FOKUS

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: FOKUS

Příspěvek od Atkins »

Pane lektore příště aspoň Váš podpis jo a díky za Vaše školení.
Věru za málo, víte s těmi podpisy jste se malounko minul s realitou, v tomto formátu komunikace - diskusní fórum, není podpisů z valné části užíváno, naprostá většina uživatelů používá tzv. nickname.
Podpis je vhodný prezentuji-li nějaký svůj produkt, službu či dílo.
Jan Atkins Novosad v.r.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Martin Švehla píše:
woro90-1 píše:Ačkoli to tu nebývá zvykem, já se pod svůj příspěvek podepíšu, když to tolik potřebujete. Pokud Vám to udělá radost, klidně pošlu i adresu. Zcela souhlasím s Atkinsovým výrokem, věřím že máte dobré kytary, ale tímto přístupem lidi spíše odradíte. A americké barvy byly plus tak před dvaceti lety, opravdu to vyznívá poněkud pelíškovsky. Doufám že alespoň podepsaný příspěvek považujete za legitimní a vezmete si ho k srdci, ačkoli je to čistě Vaše věc, Vaše pověst a Vaše peníze. Berte to jako přátelskou radu, že tu takovéto vystupování není zvykem a málokdo ho má rád.
S pozdravem
Jiří Vorobel
OK tohle beru a všem co jsem se teda nějak dotknul beru zpět.Další věci tady už tedy nebudu řešit to je můj poslední příspěvek díky M.Š.
To by nebylo šťastné řešení pane Švehlo, věřte mi, to je to nejhorší co můžete udělat ...
Ono obstát tu mezi těmi vlčáky není asi lehké pro nikoho a chce to kapku fištróna.Prosím zůstaňte tu a vkládejte novinky a postřehy k nim, třeba včetně odkazů - z mého pohledu jste obstál a přežil dejme tomu úvodní lehkou šikánku (která po tom šlapání mezi vejci nutně musela následovat).
Vážně věřím, že svou práci děláte dobře a nebylo to ode mne nic proti Vaší osobě - jen proti tomu projevu.
P.S. - ty řeči o rybařině jsem myslel tak, že znám nákupku a znám cenu na pultě, znám vývojáře a prostě vidím pod pokličku.Tudíž to o barvách zprvu vyvolalo mírně pozdvižené obočí a pokračujíce pak mou (pravda, poněkud nešťastnou reakci).Jsem přímý člověk a nemohu za to.
Tou lekcí zeměpisu jsem měl na mysli třeba to, že je to tu vážně malinkatý a přes ty ryby se kamarádím třeba s Ivošem Slámou - letitým přítelem Kabátů, producentem a skladatelem.
(Kdysi jsem mu na jiném webu roztrhal na kousky jeho novou placku a jelikož tam jsem měl v kartě usera uvedeno i tel.číslo nebyl línej mi zavolat a na úvod jsme prokecali hodinu.Od té doby jsme v kontaktu pravidelně a ačkoli už 14 let nehraju aktivně a jeho hudba jaksi není můj šálek té slíbil jsem mu, že v případě další placky mu s ní rád pomohu a něco mu rád natočím.Protože má rád mou nezákeřnou přímost).
Takže stačí zajet na Labíčko na kapříky a na tu kytaru od Vás bych si jistě sáhl bo svět je prostě jenom malá hnědá kulička trusu a my po ní lezeme ...

P.S.2. - vážně tu zůstaňte prosím
p.S.3 - už to vezmu do ruky jednou za půl roku bo mám prostě jiné starosti a spíš se starám o nástrojový park synka, ale když mě to jednou za toho půl roku popadne, vypadá to zhruba takhle (vím že je tam spousta chyb ale prostě necvičím).

http://www.ulozto.cz/9361684/pavel68-ma ... na-rtu-mp3

Zvláštní poděkování patří Scyterovi kterýmu se po této nahrávce stýskalo a nedal pokoj až ji dohledal - já jsem prostě čuně líné a nezálohuji.

Rád se do té Prahy (pokud to vyjde časově) přijedu podívat a rád Vás poznám osobně.
Pavel Žaloudek, Plzeň.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Naprostý souhlas s Pavlem68, zbabělý úprk z bojiště je přinejmenším unáhlený. Takřka nikdo zde nehanil tvorbu Fokus H - řekl bych naopak.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tak jsem se nudil a náhodou vlez na stránky fokusu... No, poněkud mě překvapilo, co jsem tam viděl: http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytary. ... ,41,!PL,41 . Když pominu, že tyhle ceny jsou vážně trochu přestřelený, je s podivem, že se u kytar ani nenachází pořádnej popisek. Třeba konkrétně u toho Exploreru... pokud se za skoro stejný peníze dá pořídit originál Gibson, tak by mě tohle doopravdy mělo něčim přesvědčit a ne jen tím, že to teda má airbrush s mušlema... Pořád je to jen přelakovaná sériovka z Koreje.

Edit: gramatická chyba... s vyšším věkem se to zhoršuje... :D
Naposledy upravil(a) Alternátor dne 24.12.2011 1:26, celkem upraveno 1 x.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
EL guitar

Příspěvek od EL guitar »

tohle mi nedá,co na tom muze proboha stat 25 tisic .je to designove zajimava a ten tvar se mi libi,ale nejde mi do hlavy proc je tak draha ?kdyz uz tak plus 1 tisic a mam orig. Gibson(explorer)
Alternátor

arcilucifer píše:Jo jo to je custom shop, přívézt z asie kytaru,ošmirglovat lak a znovu nastřikat americkou barvou.
Myslím, že tohle hovoří za všechno... Holt Custom shop byl vždycky podstatně dražší :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Edit: A beru zpátky svůj někdejší výrok, že kytara takovýhohle "Custom shopu" vyjde určitě daleko levnějc, než něco od kytaráře, jenže do budoucnosti bohužel nevidí nikdo.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pan Švehla tu kdysi psal o jakýchsi unikátních barvách z USA, které používají. Nicméně když jsem se ho ptal na detaily, už jsem odpověď nedostal :roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
EL guitar

Příspěvek od EL guitar »

to me zajima co v tech barvach je tak specialniho :lol: .
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
minibb

Příspěvek od minibb »

El guitar: MOJO? Obrázek
Ibanez roadstar II RG530WP (Seymour Duncan+DiMarzio)
Engl Thunder 50
St.Anley 112V
Alternátor

Já prostě jen nechápu, kdo by si vůbec něco takovýho koupil, když za tyhle peníze se povětšinou daj sehnat originály. Jestli tohle má zachránit kampaň s Krulichem... Kdyby ty kytary byly tak úžasný, tak na to asi hraje víc a ne vždycky hodit tam pár těch posledních fláků, aby se teda neřeklo. Samozřejmě v rámci reklamy...
cvrček69

Příspěvek od cvrček69 »

Zajímalo by mně co je toto za Fokus http://www.kytarovyraj.cz/?p=productsMo ... ...NOVINKA!- mám ji asi 2 roky vztekal jsem se s její nenaladitelností, zvuk myslím slušný na tu cenu, kytarář vyřešil ladění zbroušením pražců, krk byl malinko do vrtule ale teď ladí skvěle, mám ji na domácí brnkání a viděl jsem tuto značku i u Jardy Jetenského z Oborohu, ten ji ale přivezl odněkud z venku a postupným vylepšováním do ní nasypal spoustu peněz....Je to Fokus ještě z dob před rozdělením a vznikem Fokus-H ?
Fender JB MIM 94',Fender Precision American Standard, Fokus JB Fretless ,Ibanez SRX 400,Jolanka Basso IV.Kytary Strat Squier VM, Tele od Fokusu , 12ti strunka Cremona,kombo Warwick Sweet 15.2. HARTKE HA 3500, Box Peavey 1x15" Pastička ZOOM B1X atd atd,je mi líto se něčeho zbavovat :-)
Alternátor

Já bych spíš řekl, že to je už po rozdělení, ale je to ta druhá značka, než Fokus-H od pana Švehly.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Mě docela zaujalo, že tu pan Švehla hovořil o tom, že to budou kytary pod značkou Švehla. Já tam teda vidím pořád ten klikyhák, co je i na jejich obyčejných kytarách. No a ty neobyčejné? Já teda nevím, ale za tyhle prachy může bejt originál Fender MIU. Tohle bych za ty prachy asi neriskoval. A nepodepíšu se. Kdo chce a kdo umí, ten stejně ví, kdo jsem :wink:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mno, ono to asi nebude nová značka jako spíš označení série. Představuje si asi, že to bude nějaký "custom shop". Nicméně za ty prachy bych do toho nešel ani omylem. Už kvůli tomu, že vypadají dost odpudivě, americké barvy, neamerické barvy.

PetrPeter 1975 - 2008
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Skandální odhalení: Koukám na moji kytaru tohoto typu http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2003/, jak se zvláštně lesne hlavice, a on je pod lakem nějaký nápis, a je to nápis Ashton. Sice je hluboko, ale časem se prokreslil přes lak. Prostě Fokus-H = přeznačený Ashton, natvrdo. Zas tak překvapivé to není, je to všechno stejná čína/indonézie. Kdybych tam našel Dimavery, asi by mě omejvali.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nedalo by se to nafotit? To bych rád viděl...

PetrPeter 1975 - 2008
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

kmensik píše:Fokus-H = přeznačený Ashton
Tak to bych taky chtěl vidět. A taky bych k tomu rád viděl vyjádření toho osla, to čmárá po těch kytarách americkejma barvama a prodává to za takové nehorázné sumy (-:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jsem si téměř jistý, že pan Švehla příjde s nějakým rozumným vysvětlením...

... pokud příjde.

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Já bych taky nemaloval čerta na zeď, bůchví co to je. Vzhledem k tomu, kolik kytar pan Švehla prodává, nemá dle mého názoru zapotřebí přečmárávat názvy jiných kytar svojí značkou.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“