já chci lampu!

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
punta

Příspěvek od punta »

peavey classic urcite neni spatny sam ho mam a musim rict ze je to parada je to moje prvni lampa a musim rict ze je to maras do ztoho classica se neboj jit!!! 8)
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

ampega...neváhal bych ani chvíli
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
termyx

Příspěvek od termyx »

Mahoney píše:ampega...neváhal bych ani chvíli
nojo a důvod? má čistym kanálem na fendra?
to a to a za chvíli zas tohle
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

důvod je ten že osobně miluju ten zkreslenej ampegovskej zvuk...je fakt že jak je na tom z čistym to nevim...ampeg je pro mě takový vysněný "jednou za dlouho" kombo proto bych ho bral...ale co se týče těch fendrů tak ty si taky každej vychvaluje...chce to osobní zkoušku na živo no.
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
termyx

Příspěvek od termyx »

jj to chce..ale nevim jestli budu mít šanci vyzkouše ampegáče na živo..
no svuj vysněnej apec bych potřeboval 40k a nebo ku*va štěstíčko, že by ho někdo prodával v bazárku.... :(
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

koukám, že tu konečně někdo taky zná Ampega;)největší výhoda tohohle aparátu je ta, že má nejen skvělej čistej (podle mě daleko lepší než fender hot rod) ale hlavně i použitelný zkreslení, klasický ostrý rockový průrazný!
má ho druhý kytarista, sem tam si s nim taky pohraju
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
termyx

Příspěvek od termyx »

hele a ten čistej u ampega (snad mluvíme o R112R) třeba v porovnání s blues jr. nebo deluxe je na tom jak?
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no podle mě je lepší než u fendera, ale věc vkusu...Ampeg je lepší pro kytary typu LP, PRS - se 2 HB, víc to vynikne...pro strata bych zase vzal Fendera...ale osobně fandím Ampegu. i to kombo samotný je neuvěřitelně sympatický...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
termyx

Příspěvek od termyx »

tak strata mam a lubovku.. a cítim že víc mě to táhnem k tomu fendrovskýmu siglovýmu nebo P-90tkovýmu zvuku, ale toho ampega bych stejnak aspoň zkusil když bude kde :twisted: nevíš kde v praze by mohli mít toho ampegáče? v plánu mam zatim jen děkanskou vinici..
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

K tomu Huges-Kettner. Nevím jestli to bylo zrovna tohle. Ale bylo to něco hodně podobnýho z old klasiky od Huges Kettner. Byla to reissue. Slyšel jsem to teď na veletrhu v Praze. A jako bylo to něco naprosto špičkovýho. Hrál na to boreček s USA Stratem a byl to fakt krásnej rockenrolovej zvuk. Fakt jsem byl nadšenej tím co jsem slyšel.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to co jsi viděl na veletrhu je H+K Statesman;)dost fajn komba, 18 a 30W ale dražší....
Jinak Ampega mívaj sem tam v guitar parku. rozhodně ne děk. vinice...tam seženeš jen nejprofláklejší věci a eště jsem měl dycky smůlu na tak nesympatický prodavače, že už tam nikdy nepáchnu..:D
termyx

Příspěvek od termyx »

no na děkance maj blues jr. i deluxe..takže snad budu moct aspoň porovnat.. myslim, že je i něco u nás v dejvicích..ale to si ještě musim zjistit adresu... jestli to je milady horákové..ale to je teď fuk..mam čas 8)
termyx

Příspěvek od termyx »

tak a je to tady...od čtvrtka mam doma jednoho pána z ameriky... fender twin reverb r.v. 1974(-pravděpodobně...něco mezi 71-74) 100W úžasnýho zvuku...ani bych neřek jak se ta moje epi lucille rozehrála :D
hoši je to kláda jako kráva...vyndal sem dvě výkonový lampy, takže jedu jen na 50W aby se dalo líp vytavit.. prostě krása... každej zvuk je krásnej..fakt...ať je jakýkoliv nastavení, hraje to božsky... vysmažim na to sweet home alabama, the end od dooors ve skvělym čistym zvuku a AC/DC jako vyšitý, když dam volume na deset(no mástr mam na 4) :D
tohle bych přál každýmu...je to maso... :twisted:
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ty bláho kde jsi sehnal originál twin reverba?? s tím, že jsi vybíral mezi blues junior a kdejakejma takovejma "šlupkama" oproti twinu?? to nechápu :lol: za toho jsi nedal mín, jak 40! :P
termyx

Příspěvek od termyx »

čéče..čekal sem čekal a nakonec sem zjistil, že proč kupovat něco takovýho, když můžu mít apec snů... stál 33t. ale asi do něj budu muset hodit nový lampy..minimálně ty koncový.. no však taky sem prodal co sem mohl a žiju s rohlíkem u huby :D ale stojí to za to, je to bomba...miluju ho 8)
nevim co říct..ten zvuk se musí slyšet na živo...žádnou dostupnou technologií co mam doma to nelze zaznamenat :D
a navíc je to historickej kus přes 30let starej, takže cena bude už jen stoupat 8)

edit: je to asi tohle http://youtube.com/watch?v=tNbQFg-R9bM
akorát ještě lepší, páč je to "live" :D
griper

Příspěvek od griper »

nehraje nahodou na nejakyho twina mardi..?

tady na toho? klik
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

je to možný;) esli chcete, hrajeme jako předkapela Vypsaný Fixe 10.12 v Praze v Lucerně, Mardi si nás vybral, takže esli se chcete podívat na mojí kytárku a Mardiho kombo, rád se tam s váma seznámím naživo...autogramy až po skončení koncertu :P
griper

Příspěvek od griper »

sel bych hned ale je to moc komplikovany
termyx

Příspěvek od termyx »

Maples píše:je to možný;) esli chcete, hrajeme jako předkapela Vypsaný Fixe 10.12 v Praze v Lucerně, Mardi si nás vybral, takže esli se chcete podívat na mojí kytárku a Mardiho kombo, rád se tam s váma seznámím naživo...autogramy až po skončení koncertu :P
:lol: ... no možná bych tam mohl vyrazit... ale je to ještě daleko..
to už ste na tom dobře, když hrajete před fixou...za chvíli budete v esu a v bravíčku :D

jo a gripere..twin amp je úplně něco jinýho než twin reverb..twin amp je moderní hi-gain...resp. má jeden hi-gainovej kanál, takže možná snaha spojit modern s klasikou? nevim nezkoumal jsem...ani nechci :D
griper

Příspěvek od griper »

ou :oops: aspon ze je to taky twin :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“