Zvýšení zkreslení -Shred Master

Stavba a úpravy efektů, footswitchů a dalších zařízení
Odpovědět
metal-em
Kontaktovat uživatele:

Zvýšení zkreslení -Shred Master

Příspěvek od metal-em »

..zdarec lidi,mám lams dotaz..
Dá se nějakým způsobem zvýšit zkreslení,gain u efektu?Konkrétně Marshall Shred Master.
Mám na mysli výměna poťáku za jiný typ,nebo nějaký součástky..je to pro mě španělská vesnice
..vybavení nic moc,já vím..ale to neřešte pls:)

Kytara Cort X-6
kobylkovej HB- RM pickup RH+
kombo Torque 100W tranzistor

..Charakteristika toho zvuku mi sedí,jen kdyby tak šla ta krabka tak o 1/4 dokrmit:).Rady typu "kup lampu,ta ti to nakopne" nepotřebuju,to vím taky:)
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvýšení zkreslení -Shred Master

Příspěvek od vrablc.v »

Já by sem se vtom moc nerýpal.
Jednodušší bude si postavit nějak uplně nového. Pro začátečníka bych zkusil KranK Distortus maximus :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jestli jsi dostatecne sikovny, abys ten efekt nedomrvil, a mas nejake zkusenosti s elektronikou a pajenim, tak zkus zmenit odpor R9 z puvodnich 680k na 1M. Dalsi moznost je vymenil potenciometr Gain (R5) ze 100k/Log na 250k/Log.
Popr. obe upravy najednou. (tim ziskas zhruba stejne zesileni jako ma Suhr Riot, ktery jsem nedavno stavel a ten ma gainu fakt HODNE, jit na vic nez 3/4 drahy potaku uz nema smysl)

(nezkousel jsem to na Shredmasterovi, takze bez zaruky, bud pripraven to v pripade neuspechu vratit do puvodniho stavu... ale myslim ze to bude chodit)

EDIT - jeste jedna moznost - pokud se ti nechce shanet potenciometr, tak zkus misto toho vymenit R6 (z 3k3 na 1k) a zaroven C4 (z 47nF na 150nF). Asi to bude jednodussi uprava nez ten potak. Funkcne to bude stejne.
Hraju výhradně na šrot.
metal-em
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od metal-em »

Abu píše:Jestli jsi dostatecne sikovny, abys ten efekt nedomrvil, a mas nejake zkusenosti s elektronikou a pajenim, tak zkus zmenit odpor R9 z puvodnich 680k na 1M. Dalsi moznost je vymenil potenciometr Gain (R5) ze 100k/Log na 250k/Log.
Popr. obe upravy najednou. (tim ziskas zhruba stejne zesileni jako ma Suhr Riot, ktery jsem nedavno stavel a ten ma gainu fakt HODNE, jit na vic nez 3/4 drahy potaku uz nema smysl)

(nezkousel jsem to na Shredmasterovi, takze bez zaruky, bud pripraven to v pripade neuspechu vratit do puvodniho stavu... ale myslim ze to bude chodit)

EDIT - jeste jedna moznost - pokud se ti nechce shanet potenciometr, tak zkus misto toho vymenit R6 (z 3k3 na 1k) a zaroven C4 (z 47nF na 150nF). Asi to bude jednodussi uprava nez ten potak. Funkcne to bude stejne.
Já tomu moc nehovím,ale kolega z práce je šikovnej..proberu to s ním.Díky ti moc za rady,takovou odpověď jsem si představoval :twisted:
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Kdybys potreboval schema toho S.M., tak nejaky mam (snad je spravne). Rozlozeni soucastek bohuzel nemam, ale co jsem se hrabal v Marshallskejch ED-1 a GV-2 tak tam byly soucastky popsany primo potiskem na tistaku, tak snad tady to bude taky.
Hraju výhradně na šrot.
metal-em
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od metal-em »

..už to mám kuchlý:)
DSCF5890.JPG
Co je podle tebe lepší,co nejmíň ovlivní charakteristiku zvuku..ten potenciometr?
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

POZOR
Tak jsem studoval tu fotku a vypada to ze ty cislo soucatek jsou JINAK nez na mojem schematu !!
Ale nevadi, uz jsem nasel na netu lepsi schema, ktere vypada ze souhlasi s tou fotkou.
http://www.matsumin.net/diy/jisaku1/shr ... ompenh.gif

Takze nova cisla soucastek jsou tady (tyhle uz jsou na 99,999% spravne) -

Kondik C7 zmenit ze 47n na 150nF, odpor R10 z 3k3 na 1k.
Vliv na zvuk bude asi velice podobny jako vymena potaku RV5, ale bude se to lip delat a lip schanet soucastky (nebudes muset resit stejnou velikost potaku, aby na to pasoval knoflik, atd...).

Kdyby tohle jeste bylo malo Gainu, tak potom zmenit odpor R16 z 680k na 1M (tim se dostanes prakticky na stejny hodnoty soucastek jako ma v tyhle sekci ten Suhr Riot).
Hraju výhradně na šrot.
metal-em
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od metal-em »

jj,beru na vědomí...
Díky moc,dám vědět jak to dopadlo:)
metal-em
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od metal-em »

Abu píše:POZOR
Kondik C7 zmenit ze 47n na 150nF, odpor R10 z 3k3 na 1k.
Vliv na zvuk bude asi velice podobny jako vymena potaku RV5, ale bude se to lip delat a lip schanet soucastky (nebudes muset resit stejnou velikost potaku, aby na to pasoval knoflik, atd...).

Kdyby tohle jeste bylo malo Gainu, tak potom zmenit odpor R16 z 680k na 1M (tim se dostanes prakticky na stejny hodnoty soucastek jako ma v tyhle sekci ten Suhr Riot).
..tak už to mám,vyměnil jsem ty 3 součásky výše zmiňovaný..ale dost to píská při plným gainu,ale zatím to mám chycený jen ze spodu tišťáku,tak zkusmo..
Je fakt že se zvuk "přikrmil":) teď je to ono..jen nevím jestli nebudu muset ubrat ten odpor na R16-1M?
Než jsem ho tam dal,tak to tak nepískalo...
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Mozna uz je toho zesileni moc. Kdyztak zkus vratit ten R16 na puvodni hodnotu. A hlavne vsechno pekne zapajet, at tam nejsou studenaky a musi to hrat.
Hraju výhradně na šrot.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Až to bude zpátky v krabičce a pěkně sletované bez dlouhých noh, nebude to tolik náchylné na pískání.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“