Blackstar HT -1R a footswitch
Pravidla fóra
Re: Blackstar HT -1R a footswitch
Ten vliv není nijak extrémní, tím spíš, když zkreslení je tu částečně tvořené polovodičem. Na doporučení ohledně zvuku nedbej. Vždycky záleží na konkrétním modelu aparátu, jak v něm bude ta která elektronka znít.
Jinak já mám zatím dobrý zkušenosti s 12AX7 od Tung-Solu, ale taky jsem dosud jiný nezkoušel (až na docela tragickou ECC83S od JJ).
Jinak já mám zatím dobrý zkušenosti s 12AX7 od Tung-Solu, ale taky jsem dosud jiný nezkoušel (až na docela tragickou ECC83S od JJ).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Aj aj, no vida. Ty JJ mi byly docela doporučovaný, vypouštím je. Po Tung-Solu jsem ani nekoukal. Musím to tady pořádně proštudovat, ale zaznělo tady víckrát EHX a Sovtek jistota. Z toho jsem vycházel. Díky za odpověď.Bummer píše:Ten vliv není nijak extrémní, tím spíš, když zkreslení je tu částečně tvořené polovodičem. Na doporučení ohledně zvuku nedbej. Vždycky záleží na konkrétním modelu aparátu, jak v něm bude ta která elektronka znít.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
No mám ji ve V2, takže nevím, jak na čistý. Ona je na zkreslení okej, ale je docela slušně mikrofonická a to v kombu dost vadí, když to ve zkušebně hulím.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Koukám, že ten Tung-Sol je hodně chválenej. Hm, v Muzikeru je mají (mám to skoro za rohem), asi čtyři stovky, je mikrofonická. Tak teď teda nevím, docela guláš. Musím to ještě proštudovat.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Myslel jsem tu JJ, že je mikrofonická. Ta Tung-Sol je úplně v pohodě. Mám ji z TubeTown.de navíc vybíranou na co nejmenší šum
To se omlouvám, špatně jsem to pochopil. Pro mě je to však velmi dobrá zpráva, něco si tedy připlatím a půjdu do té Tung-Sol. Pozice ECC83 tedy vyřešena a vzhledem k tomu, že ECC82 mám na výběr jen mezi EHX a JJ, tak je to tedy asi jasné a zůstanu u své původní volby EHX. Díky.Bummer píše:Myslel jsem tu JJ, že je mikrofonická. Ta Tung-Sol je úplně v pohodě. Mám ji z TubeTown.de navíc vybíranou na co nejmenší šum
- Alternátor
Tohle možná vysvětluje, proč mi daleko líp zní clean kanál s gainem na max + volume doprava, než jakkoliv nastavený zkreslení druhýho kanálu. Pokud to teda funguje tak, že kreslení druhýho kanálu jede přes diodu, kdežto u prvního je to čistě vybuzená lampa. Ať tak nebo tak, první kanál je prostě hezčí a dynamičtější, ať už to funguje jakkoliv.Bummer píše:Ten vliv není nijak extrémní, tím spíš, když zkreslení je tu částečně tvořené polovodičem. Na doporučení ohledně zvuku nedbej. Vždycky záleží na konkrétním modelu aparátu, jak v něm bude ta která elektronka znít.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jo jo, asi to tak bude. U mě na HT-5 to bylo tak, že cca do půlky gainu to hrálo hodně dobře a dál už to zkreslení tak pěkný nebylo, takže jsem s ohledem na wattáž radši hrál s gainem na půl a s volume na plno.
- Alternátor
Jn, u tý HT1 je to to samý, nicméně kytara se silnejma snímačema dostatečně vybudí i první kanál, takže se naštěstí bez druhýho obejdu 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Zdravím, jsem také majitelem komba HT1R a také Peavey Valveking 112.
Rád bych se zeptal čistě jako laik (nerad bych něco odpálil), zda lze připojit Line out výstup z Blackstara do vstupu Peavey Valvekinga (myslím kytarového vstupu). Zajímalo by mě jak bude hrát blackstar na 12" repro. Je mi jasné, že zvuk bude ovlivněn Valvekingem a nebude to to samé jako kdyby šel přímo do reproboxu. Nerad bych Valvekinga odpálil.
Ještě mě napadla možnost využití krabičky (looperu) digitech jam-man, připojit line out z blackstara do jam mana (do line in vstupu) a poslat to do přes efektovou smyčkuValvekinga. V tomto případě tuším možný problém, když nebude poslán žádný signál do kytarového vstupu valvekinga (kytara bude zapojena do blackstara). Takže pokud je to blbost, alespoň to bude varování pro ostatní. Díky.
Rád bych se zeptal čistě jako laik (nerad bych něco odpálil), zda lze připojit Line out výstup z Blackstara do vstupu Peavey Valvekinga (myslím kytarového vstupu). Zajímalo by mě jak bude hrát blackstar na 12" repro. Je mi jasné, že zvuk bude ovlivněn Valvekingem a nebude to to samé jako kdyby šel přímo do reproboxu. Nerad bych Valvekinga odpálil.
Ještě mě napadla možnost využití krabičky (looperu) digitech jam-man, připojit line out z blackstara do jam mana (do line in vstupu) a poslat to do přes efektovou smyčkuValvekinga. V tomto případě tuším možný problém, když nebude poslán žádný signál do kytarového vstupu valvekinga (kytara bude zapojena do blackstara). Takže pokud je to blbost, alespoň to bude varování pro ostatní. Díky.
Ak má blackstar efektovú slučku tak zo sendu to môžeš hodiť do returnu na VK, tým použiješ len koniec VK a preamp blackstara; Určite neprepojuj výstup pre externé repro s vstupom na VK!
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Ondskan: HT-1 ani HT-1R efektovou smyčnu nemá
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
jarekquad: Určitě to jde, ale nedělej to, už má v sobě zabudovaný reverb a simulaci reproboxu (tj. ať už to uděláš jakkoliv, s využitím VK to půjde vždycky jako by přes dvě repra, tj. zvuk nejspíš nebude stát za moc). Chceš-li to vyzkoušet nějak lépe, sežeň bednu s impedancí 8 ohmů a zapoj ji zezadu do toho mrňouska.
- Alternátor
Ten zvuk by každopádně za moc nestál, neb ani ta simulace reproboxu za moc nestojí...
Díky za rady, vyzkoušeno, zvuk z emulovaného výstupu do Valvekinga fakt za moc nestál.
Zvolil bych tedy cestu externího boxu. Na bazaru je k mání Vox V112NT s Celest.Greenback.
Prosím o názor, zda je to dobrá cesta. Jde mi o to, aby zvuk z blacstara měl trošku "koule", víc vyplnil prostor. Přes sluchátka se mi clean na blacstaru líbí, ale přes 8" repro je takový o ničem. Zkreslený je celkem v pohodě. Díky.
Zvolil bych tedy cestu externího boxu. Na bazaru je k mání Vox V112NT s Celest.Greenback.
Prosím o názor, zda je to dobrá cesta. Jde mi o to, aby zvuk z blacstara měl trošku "koule", víc vyplnil prostor. Přes sluchátka se mi clean na blacstaru líbí, ale přes 8" repro je takový o ničem. Zkreslený je celkem v pohodě. Díky.
Ten má ale 16 ohmů, ty potřebuješ osm. A někdo mi tu tvrdil, že Greenbacky jsou na doma na prd, že chtějí trochu vyhulit.
Na vystupu je repro 4 až 16 ohm. A myslel si vyhulit kombo nebo repro?
Jak bys chtěl vyhulit repro?
Samozřejmě jsem myslel aparát. Prostě poslat do toho repra dost šťávy.
Jak tak koukám na fotky HT-1, tak zřejmě existuje víc verzí, ty máš tedy tu 4-16, jinak jsou i 8. Tak pak by to asi nebyl problém, no. Jen myslím, že jestli je tam takhle volně ten rozsah, tak ta 16-ohmová varianta bude hrát ze všech tří nejvíc potichu.
Jak tak koukám na fotky HT-1, tak zřejmě existuje víc verzí, ty máš tedy tu 4-16, jinak jsou i 8. Tak pak by to asi nebyl problém, no. Jen myslím, že jestli je tam takhle volně ten rozsah, tak ta 16-ohmová varianta bude hrát ze všech tří nejvíc potichu.
Mohu ještě poprosit o názor? Případně mě uzemněte...
Po průzkumu trhu s reproboxy mě napadla myšlenka, že si buď box postavím s reprem 12" nebo vyměním repro Valveking za jinou 12".
Teď jde o to, aby byl box využitelný jak s Blacsktarem HT1, tak i Valvekingem. Tzn. uvažuju repro 12", 16ohm, a asi 60W výkon (Valveking má 50W).
1.dotaz - nebude 60W repro na prcka blackstara moc, má jen 1W. Bude to hrát, nebo to bude o ničem?
2.dotaz - levnější alternativa než samostatný box, je vyměnit repro Valveking za jiné, upravit připojení reproduktoru osazením jacku pro externí repro a přehazovat si pak repro buď na Valvekinga přes jeho repro výstup, nebo Valvekinga využít jen jakoby reprobox a připnout k němu Blacstara.
Ještě jaké repro byste doporučili? Zatím jsem koukal jsem na Celest. V30.-60W.
Díky moc.
Po průzkumu trhu s reproboxy mě napadla myšlenka, že si buď box postavím s reprem 12" nebo vyměním repro Valveking za jinou 12".
Teď jde o to, aby byl box využitelný jak s Blacsktarem HT1, tak i Valvekingem. Tzn. uvažuju repro 12", 16ohm, a asi 60W výkon (Valveking má 50W).
1.dotaz - nebude 60W repro na prcka blackstara moc, má jen 1W. Bude to hrát, nebo to bude o ničem?
2.dotaz - levnější alternativa než samostatný box, je vyměnit repro Valveking za jiné, upravit připojení reproduktoru osazením jacku pro externí repro a přehazovat si pak repro buď na Valvekinga přes jeho repro výstup, nebo Valvekinga využít jen jakoby reprobox a připnout k němu Blacstara.
Ještě jaké repro byste doporučili? Zatím jsem koukal jsem na Celest. V30.-60W.
Díky moc.
Nebudu resit, jak ty repraky hrajou, protoze to nevim, ale i 60W repro muze pro blackstara fungovat. zalezi na citlivosti. Ja jsem kdysi zacinal na tesla sonet duo a k tomu 100w repro z klavesove bedny a fungovalo t oobstojne. muj prvni lampac;-) I ten 1w udela na doma solidni tlak, kdyz vybudis oba stupne a zaroven to neprezenes s gainem a krabickama vepredu. Ale samozrejme je mozne, ze se ten reprak nevybudi a bude to sice hrat, ale nebude to ono.
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...