Zvýšení zkreslení -Shred Master
Zvýšení zkreslení -Shred Master
..zdarec lidi,mám lams dotaz..
Dá se nějakým způsobem zvýšit zkreslení,gain u efektu?Konkrétně Marshall Shred Master.
Mám na mysli výměna poťáku za jiný typ,nebo nějaký součástky..je to pro mě španělská vesnice
..vybavení nic moc,já vím..ale to neřešte pls:)
Kytara Cort X-6
kobylkovej HB- RM pickup RH+
kombo Torque 100W tranzistor
..Charakteristika toho zvuku mi sedí,jen kdyby tak šla ta krabka tak o 1/4 dokrmit:).Rady typu "kup lampu,ta ti to nakopne" nepotřebuju,to vím taky:)
Dá se nějakým způsobem zvýšit zkreslení,gain u efektu?Konkrétně Marshall Shred Master.
Mám na mysli výměna poťáku za jiný typ,nebo nějaký součástky..je to pro mě španělská vesnice
..vybavení nic moc,já vím..ale to neřešte pls:)
Kytara Cort X-6
kobylkovej HB- RM pickup RH+
kombo Torque 100W tranzistor
..Charakteristika toho zvuku mi sedí,jen kdyby tak šla ta krabka tak o 1/4 dokrmit:).Rady typu "kup lampu,ta ti to nakopne" nepotřebuju,to vím taky:)
Re: Zvýšení zkreslení -Shred Master
Já by sem se vtom moc nerýpal.
Jednodušší bude si postavit nějak uplně nového. Pro začátečníka bych zkusil KranK Distortus maximus
Jednodušší bude si postavit nějak uplně nového. Pro začátečníka bych zkusil KranK Distortus maximus
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Jestli jsi dostatecne sikovny, abys ten efekt nedomrvil, a mas nejake zkusenosti s elektronikou a pajenim, tak zkus zmenit odpor R9 z puvodnich 680k na 1M. Dalsi moznost je vymenil potenciometr Gain (R5) ze 100k/Log na 250k/Log.
Popr. obe upravy najednou. (tim ziskas zhruba stejne zesileni jako ma Suhr Riot, ktery jsem nedavno stavel a ten ma gainu fakt HODNE, jit na vic nez 3/4 drahy potaku uz nema smysl)
(nezkousel jsem to na Shredmasterovi, takze bez zaruky, bud pripraven to v pripade neuspechu vratit do puvodniho stavu... ale myslim ze to bude chodit)
EDIT - jeste jedna moznost - pokud se ti nechce shanet potenciometr, tak zkus misto toho vymenit R6 (z 3k3 na 1k) a zaroven C4 (z 47nF na 150nF). Asi to bude jednodussi uprava nez ten potak. Funkcne to bude stejne.
Popr. obe upravy najednou. (tim ziskas zhruba stejne zesileni jako ma Suhr Riot, ktery jsem nedavno stavel a ten ma gainu fakt HODNE, jit na vic nez 3/4 drahy potaku uz nema smysl)
(nezkousel jsem to na Shredmasterovi, takze bez zaruky, bud pripraven to v pripade neuspechu vratit do puvodniho stavu... ale myslim ze to bude chodit)
EDIT - jeste jedna moznost - pokud se ti nechce shanet potenciometr, tak zkus misto toho vymenit R6 (z 3k3 na 1k) a zaroven C4 (z 47nF na 150nF). Asi to bude jednodussi uprava nez ten potak. Funkcne to bude stejne.
Hraju výhradně na šrot.
Já tomu moc nehovím,ale kolega z práce je šikovnej..proberu to s ním.Díky ti moc za rady,takovou odpověď jsem si představovalAbu píše:Jestli jsi dostatecne sikovny, abys ten efekt nedomrvil, a mas nejake zkusenosti s elektronikou a pajenim, tak zkus zmenit odpor R9 z puvodnich 680k na 1M. Dalsi moznost je vymenil potenciometr Gain (R5) ze 100k/Log na 250k/Log.
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Kdybys potreboval schema toho S.M., tak nejaky mam (snad je spravne). Rozlozeni soucastek bohuzel nemam, ale co jsem se hrabal v Marshallskejch ED-1 a GV-2 tak tam byly soucastky popsany primo potiskem na tistaku, tak snad tady to bude taky.
Hraju výhradně na šrot.
..už to mám kuchlý:)
Co je podle tebe lepší,co nejmíň ovlivní charakteristiku zvuku..ten potenciometr?
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
POZOR
Tak jsem studoval tu fotku a vypada to ze ty cislo soucatek jsou JINAK nez na mojem schematu !!
Ale nevadi, uz jsem nasel na netu lepsi schema, ktere vypada ze souhlasi s tou fotkou.
http://www.matsumin.net/diy/jisaku1/shr ... ompenh.gif
Takze nova cisla soucastek jsou tady (tyhle uz jsou na 99,999% spravne) -
Kondik C7 zmenit ze 47n na 150nF, odpor R10 z 3k3 na 1k.
Vliv na zvuk bude asi velice podobny jako vymena potaku RV5, ale bude se to lip delat a lip schanet soucastky (nebudes muset resit stejnou velikost potaku, aby na to pasoval knoflik, atd...).
Kdyby tohle jeste bylo malo Gainu, tak potom zmenit odpor R16 z 680k na 1M (tim se dostanes prakticky na stejny hodnoty soucastek jako ma v tyhle sekci ten Suhr Riot).
Tak jsem studoval tu fotku a vypada to ze ty cislo soucatek jsou JINAK nez na mojem schematu !!
Ale nevadi, uz jsem nasel na netu lepsi schema, ktere vypada ze souhlasi s tou fotkou.
http://www.matsumin.net/diy/jisaku1/shr ... ompenh.gif
Takze nova cisla soucastek jsou tady (tyhle uz jsou na 99,999% spravne) -
Vliv na zvuk bude asi velice podobny jako vymena potaku RV5, ale bude se to lip delat a lip schanet soucastky (nebudes muset resit stejnou velikost potaku, aby na to pasoval knoflik, atd...).
Kdyby tohle jeste bylo malo Gainu, tak potom zmenit odpor R16 z 680k na 1M (tim se dostanes prakticky na stejny hodnoty soucastek jako ma v tyhle sekci ten Suhr Riot).
Hraju výhradně na šrot.
jj,beru na vědomí...
Díky moc,dám vědět jak to dopadlo:)
Díky moc,dám vědět jak to dopadlo:)
..tak už to mám,vyměnil jsem ty 3 součásky výše zmiňovaný..ale dost to píská při plným gainu,ale zatím to mám chycený jen ze spodu tišťáku,tak zkusmo..Abu píše:POZOR
Je fakt že se zvuk "přikrmil":) teď je to ono..jen nevím jestli nebudu muset ubrat ten odpor na R16-1M?
Než jsem ho tam dal,tak to tak nepískalo...
- Abu
- Kontaktovat uživatele:
Mozna uz je toho zesileni moc. Kdyztak zkus vratit ten R16 na puvodni hodnotu. A hlavne vsechno pekne zapajet, at tam nejsou studenaky a musi to hrat.
Hraju výhradně na šrot.
Až to bude zpátky v krabičce a pěkně sletované bez dlouhých noh, nebude to tolik náchylné na pískání.