Vaše adaptéry a krabičky
Pravidla fóra
Re: Vaše adaptéry a krabičky
Vorvi: Zemní smyčky to být můžou. Postupně zkoušej odpojit každou z krabiček od napájení i ze signalového řetězce, nejspíš to po odpojení jedné z nich ztichne. Tu pak budeš muset napájet baterkou, nebo samostatným adaptérem.
Další možnost je ground lift u napájení, což jsem nezkoušel. Proud napájení pak teče přes stínění signálového propojovacího káblíku. Nic moc.
Další možnost je ground lift u napájení, což jsem nezkoušel. Proud napájení pak teče přes stínění signálového propojovacího káblíku. Nic moc.
Já sem tady vyhrabal tenhle adapter.Mohlo by to stačit pro napájení dvou efektů?
Fokus Strat SSH, CORT AD 810 OPB + spousta všeho možnýho...i nemožnýho
Mohlo.
BTW je takový problém zjistit, kolik ti berou ty dva efekty, sečíst ty hodnoty v mA a výslednou hodnotu porovnat s tou, která je udaná na zdroji?
BTW je takový problém zjistit, kolik ti berou ty dva efekty, sečíst ty hodnoty v mA a výslednou hodnotu porovnat s tou, která je udaná na zdroji?
Díky.
Odběr nevím, teprv mi přijdou, ale asi to nebude moc.Počítám tak kolem 100mA
Behringer FX 600 DIGITAL MULTI-FX
Behringer CS 400
Odběr nevím, teprv mi přijdou, ale asi to nebude moc.Počítám tak kolem 100mA
Behringer FX 600 DIGITAL MULTI-FX
Behringer CS 400
mA jsou v pohodě, ale je možné že ti to bude pískat nebo brumět nebo něco podobného. S těmi levnými zdroji z GM a podobně mám dost negativní zkušenost.
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Já nevim, ale s brumem ani tak problém nemám, jako spíš s šumem.Ale to asi nebude adapterem ne?
Ahoj,
tak sem si koupil 12V trafo 500mA, stablik a zmastil napaječ.Ale po stabilizaci na 9V to dává 1.1A .
Není to moc???
tak sem si koupil 12V trafo 500mA, stablik a zmastil napaječ.Ale po stabilizaci na 9V to dává 1.1A .
Není to moc???
moc čeho ? jestli ti to dává víc proudu to je upně jedno ten efekt nebo to co je k tomu připojený si veme jen tolik kolik potřebuje. horší by bylo když by si měl zdroj co dává mín proudu než potřebuje ta věc co je tím napájená .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

To vim no, ale jenom sem se ujišťoval, že je 1A neni moc.Ty efekty si berou 100mA , já na to budu zapojovat zatím tři.Šlo mi jen o to, aby tam ta síla něco neprojela v tom efektu, nebo když dojde ke zkratu.Taky přepolování je pak asi horší.
ale to je blbost
Hm, tak to nejede.Dává to 8.95V ,ale nejede to 
Zkusim tam vrazit ještě diodu na zvýšení napětí.
Aha, ono to nešlo, protože se do toho efektu musí ještě zapojit jack na vstup
,ale tu diodu sem před ten stablik nakonec strčil.Teď to vává 9.56V, což je myslím ideální.
Tak hotovo.Konečně to má pěkný zvuk bez pískání
Zkusim tam vrazit ještě diodu na zvýšení napětí.
Aha, ono to nešlo, protože se do toho efektu musí ještě zapojit jack na vstup
Tak hotovo.Konečně to má pěkný zvuk bez pískání
hele moc to napětí nehroť sou to rozdíly desetin voltu takže žádný drama.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Jasný no.Už je to uzavřený.Udělal sem to +- podle dvou různých schémat BOSSe. U toho jednoho tam dokonce byla i ta dioda pro 9.5V, dává se před GND stabilizátoru, podle mě tam může být jakákoli usměrňovací.U to šéma stejně byl otazník.
Nevim proč, ale nejvíc jsem měl hlavu z vymyšlení rozumnýho tišťáku pro ten diodový můstek(diody v řadě hezky vedle sebe)
Sem se do toho zamotal, tak sem se pak podival na tišťák z rozebraných repráčků k PC a ono je to vlastně úplně ízy.Já nevim, jestli sem si ten mozek v mládí tak vychlastal, vyhulil, nebo jak..
Přikládám: 9.6V BOSS PSA-120T
Nevim proč, ale nejvíc jsem měl hlavu z vymyšlení rozumnýho tišťáku pro ten diodový můstek(diody v řadě hezky vedle sebe)
Přikládám: 9.6V BOSS PSA-120T
Ahoj,mám ibanez delay DL5/plasťák/, při provozu přes adaptér mi po cca půl hodině začne vynechávat /dioda začne blednout, kolísat a pak po 5s zase je OK/a lezou z toho divný zvuky. Intervaly mezi vynecháváním se zmenšují. Pak zase OK... Adaptér je stab. a nový /do teď delay hrál přes baterii/. V 1 pejskovi mám 4 adaptéry na 4 efekty /zatím /. Nezná někdo příčinu? díky.
jak dlouho cca řádově vydrží 9V baterka ve střídmě používaném delayi? mimojine - dodavaji s efektama razzor i adapter? diky moc 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Adaptér se dodává většinou jen s efekty, které nejde napájet baterií.
A ta baterka vydrží fakt dlouho.
A ta baterka vydrží fakt dlouho.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Delaye mají obecně vyšší odběr proudu než třeba OD nebo fuzzy. Navíc nezapomeň odpojovat vstupní jack, jinak krabička odebírá proud i vypnutá. Nějak jsem tak postupem času dospěl k názoru, že než se nervovat s baterkama, je lepší pořídit jeden pořádný zdroj a člověk má potom už pokoj na vždy.nikeid píše:jak dlouho cca řádově vydrží 9V baterka ve střídmě používaném delayi? mimojine - dodavaji s efektama razzor i adapter? diky moc
a adapter je jedno jakej vemu? proste hlavne 9V a Ampery jsou jedno? pokud ma efekt treba 300mA .. a koncovky se taky nejak lisi?Jester píše:Delaye mají obecně vyšší odběr proudu než třeba OD nebo fuzzy. Navíc nezapomeň odpojovat vstupní jack, jinak krabička odebírá proud i vypnutá. Nějak jsem tak postupem času dospěl k názoru, že než se nervovat s baterkama, je lepší pořídit jeden pořádný zdroj a člověk má potom už pokoj na vždy.nikeid píše:jak dlouho cca řádově vydrží 9V baterka ve střídmě používaném delayi? mimojine - dodavaji s efektama razzor i adapter? diky moc
Zkus si zjistit, kolik ten delay žere. 300mA zdroj by ale měl v pohodě stačit. Víceméně se napájení efektů ustálilo (typ Boss) a skoro u všech výrobců je to stejné (čest výjimkám). Zdroj by měl být stabilizovaný. K napájení víc efektů pak můžeš použít něco takového:
http://kytary.cz/roland-propojovaci-nap ... /HN084411/
Samozřejmě zdroj by pak měl dávat minimálně stejný (raději vyšší) proud, jako je odběr všech efektů, které chceš napájet.
Moje představa o slušném zdroji je např. napájení od pana Smrčky:
http://www.smrckaeffects.com/zdroje-a-n ... rdy-4x10v/
Ale chápu, že se ti nechce dávat víc peněz za zdroj, než kolik stál ten efekt.
BTW qwer používá k napájení delaye nabíjecí devítivoltovou baterku, třeba by to bylo taky řešení. Ale vše záleží na tobě, tj. jaké máš plány do budoucna a taky jakou máš finanční hotovost.
http://kytary.cz/roland-propojovaci-nap ... /HN084411/
Samozřejmě zdroj by pak měl dávat minimálně stejný (raději vyšší) proud, jako je odběr všech efektů, které chceš napájet.
Moje představa o slušném zdroji je např. napájení od pana Smrčky:
http://www.smrckaeffects.com/zdroje-a-n ... rdy-4x10v/
Ale chápu, že se ti nechce dávat víc peněz za zdroj, než kolik stál ten efekt.
BTW qwer používá k napájení delaye nabíjecí devítivoltovou baterku, třeba by to bylo taky řešení. Ale vše záleží na tobě, tj. jaké máš plány do budoucna a taky jakou máš finanční hotovost.
- DaveFarmer
Nevim jestli to tady někde je, nicméně mám efektovou krabičku, kde je napsáno pro adaptér 9VDC z čehož jsem usoudil že se jedná o Direct Current čili stejnosměrný proud. Doma jsem vyhrabal nějaké adaptéry a bez problémů mi efekt jede na adaptér kde je ale 9VAC čili střídavý proud?
je to možný nebo nemůže se to nějak podělat?
Jazzmasters & Post-rock & Shoegazing
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Některé pedály jsou chráněné proti přepólování a přežijí to, některé radost mít nebudou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008