stavba Marshall JCM 800 a jiné marshallovy problémy
Re: stavba marshall JCM 800(tlumivka)
ještě by měla mít vodicí ložisko dole
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:33, celkem upraveno 1 x.
- Dan Rohanský
Jo, jsem frajer!core88 píše:no když si frajer tak to dáš rašplí od oka . ale snažší je použít horní hrézku něco jako tůto http://www.alfin-trading.cz/makita/horn ... a-rp1800fx
a pak si tam dáš kopírovací frézu s požadovaným rádiusem
0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:34, celkem upraveno 2 x.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
koženka z tomi trutnov, jen dodám že typy liza a dolaro jsou dost jemné a je pod nimi vidět skoro všechno - pucek lepidla, nesedící desky - doporučuju všechno do hladka vybrousit a případně i kitovat. Typ mamut by naopak schoval i pravítko nebo tužku
hrany brousím podle toho o jak velkou délku jde a jak moc se mi chce nebo nechce zajet do truhlárny. Takže buď rašple a smirky nebo frézka otočené hlavou dolů na home made frezovacím stole s vhodným vodítkem, ložisko pak není nutnost. Frézou to je za 10 minut hotový, ručně tak do hodinky.
HW na hlavu, box beru na prodance.cz maj tam toho docela dost a já neobjednávam ze zahraničí, takže hlavně proto. Pokud jsi nikdy nedělal s koženkou a nejsi si jistej jestli to v rohach zvládneš tak aby to nějak vypadalo použij tyhle rohy http://eshop.prodance.cz/4026/d-86608/ schovají celý roh jen je třeba dodržet tu sílu desky + koženku z každé strany aby ti to ještě na ten roh sedlo. Používá je třeba Core když se koukneš na jeho aparáty. Já si hraju s těma rohama a používam ty druhý, kde je část rohu i napojení koženky vidět
hrany brousím podle toho o jak velkou délku jde a jak moc se mi chce nebo nechce zajet do truhlárny. Takže buď rašple a smirky nebo frézka otočené hlavou dolů na home made frezovacím stole s vhodným vodítkem, ložisko pak není nutnost. Frézou to je za 10 minut hotový, ručně tak do hodinky.
HW na hlavu, box beru na prodance.cz maj tam toho docela dost a já neobjednávam ze zahraničí, takže hlavně proto. Pokud jsi nikdy nedělal s koženkou a nejsi si jistej jestli to v rohach zvládneš tak aby to nějak vypadalo použij tyhle rohy http://eshop.prodance.cz/4026/d-86608/ schovají celý roh jen je třeba dodržet tu sílu desky + koženku z každé strany aby ti to ještě na ten roh sedlo. Používá je třeba Core když se koukneš na jeho aparáty. Já si hraju s těma rohama a používam ty druhý, kde je část rohu i napojení koženky vidět
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:34, celkem upraveno 2 x.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
potahování kobercem neni jak potahování koženkou, na to bacha, ale ty to budeš dělat 
St.Anley Tube Amps
0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:35, celkem upraveno 2 x.
- Dan Rohanský
Spíš uhlíkový...marshall píše:jeste jeden dotaz ty odpory ve schematu co sou světlý a malý sou asi metal film 1/2 watu ne ?
0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:35, celkem upraveno 1 x.
ty co to chtěj mít ultravintage ty tam používaj uhlíkovou kompozici ta je jice fajn na zvuk ale šumí jako prase (jak kde teda) jinak když použiješ Metalfilm tak to bude taky oka a hlavně to nebude šumět .
Watáž těch odporů je tam napsaná ty co maj napsanou jen hodnotu odporu tak ty sou 0,5W
Watáž těch odporů je tam napsaná ty co maj napsanou jen hodnotu odporu tak ty sou 0,5W

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:36, celkem upraveno 1 x.
třeba...... já většinou kupuju Mallory nebo orange drops

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:36, celkem upraveno 2 x.
-
Johny_Hard
já bych odpory dal na 1W a kondiky na 400V kromě filtračnich, hodnoty 47p, 100p, 500p i na 1kV, většina HW to tak má http://www.ceriatone.com/productSubPage ... 0_2204.htm ale i 0.5W by to měly vydržet.
Já zrovna potahuju kombo koženkou dolaro a lepim to chemoprenem, no přísště radši koupim to lepidlo ve spreji, to dřevo strašně saje a pokud se ten chemopren dává jenom na to dřevo tak to nedrží zase tak moc.
Jinak jak říká Stanley tak je pod ní vidět i kresba dřeva a to jsem to brousil jak blázen.
Jinak jak říká Stanley tak je pod ní vidět i kresba dřeva a to jsem to brousil jak blázen.
0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:36, celkem upraveno 2 x.
HUDY píše:Já zrovna potahuju kombo koženkou dolaro a lepim to chemoprenem, no přísště radši koupim to lepidlo ve spreji, to dřevo strašně saje a pokud se ten chemopren dává jenom na to dřevo tak to nedrží zase tak moc.
taky sem napřed chtěl kupovat ale když sem viděl nějakýho borce nakstim dělá na YT tak sem se na to vyprd cákalo mu to všude možně takže šance něco podělat je víc než malá . von když je ten chemopren novej tak se stim dělá docela dobře a pěkně se to roztírá .
a musí se natřít obě lepený strany jinak to nikdy nebude držet .
Jomarshall píše:ja na tom stejne na 50 watů pojedu jen málokdy
takze TY BILY ČTVEREČKY VE SCHEMATU SOU SLÍDOVÝ KONDENZÁTORY?

0
Naposledy upravil(a) marshall dne 21.11.2021 10:37, celkem upraveno 1 x.
tyjo ted nějak nevim jaký bílí odpory myslíš .. já tam vidim jen 2 jeden je na filtračním kondíku 50+50 co je nadsítovou zásuvkou a ten druhej je na stand-by vypínači . pak sou tym takový 5 tmavě hnědý a zbytek má béžovou barvu ....