kytara basou

Pedály, multiefekty, procesory, ...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: kytara basou

Příspěvek od McKozias »

nebo primo digitech whammy...octaver to ma dolu jednu, dve i tri (uz docela HC) oktavy, potom jednu a dve nahoru..., chorus (jemny i silnejsi), harmonizer...vsechno v jednom pedalu, navic ovladatelne kolibkou..
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

for Fořt: Kvalita recordingu bude jen přez zoom h1 digitální rekorder(budu ho mít poprvé, tudíž kvalitu ještě neznám), ale i občas, když vystupuji s kapelou(tj.looper a automatický bubeník :cry: ) spíš bych bral změnu zvuku na kytaře. Na doma by mi jistě stačila jen levná basa, ale tu jsem nedávno prodal - PECH!A jinak jsem vlastně kdysi chviličku na baskytaru zastupoval v jednom bandu,takže hra mi problem nečiní. Ale jde o mi jen o podobný zvuk na kytaře.

Já mám digitech rp55 a tam funkce whamy je, maloučko to jako basa zní po vyhrávce s eq, ale ten efekt už je skoro prodán a koupit si chci něco lepšího a když už, tak ať ten octaver zní tak, jak nějak chci - lépe...

for Nero: A jak nero radí octabass - vyposlechl jsem alespoň ukázky you tube a docela dobrý, ale taky dražší....popřemýšlím....projdu se po trhu octaverů a uvidím(anebo lepších multiefektů).

for dr. MENGELE: No a dvoukrkou kytaru bych také bral, ale to už je zas o několikero tisíc víc a to teď jaksi jest pro mne nereálné řešení...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

viwalda píše:A jak nero radí octabass - vyposlechl jsem alespoň ukázky you tube a docela dobrý, ale taky dražší....popřemýšlím....projdu se po trhu octaverů a uvidím(anebo lepších multiefektů).
Já tuhle problematiku taky chvilku řešil, vyzkoušel jsem různé krabičky a EBS vycházelo jasně nejlépe. Za ty peníze podle mě stojí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

za petikilo neni co resit http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=688810
jinak viwaldovi k ucelu poslouzi i multaky, dnes uz kazdy ma relativne slusny octaver, pitch shifter, whammy, mono pitch, harmonizer, nebo neco takoveho, ktere poslouzi svemu ucelu.... na koncerte vytvorit zdani priblizne basoveho zvuku. Ja takovy efekt obcas pouzivam, mozna zanedlouho bude video kde bude podstatnou casti songu takova "basova" tepačka hrana na akustiku.

Ale ve studiu bych si tim nenahraval ani homo-demo (krome nejakych efektovych divocinek), to uz je lepsi basovy zvuk z general midi.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FPC »

na ten behringer sem psal, ale už je prodanej.
Taky scháním nějakej levnej octaver co zvládne akordy (powery stačí), ale víc mě láká představa hrát na basovej a kytarovej zesík zároveň :D
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

basovym zesikem zte kytary ale basu neudelas..stejne bys tam musel mit nejaky oktaver :)
lathur

Příspěvek od lathur »

...a co si tu basovou linku nasamplovat a není co řešit. Lath...
proč to kupovat, když se to dá postavit
tlemit

Příspěvek od tlemit »

slo by nak realne nahradit basu kytarou kdybych mel apec na basu a octaver? signal z kejtry rozdelit poslal do kytarovyho apecu a prez octaver do basovyho? jaky octaver kterej by daval power chord? hralo by to nak rozumejc? vim ze to asi nebude uplne basa ale spis na doplneni basove slozky v kapele
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ne
ano
neexistuje, ne
vsechno je jenom kompromisne
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

hyenik píše: neexistuje, ne
EHX Polyphonic Octave Generator, aneb POG, by powerchord zvládat měl. A pokud si to pamatuju, tak zvládal.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

tlemit píše:slo by nak realne nahradit basu kytarou kdybych mel apec na basu a octaver? signal z kejtry rozdelit poslal do kytarovyho apecu a prez octaver do basovyho? jaky octaver kterej by daval power chord? hralo by to nak rozumejc? vim ze to asi nebude uplne basa ale spis na doplneni basove slozky v kapele
Zkousel jsem rozdelit signal z kytary do kytaroveho a basoveho aparatu. Pro me je to blbost, ma predstava baskytaroveho partu neni hrani naprosto stejneho partu jako hraje kytara.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Polyfonnim oktaverem to taky neosulis, za predpokladu ze nehrajes powerchordy v basovem partu.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Nero píše:
hyenik píše: neexistuje, ne
EHX Polyphonic Octave Generator, aneb POG, by powerchord zvládat měl. A pokud si to pamatuju, tak zvládal.
a dalo se to i poslouchat? ;)
o samotne teoreticke zvladnuti ani tak nejde, ale jestli se to prakticky da pouzit, zatim jsem neslysel nic pouzitelneho.
jedina vyjimka je polymod u Boss OC3 (Behringer UO400) ktery prida oktavu jenom ve zvolenem rozmezi, coz znamena ze se da hrat zaroven akord s basem. Ale ciste powerchordy? rad se necham prekvapit ;)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No, mělo to svůj zvuk - ale rozhodně použitelný.

PetrPeter 1975 - 2008
tlemit

Příspěvek od tlemit »

ja myslel spis aby to tak nak doplnilo kapelu kdyz nemame baskytaru.... jeste me napaslo dat do kejtry stereo jacka a kytaru hrat na kobylovej snimac coz hraju normalne a do basovyho apecu pichnout ten krkovej a jeste treba s tonovou clonou vono uz samo vo sobe to basí kdyz sem to pich do basovyho aparatu jeste pred to dat ten oktaver.... jo a mam LP
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já mám tak trochu dojem, že na to jdeš špatně. Jsi opravdu takový virtuoz, abys zvládal hrát tak, že budeš suplovat basu a zároveň hrát na kytaru? Myslíš, že to bude poslouchatelné, i kdybys rozdělil signály? Není jednodušší basu udělat nějak uměle? Nebo sehnat basáka?

PetrPeter 1975 - 2008
lostleg

Příspěvek od lostleg »

Zdravím, hledám nějaký efekt do 3000, kterým bych napodobil na kytaře zvuk basy. Nemyslím přidání nějakých frekvencí k tónu, jde mi vyloženě o nahrazení kytary basou. Potřeboval bych to do kapely k ozvláštnění určitých partů, na kterých hrají dvě basy..nebo na basové solo na kytaře atd...Díky

Uvažoval jsem o EBS Octabass, máte nějaké jiné tipy?
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Octaver nebo harmonizér. Mrkni se na minulou stránku tohoto tématu, tipů je tam dost.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Včera jsem si hrál s POD HD 500, s ničím jsem nemusel točit a z telecastera se stala solidní baskytara.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tady jsem sepsal navod na reseni problemu ;)
http://frontman.cz/boss-oc-3-zapomenuty ... -kytaristy

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“