Ahoj,můžu se Vás zeptat,jaký máte názor na to když je překroucený kabel.Třeba kabel od kytary,kabel od elektrické prodlužovačky nebo mikrofonní kabel.Většinou se říká,že kabely mikrofónní jsou nejvíc náchylné na překroucení,protože mají nejmenší dráty oproti kabelům od kytary nebo od elektriky a proto se Vás ptám jaký máte na překroucené kabely názor a popřípadě jaké máte zkušenosti s životností.
Díky
Vadí překroucený kabel?
Pravidla fóra
Re: Vadí překroucený kabel?
čím míň kroutíš tak lepší. Dřív, když jsem začínal, tak jsem dost kroutil kabely a musel jsem je měnit co čtvrt roku. Teď co mám kabel, který nekroutím a chovám se k němu "hezky", tak ho mám už rok a hraje pořád dobře 
tady hraju teď KOSMONOPOL
Nemáte každý na mysli něco jiného?
Kroucení kabelu v osovém axiálním směru tomu kabelu podle mě dost ubere na životnosti a nevidím jediný důvod proč to záměrně dělat.
Ale jinak kabely smotávám pokud možno co do největších smyček tak, aby se kabel osově nepřekrucoval.
Kroucení kabelu v osovém axiálním směru tomu kabelu podle mě dost ubere na životnosti a nevidím jediný důvod proč to záměrně dělat.
Ale jinak kabely smotávám pokud možno co do největších smyček tak, aby se kabel osově nepřekrucoval.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Překroucený kabel ubere maximálně životnosti, přenosu signálu nevadí. Jediné problémy s překrouceným kabelem jsem měl s UTP kabelama kategorií 6 a vyšších, kdy při více velkých ohybech certifikační měřák prohlásil, že nemůže projít.
Jinak bych se bál nejvíce té životnosti.
Jinak bych se bál nejvíce té životnosti.