Rada pre "začiatočníka": keyboard nebo synth?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
luu77

Rada pre "začiatočníka": keyboard nebo synth?

Příspěvek od luu77 »

Ahojte,
potrebovala by som poradiť, možno v trocha banálnej veci ale naozaj si neviem rady. :oops:
Momentálne mám len starý keybord Yamaha na ktorom hrám s kapelou - začíname, skúšame. Chcela by som ale časom investovať do keybordu alebo syntetizátoru, ale neviem aký je v tom rozdiel. Respektíve chcela by som v "tom" mať hlavne efekty ala Sounds -> http://www.youtube.com/watch?v=3xk8UUdlhFw&ob=av2e alebo retro ala Doors apod. ale aj zvuk klasického piána s dynamikou hlavne na live hranie.
Ďakujem za rady, ak sa dá čo najlaickejšie vysvetlené,
Blondýna :mrgreen:
Hush

Re: Rada pre "začiatočníka"

Příspěvek od Hush »

Pokus se malinko upřesnit své představy a hlavně finanční možnosti!(ty hlavně, protože jinak se bude debata ubírat při eventuelní investici 50k a jinak při limitu 10k).
Zatím se dá odpovědět na dotaz, jaký je rozdíl mezi keyboardem a syntezátorem - ale to by snad bylo lepší, pokud by jsi zabrousila na stránky některého obchodu a tam si rozklikla tech. popisy nástrojů a sama porovnala, co který nabízí. Velice, ale opravdu velice stručně se dá říci, že syntezátor umožňuje práci se zvukem v reálném čase, což keyboardy až na vyjímky neumí! (Synťáky toho umí samozřejmě daleko víc). :lol:
luu77

Příspěvek od luu77 »

no práve tie popisy sú pre mňa docela španielska dedina :D - Arpeggiator, - oscilátory, - Multirežimový resonanční filtr s různými dodatečnými parametry :D atď atď
investovať by som chcela začiatkom max 10-12 tisíc a ako pozerám ze tú cenu sa dá kúpiť slušný keybord ale slabší synťák :?:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

syntak za tuhle cenu asi nebude. maximalne nejaky jedno/menehlasy (spis solovy) nastroj, nic univerzalniho...

(leda neco bazaroveho)
Hush

Příspěvek od Hush »

luu77 - na co momentálně hraješ? Píšeš "stará Yamaha" - upřesni typ.
Podle toho a podle cenových možností se můžeme posouvat dál! :P
luu77

Příspěvek od luu77 »

no na skúšobni je neviem aký typ, raz som stým už hrala live no a nič mooc :D a doma mám len na cvičenie malu PSS-290 :lol: preto chcem niečo "lepšie" :)
muf

Příspěvek od muf »

Jako začátečník začátečníkovi mám jeden tip, teda pokud nemáš nic proti kalkulačkám. Casio XW-P1, nový synťák, teprve se začíná prodávat. Casio dělalo synťáky naposledy před více než 20 rokama, ale nebyly prý špatné. Proto píšu o těch kalkulačkách, já mám Casio nějak vnitřně spojené s kalkulačkama :-)
Cena je něco přes 13k a třeba taková Yamaha MM6 je proti tomu úplně směšná hračka.
Tady je demo: http://www.youtube.com/watch?v=ewhne__otDQ
Tady je odkaz na kytary.cz: http://kytary.cz/casio-xw-p1/HN122713/
A do třetice všeho dobrého odkaz na manuál: http://support.casio.com/pdf/008/Web_XWP1-E-1B.pdf

Abych vyprovokoval diskuzi, o co je např. taková Yamaha MO X6 za 25k lepší než tahle "kalkulačka"?
Make Synthpop Great Again :twisted:
luu77

Příspěvek od luu77 »

Ty jo toľko tlačítok a funkcií snáď ani nikdy nevyužijem :D zvuk je teda parádny ale keď tak premýšľam investovať skrz kapelu ktorá ešte nemá úspech je možno trocha odvážne :?
stále premýšlam nad keybordom, v tejto cenovej kategórii by bol asi aj lepší blížiaci sa zvukom k synťáku?
(vážne pardon ak mám hlúpe otázky :D hihi)
Hush

Příspěvek od Hush »

To Casio by asi opravdu stálo za úvahu - ale pokud by jsi, což chápu, nechtěla investovat tolik, tak pak navrhuji: http://kytary.cz/yamaha-psr-e423/HN109907/.
Je to samohrajka za cenu poloviční, než to Casio, má dva knoby se kterými si můžeš "lehce" hrát se zvukem v reálném čase. Mám odzkoušené i na živé hraní - jde to a je to za málo peněz docela dost muziky! :lol:
luu77

Příspěvek od luu77 »

hmm asi mám favorita len neviem či nie je lepšie 76 kláves? ;)
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

Určitě je, čím větší rozsah, tím se lépe hraje.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
luu77

Příspěvek od luu77 »

tak možte dávať ďalšie typy ;)
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“