit repro v Cratu, pořídit Tech 21 Power Engine Amp a nebo použít tranzistorový konec (Marshall Valvestate, Rocktron Velocity, ???) a externí reprobox. Line6 používám pouze jako předzesilovač se simulacemi aparátů, ale bez simulace reproboxů. Styl hraní je hardrock / metal. Simulace používám hlavně Engl, Mesa, Bogner + několik dalších na čistý zvuk. Ozvučení by mělo stačit pro menší kluby, ale i sokolovny a menší koncerty na venkovních pódiích, proto bych raději volil variantu s tranzistorovým koncem (nevím jak hodně musí být vybuzené konce lamp, aby to hrálo, ale někdy ta 50w celolampa co má druhý kytarista, musí být fakt nahlas, aby to hrálo a v malém klubu to je o ničem a u 25W si zas nejsem jistý s těmi většími akcemi).

Děkuji,
s pozdravem
Michal
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení Line6 HD 500 na koncertech

Příspěvek od Latam »

Na tyhle účely mi příjde fajn starý peavey clasicc - je to hybrid s lampovým koncem a trand. preampem. No a na bazaru chodí kolem 6 tisíc.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Re: Ozvučení Line6 HD 500 na koncertech

Příspěvek od pigdestroyer »

ja bych to videl urcite na lampovy konec, 50w. pokud pouzivas zkresleni z poda, tak bych neresil jesi je lampa uplne vytavena. tak potichu, aby to hralo uplne blbe, to stejne nikdy nebude.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“