Naše lampové projekty (tipy, rady,...
Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...
A log
B lin
V tomto žiju já a zatím to víceméně vychází : )
B lin
V tomto žiju já a zatím to víceméně vychází : )
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zkoušel jste někdo někdy dělat do koncáku do feedback obvodu depth control? (poťák který bude dělat basům to samé co dělá presence výškam - tedy ubírat/přidávat), já zatim experimentuju se zapojením z engla powerball, soldano slo100 s depth modem a pak jsem na sloclone našel ještě tyhle 3 zapojení: http://img.photobucket.com/albums/v614/ ... xx/nfb.jpg ale výsledky jsou zatím minimální, asi bych musel být netopýr abych slyšel něco víc, i jsem to bral na osciloskop a ten zdvih je fakt malej, takže: máte někdo lepší zkušenosti? 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
no ja mam depth v bomber uber... ten ma v depth obvodu civku (diezel ma neco podobnyho v nekterejch herbertech). No a znat to teda jde, neni to teda tak rapidni jako u presence, ale hutnost basu to meni. Na peavey ultra je depth omezeny na 3 pevne nastaveni. Osobne to mam na tight, pokud to hodim do druheho extremu, tak jsou ty basy uz takove boomy (nejvice znatelne u PM). To same se deje i toho bognera, kdyz je to nastaveny hodne, tak uz to docela duni.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
dík, koukal jsem teď ještě na nějaké ty peavey (xxx, jsx, ultra), povedlo se mi něco najít, až budu doma tak to vyzkoušim, ještě jsem koukal na vazbu z VHT delivarence, tak něco vyzkoušim a večer dam vědět
St.Anley Tube Amps
jak hodne se projevi ta zpetna vazba zalezi z jakyho vyvodu to vezmes. Pokud ti prijde, ze to moc nereaguje, zkus zmenit (zmensit) odpor ve zpetne vazbe, prehodit to na 16R vyvod sekundaru atd.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
právě bohužel 16 ohm výstup nemám
takže to mám na 8 ohmovém, když dam jen potak a k němu paralelně kondík do zpětný vazby tak to s basama hejbe dost, jakmile tam přidam nakej zpěnovazební odpor do serie tak už to reaguje mnohem míň - i s 22K už to je skoro neznatelně a zas malej odpor ve zpětnej vazbě snižuje hlasitost celýho aparátu, takže na to asi kašlu, udělam to podle soldana a necham to bejt
St.Anley Tube Amps
Já mam zapojený depth pot. podle modifikovanýho soldana a má to opravdu zásadní vliv na zvuk. Tahám to z 4ohm výstupu a je to OK. Možná si to jenom zkontroluj. 
- Dan Rohanský
A máš u toho i presence?plesa píše:Já mam zapojený depth pot. podle modifikovanýho soldana a má to opravdu zásadní vliv na zvuk. Tahám to z 4ohm výstupu a je to OK. Možná si to jenom zkontroluj.
ánoDan Rohanský píše:A máš u toho i presence?plesa píše:Já mam zapojený depth pot. podle modifikovanýho soldana a má to opravdu zásadní vliv na zvuk. Tahám to z 4ohm výstupu a je to OK. Možná si to jenom zkontroluj.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
zajímavé no, ještě to projdu ale co jsem zkoušel tak mit o fakt nefunguje 
EDIT: tak vyřešeno na vině byla chybná elektrónka E12 z našeho závodu Katoda Olomóc
ne kecam, ještě jednou jsem to vyndal, a poskládal z novejch součástek a jede to, asi byl nakej kondík už po smrti, takže zatím vyřešeno 
EDIT: tak vyřešeno na vině byla chybná elektrónka E12 z našeho závodu Katoda Olomóc
St.Anley Tube Amps
Salut. Rozhoduju se mezi hammond 269EX a 369EX wattáž to utáhne přibližně stejnou, ale jde o to, že 269 má dva prameny vývodů a 369 má prameny tři. Chci si postavit hi octane, ale to neznamená, že dobudoucna tim skončim, pokud se nestane něco neočekávanýho. Má to smysl, nebo nemá? jo a nemáte někdo zkušenosti s http://cz.mouser.com/ maj totiž veškerý hammondy(za ceny jako tubetown i o pár korun levnější) na který si vzpomenete v distribuci. dík za odpověď
kup ten 369EX , 269EX by ti u nás moc platnej nebyl je navrženej pro 115V . Co se týká výkonu tak sou na tom ty trafa uplně stejne . jedinej rozdíl je že ten 369EX má 2 primární vinutí a podle toho jak je poskládáš tak to trafo můžeš pripojit na napětí od 100V - 240V .Cibs píše:Salut. Rozhoduju se mezi hammond 269EX a 369EX wattáž to utáhne přibližně stejnou, ale jde o to, že 269 má dva prameny vývodů a 369 má prameny tři. Chci si postavit hi octane, ale to neznamená, že dobudoucna tim skončim, pokud se nestane něco neočekávanýho. Má to smysl, nebo nemá? jo a nemáte někdo zkušenosti s http://cz.mouser.com/ maj totiž veškerý hammondy(za ceny jako tubetown i o pár korun levnější) na který si vzpomenete v distribuci. dík za odpověď
http://www.hammondmfg.com/300series.htm uplně dole sou schemata jak se ty vinutí zapojujou pro požadovaný napětí
jinak to můžes koupit i tady http://www.soselectronic.cz/ stačí jim napsat mail že by si měl zájem o trafo XXX a voni ti pak napíšou co to bude stát .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Jej, ten vstup sem přehlíd, to bych na sebe byl pěkně nasraneJinač ten návod na propojení požadovanýho napětí je supr dík. Zkusim tedy zevšeho nejdřív sos.
zkusenost s ceskym mouserem nemam, ale s americkym jen to nejlepsi 
No třeba hammond 125DSE je tam za 50E a na tube townu za 34, to užje docela rozdíl
zkušenosti s mouserem nemam tak nechci kecat ale mam zato že sem jednou na jejich webu že mají sklad pro evropu v anglii a tam vodtud to rozesílají .
EDIT : tak sklad je v německu
EDIT : tak sklad je v německu
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak se to konečně povedlo doladit a něco i nahrát
St.Anley Tube Amps
Od 0:40 je ta ukázka fakt parádní. Co je za repra ve snímaném boxu?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
je to snímáno dvěma SM58, jedna je před 1x12 polootevřeným boxem s C. Classic Lead 80 a druhá je před zavřenou 1x12 s V30. Ve výsledném mixu je L80 vlevo a V30 vpravo, ukázka od 0:40 je hrána v drop C na kopii PRS od Fokusu se snímači RM, nahráváné je to na 4 stopy (2+2 do sterea)
St.Anley Tube Amps
-
Johny_Hard
Parádní zvuk 0:42 - 0:55, 2:00 - 2:10, jak dlouho si stavil tu hlavu ??? mrtě se mi lbi ten přední panel