Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
kristynatrochtova

Re: Ukulele

Příspěvek od kristynatrochtova »

Láslo píše:Ahojte. Tak jsem byl dnes v Brně v Kytarách.Nechal jsem si z Prahy poslat na ochytání tohle ukulelátko: http://kytary.cz/washburn-u50lce/HN120106/ a hned jsem se zamiloval ( úchylný co?). Začíná to být fakt vážně nakažlivý. No tak už ho mám doma.Prostě jsem ho tam nemohl nechat. S tím ale vyvstala otázka co s tím Lakaiem co jsem koupil předtím.Než ho šoupnu na Aukro, kdyby měl někdo zájem koukněte se do sekce Tržiště.
Vím, že je to hřích, ale teď ti opravdu závidím. Na tohle ukulele mám zálusk už delší dobu. Škoda, že nejsou finance. :( A jak je na tom s kvalitou?

Btw, psala jsem ti PM ohledně toho Lanikaie.
a v čem je rozdíl mezi 11 a 21? krom vzhledu, já jsem to hledala všude možně (na netu) a nenašla, dřív se snad lišily i materiálem, ale teď už mají popis stejný...
Jestli se liší materiálem, tak to nevím. Ale viděla jsem obě a 21 vypadala jednoznačně lépe. Možná jsem mohla narazit u té 11 na problémový kus (což se u Lanikai stává).
Láslo

Příspěvek od Láslo »

Kvalita zpracování je úžasná.To už vypadá opravdu jako profesionální nástroj.Zkoušel jsem tam i několik kousků od EDDY FINN i OSCAR SCHMIDT OU2E,ale Washburn byl nepřekonatelný.Má o jeden pražec více a je to znát i na zvuku. Zvuk jasnější čistší než Lanikai.Sedí perfektně ve všech polohách( né že by ostatní neladily).Je trošku dražší, ale jakmile za něj ty peníze dáte nebudete litovat.
zuzajda

Příspěvek od zuzajda »

jako provedením? preciznější nebo "masivnější" nebo zvuk?
sice druhé takové kupovat nebudem, ale zajímá mě to a taky kdyby se mě někdo ptal... ;)

edit: ptám se Kristýny na Lanikai 21 8)
Naposledy upravil(a) zuzajda dne 21.04.2012 15:42, celkem upraveno 1 x.
Láslo

Příspěvek od Láslo »

Ano provedení vypadá jako ruční precizní práce.Celkově mi přijde jakoby tužší i když masivní dřevo to asi není.
zuzajda

Příspěvek od zuzajda »

láslo
washburn je bez debat :D
pokračovala jsem v dotazu na Kristýnu
michal85

Příspěvek od michal85 »

Vím že to patří do bazaru, ale tam se dost lidí vůbec nepodívá...
Mám na prodej sopránový LANIKAI LU-11 za 700 Kč a tenorovou elektroakustiku LANIKAI LU-21Te za 2000. Hrané minimálně (ta elektroakustika skoro vůbec).
Pořizoval jsem je postupně, když jsem hledal ideální velikost nástroje. Nakonec mi nejvíce sedla koncertka.
Poštou, nebo osobní předání Havířov.
V případě zájmu: hopsak@centrum.cz

edit: Ještě jsem zapomněl, že zdarma přidám sexy držáček na stěnu vlastní výroby :D
Jsou to ty krajní na fotce:
Přílohy
ukulele.jpg
Naposledy upravil(a) michal85 dne 22.04.2012 7:58, celkem upraveno 3 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jen tak pro zajímavost, kdyby chtěl někdo potrápit své slinné žlázy...

Obrázek

Taylor Builder Reserve Ukulele...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Láslo píše:Kvalita zpracování je úžasná.To už vypadá opravdu jako profesionální nástroj.Zkoušel jsem tam i několik kousků od EDDY FINN i OSCAR SCHMIDT OU2E,ale Washburn byl nepřekonatelný.Má o jeden pražec více a je to znát i na zvuku. Zvuk jasnější čistší než Lanikai.Sedí perfektně ve všech polohách( né že by ostatní neladily).Je trošku dražší, ale jakmile za něj ty peníze dáte nebudete litovat.
:evil: Čistá závist !!! :wink:
Prosím tě, klidně se o svém novém, krásném ukulelátku trošku rozepiš, srovnej ho s běžnějšími kusy a tak.
My, co se taky chystáme rozšířit sbírku ještě o jeden kousek, bereme všechny informace. Chystám se sice do Prahy do Kytar, ale všechny informace můžou pomoci nasměrovat na správný cíl.
Ď.
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Nero píše:Jen tak pro zajímavost, kdyby chtěl někdo potrápit své slinné žlázy...

Obrázek

Taylor Builder Reserve Ukulele...

:shock: Hubu utírám jako o život... ...stále slintám :!:
:D
Láslo

Příspěvek od Láslo »

Tak na žádost Pařeza pár rozdílů mezi Lanikaiem Washburnem.Rozhodl jsem se napsat tyto technické údaje hlavně proto, že se o nich nikde nedočtete.
Washburn
-vyrobeno v Indonésii
-udávají ruční práce a vše tomu nasvědčuje
-délka nástroje od spodku těla po vrch hlavice 660 mm
-vzdálenost od kobylky po nultý pražec cca 440 mm
-délka prvního pražce 23 mm
- šířka u nultého pražce 36mm
- šířka u 12 pražce 43,5 mm
- rozestup strun na kobylce 15 mm
-dohmat na 12 pražci 4mm

Lanikai
-vyrobeno v Číně
-zřejmě strojová výroba
- délka nástroje od spodku těla po vrch hlavice 630 mm
-vzdálenost od kobylky po nultý pražec cca 380 mm
- délka prvního pražce 20,5 mm
- šířka u nultého pražce 35 mm
- šířka u 12 pražce 42,2 mm
- rozestup strun na kobylce 12mm
-dohmat na 12 pražci 4mm

Pro někoho možná nic neříkající čísla ale někomu to možná udělá radost.Ještě pár poznatků k těmto číslům.Na stránkách Washburnu píšou že výroba levnějších výrobků byla přesunuta do Indonésie a Číny tady jsou si oba nástroje rovny. Asi se mi bude hůře shánět vak na tenhle nástroj.Na koncertní vak je dlouhé a na tenorový vak krátké.Délky i šířky pražců jsou větší, to bude vyhovovat hráčům se silnějšími prsty. Mě se na něm lépe chytají akordy i hrají sóla.Rozdílu 3mm u kobylky ocení hlavně hráči používající prsty na vybrnkávání.A ještě jeden dost zásadní poznatek který si mnoho hráčů neuvědomí je zadní rádius na krku nástroje. Washburn ho má o 3,5 mm větší než Lanikai ( ten je plošší ).Lépe sedí v ruce a při akordech kdy mačkáte jedním prstem všechny struny,nemusíte vydávat tolik síly.Ale abych nepěl jen samou chválu jednu věc jsem našel co se jim nepovedla. :roll: Nultý pražec má na hoře i dole ostré hrany.To ale spraví pilníček. :wink:
Tak a teď už toho svého Lanikaie asi neprodám. :o
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Láslo píše:Tak na žádost Pařeza pár rozdílů mezi Lanikaiem Washburnem.Rozhodl jsem se napsat tyto technické údaje hlavně proto, že se o nich nikde nedočtete.
Washburn
-vyrobeno v Indonésii
-udávají ruční práce a vše tomu nasvědčuje
-délka nástroje od spodku těla po vrch hlavice 660 mm
-vzdálenost od kobylky po nultý pražec cca 440 mm
-délka prvního pražce 23 mm
- šířka u nultého pražce 36mm
- šířka u 12 pražce 43,5 mm
- rozestup strun na kobylce 15 mm
-dohmat na 12 pražci 4mm

Lanikai
-vyrobeno v Číně
-zřejmě strojová výroba
- délka nástroje od spodku těla po vrch hlavice 630 mm
-vzdálenost od kobylky po nultý pražec cca 380 mm
- délka prvního pražce 20,5 mm
- šířka u nultého pražce 35 mm
- šířka u 12 pražce 42,2 mm
- rozestup strun na kobylce 12mm
-dohmat na 12 pražci 4mm

Pro někoho možná nic neříkající čísla ale někomu to možná udělá radost.Ještě pár poznatků k těmto číslům.Na stránkách Washburnu píšou že výroba levnějších výrobků byla přesunuta do Indonésie a Číny tady jsou si oba nástroje rovny. Asi se mi bude hůře shánět vak na tenhle nástroj.Na koncertní vak je dlouhé a na tenorový vak krátké.Délky i šířky pražců jsou větší, to bude vyhovovat hráčům se silnějšími prsty. Mě se na něm lépe chytají akordy i hrají sóla.Rozdílu 3mm u kobylky ocení hlavně hráči používající prsty na vybrnkávání.A ještě jeden dost zásadní poznatek který si mnoho hráčů neuvědomí je zadní rádius na krku nástroje. Washburn ho má o 3,5 mm větší než Lanikai ( ten je plošší ).Lépe sedí v ruce a při akordech kdy mačkáte jedním prstem všechny struny,nemusíte vydávat tolik síly.Ale abych nepěl jen samou chválu jednu věc jsem našel co se jim nepovedla. :roll: Nultý pražec má na hoře i dole ostré hrany.To ale spraví pilníček. :wink:
Tak a teď už toho svého Lanikaie asi neprodám. :o
:idea:
Děkujuju hezky za vyčerpávající informace.... .... a Laniho neprodávej, nhradní nástroj při úpravách, pro partnerku, nebo k ohni se hodí :wink:
Hans Wydle

Příspěvek od Hans Wydle »

Myslíte, že je možné sehnat basové nylonky a přetvořit mého Lanikaie na basové ukulele, je mi jsné, že rozměry a celková kvalita toho ukulele je špátná a musela by se upravit kobyla, ale s touhle myšlenkou si pohrávám už nějakou dobu a myslím, že by to za zkoušku stálo. Jediný problém je, kde se hnat hrubší nylonové struny basových rozměrů?!
Temné ukulele v dáli zní...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

michal85 píše:Vím že to patří do bazaru, ale tam se dost lidí vůbec nepodívá...
Mám na prodej sopránový LANIKAI LU-11 za 700 Kč a tenorovou elektroakustiku LANIKAI LU-21Te za 2000. Hrané minimálně (ta elektroakustika skoro vůbec).
Pořizoval jsem je postupně, když jsem hledal ideální velikost nástroje. Nakonec mi nejvíce sedla koncertka.
Poštou, nebo osobní předání Havířov.
V případě zájmu: hopsak@centrum.cz

edit: Ještě jsem zapomněl, že zdarma přidám sexy držáček na stěnu vlastní výroby :D
Jsou to ty krajní na fotce:
Tak jsem byl právě ochuzen o pár těch chechtáků, zato jsem však obohacen o dvě nová krásná ukulelátka.
Žena mě zabije :D.
A toho sopránového Bacha, co mám doma můžu hodit do ohně, protože se to s tím Lanikai nedá srovnat...("Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat" :mrgreen: ).
Díky michal85 za dovoz až do vlastních rukou :) .
Ondrej

Příspěvek od Ondrej »

Hans Wydle píše:Myslíte, že je možné sehnat basové nylonky a přetvořit mého Lanikaie na basové ukulele, je mi jsné, že rozměry a celková kvalita toho ukulele je špátná a musela by se upravit kobyla, ale s touhle myšlenkou si pohrávám už nějakou dobu a myslím, že by to za zkoušku stálo. Jediný problém je, kde se hnat hrubší nylonové struny basových rozměrů?!
Struny by nemusel byt problem, uz se vyraby na u-bass
http://schneidermusik.de/shop1/product_ ... anguage=en
Ale ten U-bass je velkej jak barytonove ukulele.

Me spise zaujalo vyuziti v tomto triu. http://www.thenukes.co.nz/music.html
Jeden hrac tam ma tenorove ukulele na kterme ma basove struny. Ale jake netusim.

Jestli se do toho pustis, tak dej pak vedet vysledek.
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

Já nevím, není basové ukulele přece jen o něco větší?

Obrázek

:lol: :lol: :lol:
Hans Wydle

Příspěvek od Hans Wydle »

Já viděl i koncertní provedení, bylo to jen o něco větší než můj Lanikai.
Temné ukulele v dáli zní...
LeeRasS

Příspěvek od LeeRasS »

Hodně dávno mnou napsaný dotaz, není to tak velký. :)
LeeRasS píše:Lidi, nemá někdo zkušenost s basovým uke?

Docela by mě to zajímalo. Hraju na ukulele, teď sem si pořídil kytaru a rád bych taky baskytaru, a basuke by mi docela vyhovovalo. :D
zuzajda

Příspěvek od zuzajda »

nevíte někdo, jestli ty Washburny jsou všechny větší nebo jen to "eLko"?
případně jaké je to jejich nejlevnější koncertní (U20)? ve srovnání třeba s Lanikai?
Pařez

Příspěvek od Pařez »

zuzajda píše:nevíte někdo, jestli ty Washburny jsou všechny větší nebo jen to "eLko"?
případně jaké je to jejich nejlevnější koncertní (U20)? ve srovnání třeba s Lanikai?
Jak já to vidím, tak to eLko by mělo znamenat LONG NECK :idea: (dlouhý krk), což by potvrzovalo, že ostatní jsou, proti němu, velikosti normální. Doma hraju (mimo jiné) :wink: na OU2e, které má standardní KONCERTNÍ rozměry. Určitě patří spolu s Lanikai, alespoň u nás, ke špičce ve start modelech (těch dražších jsem zas tolik nevyzkoušel) :roll:
Každé je sice trochu jiné, obě dobré.... ....osobně se přikláním spíš k Oscar Schmidt - Washburn
:D
Ondrej

Příspěvek od Ondrej »

Hans Wydle píše:Já viděl i koncertní provedení, bylo to jen o něco větší než můj Lanikai.
A i kdyz to bylo koncertni velikost, porad to melo nylonove struny? To ty struny musely hodne tluste.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“