Tak to je snad individuální, nemyslíš? Proč by ses měl řídit subjektivním názorem, když máš svůj vlastní vkus i uši...Francis píše:Přes jaký snímač to nejlépe zní? Slyšel jsem, že ať už ebow nebo klasickej smyčec zní líp před snímač u krku, což mě trochu vadí, protože mám single a nebo je to jedno/podle vkusu?
Smyčec - jaký použít na elektrickou kytaru?
Pravidla fóra
Re: Smyčec - jaký použít na elektrickou kytaru?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Je to v podstatě jedno. Podle mě ten zvukový rozdíl není zas tak velký, použitelný je zvuk z jakéhokoli snímače.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Odpověď jsem chtěl znát jenom proto, že jsem ještě smyčec neměl poruce, tudíž jsem ho nemohl vyzkoušet. Navíc jsem v drtivý většině případech viděl přepnuto na krk, takže jsem chtěl vědět jak to je ještě před vyzkoušením. Dneska jsem už něco málo i nahrál, ale trochu to skřípalo, takže to bude asi tím, že nebyl ještě kalafunovanej.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ten krkáč se používá asi kvůli tomu, že zní kulatěji a "houslovitěji", ale není to nutnost.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Počítej s tím, že ti kalafuna totálně zadrbe strunyFrancis píše:trochu to skřípalo, takže to bude asi tím, že nebyl ještě kalafunovanej.
Já používám kobylkáč, má větší výstup a celkově mám pocit že to lépe snímá:) Ale v tomhle ohledu je důležité nebát se experimentu.
S tou kalafunou to neni zas až tak žhave, stači pak struny přejet hadrem a máš klid. Osobně mi to struny zabordelilo minimálně. (elixir)
S tou kalafunou to neni zas až tak žhave, stači pak struny přejet hadrem a máš klid. Osobně mi to struny zabordelilo minimálně. (elixir)
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
tak díky za pomoc! už to trochu zvládám, až na občasný vrzání