Cort M900 LVB

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
drobekivo

Cort M900 LVB

Příspěvek od drobekivo »

..máte někdo osobní zkušenost s kytarou Cort M900 ?
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara-m900/HN103302/
Naposledy upravil(a) drobekivo dne 2.01.2010 23:47, celkem upraveno 2 x.
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
VHT Special6 Head + box 112eminence, Line6 POD 3XLive
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Ja bych teda z principu nekoupil Corta za tyhle prachy. Je to firma, ktera se specializuje na levny kytary. Hodne toho vyrobit, hodne prodat.. Ale nehral jsem tak nevim.
drobekivo

Příspěvek od drobekivo »

dík za reakci :)
Naposledy upravil(a) drobekivo dne 2.01.2010 23:48, celkem upraveno 1 x.
Epiphone LP Jr Special TV Yellow limited edition, P90-neck, Gretsch Filtertrone-bridge, Piezzo in bridge,
Demilich

Příspěvek od Demilich »

mrkendy píše:Ja bych teda z principu nekoupil Corta za tyhle prachy. Je to firma, ktera se specializuje na levny kytary. Hodne toho vyrobit, hodne prodat.. Ale nehral jsem tak nevim.
Tímhle ses jako vyjádřil ke kvalitě těch kytar? Jestli ano, dovol mi se zasmát. Ha ha.

Já několik Cortek v ruce držel, vesměs měly velmi pěkné zpracování, nic co bych na první pohled a zahrání přišel. Zvukově taky super, vzhledem k ceně teda úplně! Je to značka, kterou mám docela rád, protože tady v okolí v hudebninách mají dost kousků a jak říkám, žádný vyloženě nezradil, ba spíš naopak. Taky jsem si chtěl jednu koupit...
U tohodle typu kytary (s dutinama) ale nevím, stejně ji určitě prve zkusíš ;-)
Navíc, o které firmě dneska nemůžeš říct že se snaží hodně vyrobit a hodně prodat? hmm? :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Těžko říct jak na tom ta kytara bude. Já osobně jsem nikdy tyhle dražší Corty v žádných hudebninách neviděl.

Alternativa.
Ibanez udělal tuhle novinku. Je to na stejný styl ale nemá to tolik čudlíků. Nemuselo by to být špatné. :)
Dělají to myslím i v jiných barvách.

http://www.musiccenter.cz/Ibanez-AJD91C ... e/:3:31342
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Tak jako jestli veris, ze je to firma, ktera vyrabi suprovy kytary v podstate zadarmo, protoze za napis Cort na hlave nic nechce.. Tak dovol abych se taky zasmal. Podle lowend kytar tady hodnotis kytaru za 17.. Cort je stejna firma jako fokus, bach, stagg.. Vyrobit rychle a hodne, rychle prodavat.. Jenom vecnym opakovanim odpovedi na otazku jakou do 5ti tisic "KUP CORTA" Si vsichni mysli. jak to sou kvalitni kytary. Sam jsem jich par taky zkusil, nezabrouseny prazce, spatny loze u sroubovanejch krku. Ale to ze nad znackama ve stejny cenovy hladine vynikaj jim neberu (hlavne diky snimacum). Takze zaver je => pro zacatecniky skvela volba. Ale abych doporucil Corta za 17? Vzdyt za deset tisic uz se da sehnat japonska lawsuit kopie, ktera uz ma ducha. Jinak strategie Gibsonu, PRS, Fenderu je kvalitne vyrobit, draze prodat, nebo by aspon mela byt... Navic jsem psal JA bych si to nikdy nekoupil, svuj nazor nikomu necpu...

Edit: A taky jsem psal, ze sem na ni nehral. Oproti tem papouskum, co tu vychvalili ty cortky. Treba hraje vazne skvele. Ale radsi bych sel do Ibanezu, kterej uz nejakej ten patek dela lubovky oproti cortu, kterej ma dva modely..
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Jasně, podle low-end kytar hodnotím, jak na tom může být dražší model. Když (podle mého) vyrábějí low-endové kytary, které bývají lepší než konkurence, rozhodně bych se pak už vůbec nebál jejich dražších produktů. Je na této úvaze něco špatného? Myslím že moc ne, oproti tomu ji odsoudit :) Třeba bude dobrá, třeba bude Ibanez dvakrát lepší... That's it
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Podle tvy uvahy kdyby cort vyrobil kytaru za 50 tisic, tak by prevalcovala vsechny kytary na svete, protoze v low end kategorii je nejlepsi? :lol:

to drobekivo: Jinak koukni se taky na kytary od reverend a easwoodguitar..
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Kazda znacka ma ve sve cenove kategorii postavenou kytaru. Zkratka znacka kytar A nemusi mit ve stejne cene kvalitativne stejnou kytaru jako znacka B...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

mrkendy píše:Podle tvy uvahy kdyby cort vyrobil kytaru za 50 tisic, tak by prevalcovala vsechny kytary na svete, protoze v low end kategorii je nejlepsi? :lol:

to drobekivo: Jinak koukni se taky na kytary od reverend a easwoodguitar..
Ježiš o co vám de? :lol: To jsem neříkal, ale vy všichni tady děláte jak by ani NEMOHLA !!! :) Principiálně zapřisáhlí až za hrob fakt. A dost už, končím, svoje jsem řekl :P
drobekivo

Příspěvek od drobekivo »

[b]to mrkendi:[/b] díky za typ ale ani značku easwoodguitar ani reverend se mi nepodařilo vygooglit.. používám akustiku Takamine EAN15C http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=70 a elektriku Squier Tele s 1-peices maple krkem, osazenou snímači Fender ´51Nocaster (přepínačem a poťákama Fender US).. ten Cort M900 bych použil v malých klubech, kde je nedostatek času i místa na střídání kytar.. Zaujal mě rozepínatelnými hambáči a Fishman piezzo kameny v kobylce, což by ho mohlo činit dosti univerzálním, navíc bude mít i menší hmotnost.. Ibanez modely tuto univerzálnost snímačů nenabízej.. Pokud by někdo na podobně univrzální kytaru měl typ, dejte prosím vědět-netrvám na značce Cort
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Presne tenhle model mel (ma), uz nevim, muj byvalej ucitel na kytaru jako jednu z mnoha kytar...Vypadala uz ponekud vyhraneji, ale za to hrala nadherne!
drobekivo

Příspěvek od drobekivo »

to Mylan, díky za info :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

drobekivo píše:[b]to mrkendi:[/b] díky za typ ale ani značku easwoodguitar ani reverend se mi nepodařilo vygooglit..
www.eastwoodguitars.com
www.reverendguitars.com
drobekivo

Příspěvek od drobekivo »

to wikxzen: díky za linky :)
Naposledy upravil(a) drobekivo dne 2.01.2010 23:49, celkem upraveno 1 x.
Veth
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veth »

drobekivo píše:to wikxzen: díky za linky :)
Měl sem v ruce zatim jen jednu ale hrála moc pěkně a na 17000 uplně suprově...........to piezzo a tak........je na tom spousta vychytávek......sám si ji chci pořídit :wink:
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
milan.candra

Re: Cort M900 LVB

Příspěvek od milan.candra »

Výborný nástroj, jak zpracováním, tak zvukem. V podstatě jde o kopii LP s kvalitními snímači vylepšenou ještě o piezo snímač. Dosahuje se tak spousty kombinací a barev zvuku. Sám vlastním a jsem 100%-ně spokojený.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, nástroj to je super, ale s LP bych to fakt nesrovnával - tvarově je to kopírka PRS a jako hollow-body to s LP nemá společného nic moc.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vcera jsem si na neho nasucho zadrnkal a prijemne prekvapeni.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

protoze se to ne uplne snadno hleda, tak par ukazek ruzne kvality...

jedna srovnavacka

a jeste trochu džezzu

jazzu neni nikdy dost ;)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“