Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukulele

Příspěvek od SUK »

Zvuk to generovat bude, za tu cenu te nebude tolik stvat to po pulroce hodit do ohne, pokud se nepletu, tak tyhlecty aukrovy kytary, jukuleile a podobny jsou vetsinou staggy a podobny...
Hodně budem někde...
Banished

Příspěvek od Banished »

Tak já počítám s tím, že se s na tom jen naučím hrát (nechci pořizovat nic drahého, kdyby mě to třeba tolik nechytlo) a pak koupím nějaké kvalitní :-) Tak na začátek je slušné, ne?
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Nero píše:Na kytary.cz se dostaly ukulele Oscar Schmidt: http://kytary.cz/kytary/oscar-schmidt/
Já je sice, stejně jako Kristýna, můžu pochválit, je jedno jestli je to OS, nebo Washburn, ale dost mě mrzí, že ani vyšší modely nejsou z masivu :(
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Hans Wydle píše:Jo, to taky vypadá solidně, ale bojím se jedné věci, mám pouzdro na soprán a asi jen těžko do něj narvu koncertní uke a nové pouzdro rozhodně kupovat nehodlám.
Naprosto souhlasím s Láslem, OU2E mám doma a jsem spokojen, ikdyž se teď rozhlížím po nějakém "dřeve".
Až vyzkoušíš, vůbec ti nepřijde líto utratit tři stovky navíc za nový futrál...
:D
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Láslo píše:Mě láká ještě tenhle kousek: http://kytary.cz/washburn-u50lce/HN120106/
Je dražší ale vypadá velmi solidně.Mají ho ale jen v Praze.Pokusím se aby ho poslali do Brna ať si ho můžu osahat.Neměl ho někdo z vás v ruce? Teď mám Lanikai ULU21CE není špatný, ale v některých polohách trošku neladí, je to sotva slyšitelné.Mám taky jeden dotaz. Používám dost často při hře nylonové trsátko (0,46) a myslím, že to může mít vliv na rychlejší opotřebení strun.Má s tím někdo zkušenosti?
Ahoj, tohle ukulelátko mě láká taky, ale nejspíš mě odradí to, že není masivní. Mám OU2E a je to paráda, ale chtěl bych dřevo. Uke, díky velikosti a nylonkám nepatří mezi hlasité nástroje a nepomohlo, při hraní v hospodě - pár kytar , basa, banjo, foukačka, ani trsátko.
Trsátkem hraju běžně, což jistě odsoudí ukulelisti, jež míří tradičnější cestou, ale pro Bluegrass a podobné žánry je myslím vhodné. Neprohloupí ten, kdo si pořídí elektroakustickou verzi nástroje, bo je naprosto univerzální a vždy připraven.
.....Opotřebení strun nijak zvlášť nepozoruju
:wink:
Naposledy upravil(a) Pařez dne 16.04.2012 0:12, celkem upraveno 2 x.
Láslo

Příspěvek od Láslo »

.....při hraní v hospodě - pár kytar , basa, banjo, foukačka, ani trsátko.
tak to je přesně ten případ proč trsátko, vidím že mě Pařez chápe neboť má stejné zkušenosti.Používám ještě kombíčko Roland AC60 a to už je mě slyšet.
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Láslo píše:
.....při hraní v hospodě - pár kytar , basa, banjo, foukačka, ani trsátko.
tak to je přesně ten případ proč trsátko, vidím že mě Pařez chápe neboť má stejné zkušenosti.Používám ještě kombíčko Roland AC60 a to už je mě slyšet.
....Já mám kombo Stagg 40w (ukulele bych u nich nekupoval) a je taky úplně dostačující. Kdybych ale měl doporučit čím zesílit, hlavně bych varoval před mini kombíčky - absolutně nevyhovující zvuk, ani hlasitost. Myslím že od 30w už záleží výběr jen na peněžence, mě se zdál poměr cena/výkon pro S40W, a jsem spokojen, "přeřvat" už se rozhodně nenechám :lol: ....a klidně se může připíchnout ještě mic, nebo basa a pod...
gwyn

Příspěvek od gwyn »

Mohli byste mi doporučit nějaký slušný kabel pro propojení komba a ukulele? šetřil jsem a je to znát...tak bych si rád časem pořídil lepší kabel
tenson basic ukulele, lanikai elektoakustické, roland micro cube
Pařez

Příspěvek od Pařez »

gwyn píše:Mohli byste mi doporučit nějaký slušný kabel pro propojení komba a ukulele? šetřil jsem a je to znát...tak bych si rád časem pořídil lepší kabel
Ahoj, žádnou konkrétní značku ti radit nebudu, ale myslím si, že dokonce i v podprůměrných hudebninách ti nabídnou spíš než ten slabej polofunkční mrzáček, který se dává běžně a zbytečně k nástrojům zdarma, nějakej střed, kde si za dvě stovky odneseš spolehlivej pět metrů dlouhej kablik.
8)
Banished

Příspěvek od Banished »

Prosím vás, poraďte mi nějaké dobré ukulele pro začátečníka :-)
Chci se začít učit hrát, původně jsem myslel, že se si koupím nějaké levné z Aukra, ale plno lidí mi říkalo, že to stejně za chvíli vyhodím, tak mě napadlo koupit například tohle?
http://kytary.cz/lanikai-ulu-21/HN117321/

Případně tohle?
http://kytary.cz/tenson-ukulele-basic/HN098161/

Co myslíte, jaké? Nebo máte nějakou jinou radu? Pošlete mi odkazy, ale nechci za to dávat více než 1500,- kč. (tedy né snad, že bych nechtěl, ale rodinný rozpočet mi to nějak nedovoluje :-D )
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Banished píše:Co myslíte, jaké? Nebo máte nějakou jinou radu? Pošlete mi odkazy, ale nechci za to dávat více než 1500,- kč. (tedy né snad, že bych nechtěl, ale rodinný rozpočet mi to nějak nedovoluje :-D )
Já bych doporučila buď koncertního Washburna (příp. Oscar Schmidt) http://kytary.cz/washburn-u20/HN120102/ anebo klidně i toho Lanikaie, co jsi postoval. Já bych ale byla pro Washburn. :)
Banished

Příspěvek od Banished »

Mě učaroval zvuk toho sopránového ukulele, má to nádech Hawaie :-D Nevím, jestli by mi koncertní vyhovovalo... Je v tom velký rozdíl? :-)
zuzajda

Příspěvek od zuzajda »

ahoj, jsem čerstvý majitel ukulele a jsem lapena :D
po nastudování všeho možného nakonec Lanikai LU11 a jsme spokojení - hledali jsme něco k doprovázení zpívání s dětmi (takže 53 písní na 3 akordy mi plně vyhovuje 8) ), původně jsme zvažovali kytaru, ale kamarádka mě navedla na ukulele a je to skvělá volba, i nejstarší syn už zkouší brnkat :)
jen už se tak trochu rozhlížím po dalším :mrgreen: je nás trochu moc na jedno ukulele a muži se na sopránovém špatně městnají prsty do akordů, tak zřejmě tenor, ale ještě je čas, chci počkat, až opadne prvotní nadšení

ale ráda bych se poradila s ladičkou, jako flétnistka tohle neznám, chtěla bych nějakou nejlevnější slušnou - ladička téměř v ceně našeho lanikai mi přijde už mimo
každá chromatická je vhodná i pro ukulele, nebo to tam musí být výslovně uvedeno? jsou nějaké firmy, které určitě ne?
díky

banished
hezké porovnávací video je tady: http://www.youtube.com/watch?v=22u4gauHJ6U
bronik

Příspěvek od bronik »

H-fis-d-a je ladění na sopránovém. Pro začátečníka stačí nástroj za pár stovek, a když tě to bude bavit... Pokud máš pocit, že tě není slyšet, kup si elekktroakustiku, ale spíš někde venku, celkem dobré nástroje - a nijak moc drahé - mají dnes všude v Anglii, tam je teď ukulele móda. Na hraní jsem vystřídal všecko možné a nejvíc se mi osvědčilo filcové trsátko, mrkni na www.ukuleleplectrum.uk.com, ale sólovat musíš kytarovým. Dej si pozor na jednu věc: Jakmile tě čapne ukulele, na kytaru ani nesáhneš. Akordy ti začnou připadat zbytečně složité a hmatník šíleně dlouhý. Na kytaru jsem hrál pětatřicet let, teď stojí v koutě. V hospodě budeš každopádně hvězda a v nějaké kapele by byli blbí, kdyby tě nechtěli. Tak jen do něj!
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

zuzajda píše: každá chromatická je vhodná i pro ukulele, nebo to tam musí být výslovně uvedeno? jsou nějaké firmy, které určitě ne?
Jakákoli chromatika bude OK.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kristynatrochtova

Banished píše:Mě učaroval zvuk toho sopránového ukulele, má to nádech Hawaie :-D Nevím, jestli by mi koncertní vyhovovalo... Je v tom velký rozdíl? :-)
No možná se to nezdá, ale podle mě je to docela velký rozdíl. Hlavně na zvuku už je to znát - je takový hutnější a méně plechový (teď mluvím o koncertním). Takový méně ukulelický, řekla bych. :lol:

Pro začátek je ten Lanikai dobrý. Záleží ale na tobě. Pokud budeš mít zájem, můžeš si projít FAQ http://uke.webnode.cz/faq-/ . Třeba ti to pomůže se výběrem.
Hans Wydle

Příspěvek od Hans Wydle »

Lanikaiem 11kou nic nezkazíte.
Temné ukulele v dáli zní...
kristynatrochtova

Vyplatí se připlatit si za 21čku :wink: .
zuzajda

Příspěvek od zuzajda »

Nero
díky

Kristýno
a v čem je rozdíl mezi 11 a 21? krom vzhledu, já jsem to hledala všude možně (na netu) a nenašla, dřív se snad lišily i materiálem, ale teď už mají popis stejný...
Láslo

Příspěvek od Láslo »

Ahojte. Tak jsem byl dnes v Brně v Kytarách.Nechal jsem si z Prahy poslat na ochytání tohle ukulelátko: http://kytary.cz/washburn-u50lce/HN120106/ a hned jsem se zamiloval ( úchylný co?). Začíná to být fakt vážně nakažlivý. No tak už ho mám doma.Prostě jsem ho tam nemohl nechat. S tím ale vyvstala otázka co s tím Lanikaiem co jsem koupil předtím.Než ho šoupnu na Aukro, kdyby měl někdo zájem koukněte se do sekce Tržiště.
Naposledy upravil(a) Láslo dne 22.04.2012 15:11, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“