Zdravím,
měl bych na vás dotaz ono komplexně se to tu asi probíralo ale nepodařilo se mi najít uplně vše a o všem se ujistit.
Takže více méně sháním něco na domácí nahrávání, ve složení 2x kytara akustika/elektrika takže občas mikrofon a občas přes POD, a 2x zpěv plus basa, výjimečně nějaký dech. Počítám s tím, že se budou zaráz nahrávat stejně maximálně dvě stopy tj. jedna kytara se zpěvem. I když 4 stopy bych ocenil do budoucna případně na nějaké jamy. No a teď babo raď.
yamaha mw10 - hodnoceno celkem solidně ale jen dvě výstupní stopy
lexicon omega - má jen 2 mic.
Akai EIE - je nepoužitelný : 16b
ALESIS iO4 - nevím jestli bych tomu věřil
M-AUDIO Fast Track Ultra usb - docela se blíží k cenovému stropu 7000Kč
ale to už si zase říkám, že by možná bylo lepší si pořídit ten mix mw10/12 s tím, že prostě nahraju po dvou stopách a na jam to nějak namíchán v analogu na dvě stopy stím, že se pak můžou zapojit všichni a mám po ruce různé korekce a další výhody pultu.
a takový nejzhýralejší pohled na věc je že si koupím M-AUDIO Fast Track Ultra usb a časem k tomu třeba: YAMAHA MG 102-C 10
Tak se vás chci zeptat na váš názor na cestu kterou byste se v mé situaci odebírali a pokud máte zkušenosti tak třeba na kvalitu zvuku ...
Díky za případné rady a odpovědi a doufám, že jsem vám nezamlčel něco podstatného.
PS: Yamahy sem házím, protože se značkou mám celkově velmi dobré zkušenosti. Samozřejmě budu rád, když doporučíte něco alternativního. A nemám FireWire.
Malé nahrávání
Pravidla fóra
Malé nahrávání
Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Efekt - Burana Crunch (c) Sunmay
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
-
Lukáš Kostka
Re: Malé nahrávání
Ahoj,
Záleží na tom co od toho očekáváš, jakou kvalitu chceš aby to mělo, protože existují 2 karty za 7 tisíc ale také 4 vstupé karty za 7 tisíc. Jestliže ti za tím stačí 2 vstupy asi bych se do těch 4 nehrnul.Přece jenom zjistíš že to není to pravé a u těch 2 máš přece jenom jistotu že to bude kvalitnější.Slyšel jsem docela chválu na STEINBERG CI1 nebo CI2 je to to stejné, ale ta CI2 má navíc knob na ovládání softwaru a je do ní možno zapojit footswitch na zapínání nahrávání a dostaneš k tomu jiný software ( je to myslím celkem jedno, jde o to aby ses na to naučil pracovat),což je dobré, protože ty software které k tmou dávají jsou dobré a mají na začátek dostatek funkcí.
PS: Proč si myslíš že 16BIT je nepoužitelných?
Záleží na tom co od toho očekáváš, jakou kvalitu chceš aby to mělo, protože existují 2 karty za 7 tisíc ale také 4 vstupé karty za 7 tisíc. Jestliže ti za tím stačí 2 vstupy asi bych se do těch 4 nehrnul.Přece jenom zjistíš že to není to pravé a u těch 2 máš přece jenom jistotu že to bude kvalitnější.Slyšel jsem docela chválu na STEINBERG CI1 nebo CI2 je to to stejné, ale ta CI2 má navíc knob na ovládání softwaru a je do ní možno zapojit footswitch na zapínání nahrávání a dostaneš k tomu jiný software ( je to myslím celkem jedno, jde o to aby ses na to naučil pracovat),což je dobré, protože ty software které k tmou dávají jsou dobré a mají na začátek dostatek funkcí.
PS: Proč si myslíš že 16BIT je nepoužitelných?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Napsal to možná trochu tvrdě, ale v zásadě s tím tvrzením o 16b souhlasím - pokud existuje cenově i kvalitativně (bavme se o konstrukci a vůbec stabilitě HW/SW) srovnatelných několik zvukovek, tak vybrat si platformu 16b by mě osobně přišlo jako trochu úlet.
Ale nepoužitelné to rozhodně není, zase abychom neblamovali ostatní
P.
Ale nepoužitelné to rozhodně není, zase abychom neblamovali ostatní
P.
Zdravím tak nakonec jsem se rozhodl to vyřešit nějak tak prozatímně tedy pořídit Lexicon Omegu. A časem asi dodám dvoukanálový mikrofonní zesilovač nebo menší mix a 4 stopy jak ze žurnálu. Myslím, že na moje použití to bude stačit.
Teď jdu pohledat něco o zatlumení místnosti. Protože to teda jako nic moc.
Ty STEINBERGy ba byly asi málo.
Teď jdu pohledat něco o zatlumení místnosti. Protože to teda jako nic moc.
Ty STEINBERGy ba byly asi málo.
Epiphon SG G400 Cherry
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R
Cort Earth 70
Fender Frontman 15R