koupě druhé kytary cca 6 - 9000,- Kč
Pravidla fóra
koupě druhé kytary cca 6 - 9000,- Kč
ahoj, potřebuji poradit , mám Cortku asi 2 roky /cca 3000,- kč/, jsem teď trochu bezradnej uvažuju o lepší kytaře , líbí se mi styl něco jako Kiss, Judas Priest apod. , nedokážu posoudit a nikdy jsem nezkoušel hrát na lepší kytaru, nevím jestli vybírat kytaru s 2ma nebo 3ma snímačema, asi tedy spíš s pevnou kobylkou ,
jo a chtěl bych to asi jako všichni cca 6 - 9000,- kč, potřeboval bych aspoň typ od někoho v čem se pohybovat, jestli mám jít pro novou kytaru a tam se ptát, zkoušet a pohybovat se v této částce, nebo po čem asi koukat na bazaru, nerad bych koupil kytaru abych zjistil že není o moc lepší než vlastně mám, díky za nějakou radu,
jo a chtěl bych to asi jako všichni cca 6 - 9000,- kč, potřeboval bych aspoň typ od někoho v čem se pohybovat, jestli mám jít pro novou kytaru a tam se ptát, zkoušet a pohybovat se v této částce, nebo po čem asi koukat na bazaru, nerad bych koupil kytaru abych zjistil že není o moc lepší než vlastně mám, díky za nějakou radu,
Re: koupě druhé kytary cca 6 - 9000,- Kč
Cort M600 a k tomu nějáké snímače koupit lepší, asi Duncany.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Diky, uva
zuju o washburn windlxfbb, nebo winstdtsb nebo cort cr 100 crs nebo kx5 bkm, pujdu je zkusit
zuju o washburn windlxfbb, nebo winstdtsb nebo cort cr 100 crs nebo kx5 bkm, pujdu je zkusit
ten cort cr 100 neber, až od 200 se to vyplatí.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
KX5 je pěkná volba, ale když se koukneš po bazaru, tak by se tam mohlo objevit i něco zajímavějšího. Peníze máš i na lepší bych řekl.
Máš trochu představu co bys rád za tvar?
Máš trochu představu co bys rád za tvar?
ta KX5 je taky relativne vsedni lipova kytara. asi dobra, ale v ty tvy kategorii bych koukal aspon po KX1Q, pokud vubec KX...
KX1Q ti možem len odporučiť . Sám som jej vlastníkom a je to uplna spokojnosť . Za tie prachy nič lepšie nezoženieš 
Tak to já KX1Q taky měl v ruce.
Kus co jsem měl v ruce byt totálně neseřízenej - struny byly hóódně vysoko - předpokládám, že seřídit by to asi šlo...
Lepenej krk je v přechodu na tělo dost robustní - oproti drahejm kytarám s lepeným nebo průchzím krkem - takže v tom u téhle kytary nevidím žádnou výhodu.
Zapojenou jsem ji neměl, takže snímače hodnotit nedokážu. Struny skrz tělo, ale perfektně rezonují celou kytarou (cejtíš to i bez zapojení).
Co bylo na kytaře super byla váha - lehounká, že by se s ní dalo hrát hodiny na pódiu.
Kus co jsem měl v ruce byt totálně neseřízenej - struny byly hóódně vysoko - předpokládám, že seřídit by to asi šlo...
Lepenej krk je v přechodu na tělo dost robustní - oproti drahejm kytarám s lepeným nebo průchzím krkem - takže v tom u téhle kytary nevidím žádnou výhodu.
Zapojenou jsem ji neměl, takže snímače hodnotit nedokážu. Struny skrz tělo, ale perfektně rezonují celou kytarou (cejtíš to i bez zapojení).
Co bylo na kytaře super byla váha - lehounká, že by se s ní dalo hrát hodiny na pódiu.

Samozrejme, gitary v tejto cenovej relacii niesu vsekty hneď hratelné . Moja bola naštastie nastavená od výroby . To je daň za výrobu v ÁziiPe3kCZ píše:Tak to já KX1Q taky měl v ruce.
Kus co jsem měl v ruce byt totálně neseřízenej - struny byly hóódně vysoko - předpokládám, že seřídit by to asi šlo...![]()
Ano, KX1Q mě taky napadla, ale čekal jsem, jestli se nějak vyjádří k tvaru nebo tak.
Mě KX1Q utekla z bazaru, jinak bych ji měl taky
. Hodně se mi líbí kytary takovýho stylu.
A co třeba nějaká Schecter? Teď mě to jen napadlo, ale kdyžtak řekněte někdo jinej, možná jsem nenarazil na povedenej kus, ale měl jsem v ruce jen obyč. omen 6 a moc mě nenadchla taková normální kytara s tvrdým vzhledem
, ale třeba by se dala sehnat na bazaru i nějaká vyšší řada?
Mě KX1Q utekla z bazaru, jinak bych ji měl taky
A co třeba nějaká Schecter? Teď mě to jen napadlo, ale kdyžtak řekněte někdo jinej, možná jsem nenarazil na povedenej kus, ale měl jsem v ruce jen obyč. omen 6 a moc mě nenadchla taková normální kytara s tvrdým vzhledem
Sorry nejsem na netu ale tvarove se mi libi spis les paul, nejhorsi je kdyz nema clovek srovnani s necim lepsim nebo kamose kdo dobre hraje chapu ze za 6-9t. Nemohu cekat zazraky ale preci si nekoupim kytaru za 20 kdyz nevim jestli se nekam herne posunu, bavi me to ale je to tezky diky ale vsem za rady i kdyz me desi ze koupis kytaru a hned idat treba jiny snimace apod, kdo to namontuje a kde atd
Ani ty LP vyssi rady od Corta nebudou uplne marny. A stoji asi 7.5t, se znackovym hardware o tisic vic. A nekde na youtube se vali primy srovnani s Gibsonem Standardem. Jen takovy zbezny, ale zkus si to najit.tom cat píše:tvarove se mi libi spis les paul
edit: tady to je: http://www.youtube.com/watch?v=02x92_J_HYI
To teda vubec neni nutny vetsinou. Jina situace je, kdyz jdes s tou kytarou vystupovat nebo nahravat a ty puvodni stojej opravdu za prd ... ale jinak ... obzvlast kdyz pises "nevim jestli se nekam herne posunu" ... bych se timhle vubec nezabyval ted (a pokud nastroj bude mit kvalitni snimace uz sam o sobe, bude to jen prima bonus).tom cat píše:kdyz me desi ze koupis kytaru a hned idat treba jiny snimace apod
Tak diky za rady , mam to jen na hrani pro sebe a taky jsem zacal dost pozde ale fakt me to bavi a o to jde
Ahoj, tak zkus ještě IBANEZ ART 120. Zkoušel jsem a mohla by Ti vyhovovat...
http://kytary.cz/ibanez-art-120/HN095797/#!prettyPhoto
Lepený krk - je docela dobře stavěná.
Nevýhoda je, že má pouze 22 pražců a má značky pražců pouze na horní části krku (teda nevýhoda pouze pro někoho - dle stylu muzikanta).
http://kytary.cz/ibanez-art-120/HN095797/#!prettyPhoto
Lepený krk - je docela dobře stavěná.
Nevýhoda je, že má pouze 22 pražců a má značky pražců pouze na horní části krku (teda nevýhoda pouze pro někoho - dle stylu muzikanta).

- Alternátor
Určitě bych zvážil tu M600. S tou chybu rozhodně neuděláš. Ještě hodit SH2 ke krku a SH4 ke kobyle a máš maximálně variabilní nástroj, kterej už ti chvilku vydrží.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Využiji tedy fóra a jak už zde někdo zmiňoval tu Washburn kytaru
http://kytary.cz/washburn-windlxfbb/HN1 ... rettyPhoto
Dnes jsem byl v kytarách a tak nějak jsem to tam prozkoušel, hlavně tedy tuhle, která mi byla prodejcem doporučena jako dobrá volba a zvuk se mi opravdu líbil /až po nějaké ty Fendery za 36k:)/ . Prodejce říkal, že na tu cenu je to opravdu dobrá kytara, zvuk se mi opravdu líbil, vzhled taky a cena je dobrá. Zajímal by mě váš názor:) Ještě tam jednou pojedu, to určitě a zkusim nějakou Cortku.
http://kytary.cz/washburn-windlxfbb/HN1 ... rettyPhoto
Dnes jsem byl v kytarách a tak nějak jsem to tam prozkoušel, hlavně tedy tuhle, která mi byla prodejcem doporučena jako dobrá volba a zvuk se mi opravdu líbil /až po nějaké ty Fendery za 36k:)/ . Prodejce říkal, že na tu cenu je to opravdu dobrá kytara, zvuk se mi opravdu líbil, vzhled taky a cena je dobrá. Zajímal by mě váš názor:) Ještě tam jednou pojedu, to určitě a zkusim nějakou Cortku.
Tak je hlavní, že se líbí tobě, pokud ti seděla ve všech ohledech tak nevidím důvod proč si ji nevzít.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
JJ díky já jsem takovouhle odpověď čekal:) No a ještě Jak je to s otisky prstů? Prodejce říkal že na černym vzhledu jsou docela vidět, ale ten sunburst či co to je nemá ty otisky moc vidět... Pro mě na barvě moc nezáleží a to hlavně pro to, že obě barvy jsou pro mě stejně líbivé.
To bych neřešil měl jsem černou i sunburst a na obou to šlo vidět stejně a když budeš potřebovat tu kytaru bez otisků tak ji jen přejedeš hadrou.Mekron píše:JJ díky já jsem takovouhle odpověď čekal:) No a ještě Jak je to s otisky prstů? Prodejce říkal že na černym vzhledu jsou docela vidět, ale ten sunburst či co to je nemá ty otisky moc vidět... Pro mě na barvě moc nezáleží a to hlavně pro to, že obě barvy jsou pro mě stejně líbivé.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Je jedno jakou má kytara barvu, důležitý je, aby Tě vzhledově zaujala.
Je jasný, že černá - lesklá bude trochu náchylná na otisky, ale to je na kytaře vidět jen pod určitým úhlem...a ruce asi od lovečáku asi mít nebudeš, když budeš na ni chtít hrát....
Je jasný, že černá - lesklá bude trochu náchylná na otisky, ale to je na kytaře vidět jen pod určitým úhlem...a ruce asi od lovečáku asi mít nebudeš, když budeš na ni chtít hrát....