Levná kytara pro začátečníka: vybral jsem správně?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Darex

Re: Levná kytara pro začátečníka: vybral jsem správně?

Příspěvek od Darex »

No takže jsem obletěl hudebniny i ve vedlejším měste.Narazil jsem na fakt docela solidního obchodníka, takový mladý kluk, ale fakt mu huba jela a věděl o tom hodně.Aji mi radil kterým kytarám se vyhnout jako stagg, ale právě proti blondu nic neměl, naopak měl něco proti těm nejlevnějším Cortům, že ty nejlevnější mají nemastný zvuk, takový nijaký, a že ta blondka má právě zvuk lepší.

Jinak co mi nabízel, že hraje solidně byla blondka
http://kytary.cz/blond-djo-610-bk/HN107980/

říkal že na začátky to právě stačí, že pak se rozhodnu stejně někdy v budoucnu o jiné kytaře, ale že pro začátek je to velmi dobrá kytara, a prej má dobrý zvuk, a stejně to prej v této cenně záleží kus od kusu, navíc ty Ibanez i tyto blond jsou vyráběny ty nejlevnější ve stejné fabrice.

No jinak mi ještě velmi doporučoval právě méně známou značku kytar "Marris", žeprý má jednu sám doma.
http://kytary.cz/marris-d220m/HN086091/
On tam měj ji sice v elektoakustickém Jumbo provedení, ale říkal že není problém objednat právě tuto, která hraje stejně.Říkal že Marrisky jsou fakt kvalitní kytary, že za celou tu dobu se nesetkal s žádným zmetkem.Povyprávěl něco o té firmě co vyrábí Marrisky, a zkušenosti.

Dokonce mi nabízel i různé slevy, a že klidně si můžu u něho objednat kytaru, stačí když mu pošlu emailem třeba odkaz na eshop a on že ji objedná v té ceně, v jaké je eshop, navíc k tomu nějaké vybavení i se slevou klidně, ale asi by bylo blbé mu poslat tu slevněnou polomasiv washburnku na kytary.cz, protože asi myslel neslevněné kytary :-)

Jen by mě zajímal váš názor na tu Marris nebo Blond
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Darex píše:Jen by mě zajímal váš názor na tu Marris nebo Blond
k ty Blond sem nedavno psal tohle:
Ja sem se nakonec sel na to jeste podivat ... sice sem nemel cas na naky zkouseni a vybirani (prijel sem 20 minut pred zavirackou), ale pocity mam z toho smiseny. Ono to docela hraje (tak nejak plusminus jako ostatni preklizky), provedeni je jakztakz (vetsina prazcu sedi a bezprostredni nebezpeci prstum nehrozi), krk je podivne tezkej proti telu, cely je to zezadu hodne lakovany (takze vubec neni videt drevo). Ale nejvic podezrelej je hmatnik - takovy natmavo natreny neco, vypada jak u tech levnejch kytar z aukra, co do nej struny za cas prodrou diry. Taky se mi moc nezdalo, ze by to chtelo ladit (uz ve druhe a treti poloze), ale za to asi muze orech ... to by asi slo dobrousit. Pro dnesek je resume takovy, ze by mozna sel nejaky kus vybrat a doupravit, ale o trvanlivosti mam jiste pochybnosti...
Darex píše:ty Ibanez i tyto blond jsou vyráběny ty nejlevnější ve stejné fabrice.
sice nevim jiste jak je to ted, ale Ibanezky se driv vyrabely u Corta. a vzhledem k tomu materialu pochybuju, ze to tak je.
Darex píše:žeprý má jednu sám doma.
neco podobnyho rikal otcuv podnikovej doktor. kdyz nekdo prisel s libovolnou nemoci, tvrdil ze to ma taky, a chodi s tim do prace...
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Nebylo to nahodou u hlavni Kvitkovicke krizovatky,takovy mensi obchudek a kluk tak okolo 30ti rekl bych.
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Bezna praxe mezi obchodniky toto "sam to mam doma a je to super".. to by rikal i kdyby prodaval mrtve papousky.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a jeste "za tuhle cenu nic lepsiho nekoupite".
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Podle mojí zkušenosti jsou naopak ty nejlevnější kytary vhodné spíš pro zkušené hráče. Ti z nich dostanou něco poslouchatelného, i když kytara nestojí za nic (musí ale ladit aspoň do 5. polohy). Všichni většinou potřebujeme také něco "do terénu", třeba pro případy, kdy je na obzoru nějaká oslava a lidi si chtějí "zabékat". Být začátečníkem, asi bych si pořizoval něco, co třeba v případě nezdaru (ano, i to se stává) lze prodat s minimální ztrátou. A kupovat takovou Blondku za 2000 a pak se ji snažit coby "zánovní" prodat za 1500 je téměř jisté bláznovství.

Do začátku je, myslím, vhodnější něco solidnějšího, co pomůže překonat bolest z puchýřů na prstech, co půjde poštelovat na minimální dohmat a nebude to drnčet a co bude znít jako kytara (ne jako banjo udělané z plechovky od zavináčů) i při desítkách strunách. Od koupě by mě určitě odradil např. hmatník z mořeného lipového dřeva nebo silná vrstva laku, hlavně na rezonanční desce. Nadějně vypadají kytárky s úžasným poměrem cena/výkon, tedy zejména značky Cort a Washburn.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Darex

Příspěvek od Darex »

Nicolas píše:Nebylo to nahodou u hlavni Kvitkovicke krizovatky,takovy mensi obchudek a kluk tak okolo 30ti rekl bych.
Jo přesně ten, jsou stím nějaké problémy nebo špatná zkušenost?

Jinak sakra chlapi, vy ste strašní realisti...mám uplně po náladě, možná na tom něco asi je pravdy, co já vím :|
Ani ste mi neřekli co si myslíte o těch dvou, hlavně o té Marris
Jako pořád můžu koupit z netu tu Washburn že a na obchody se vykašlat :roll:
Navíc můžu tu washburnku poslat mu na email, a třeba by to objednal co já vím.
Chápu že se mi snažíte pomoct, ale když už srazíte někoho na dno (to platí i u kytar nebo prodejců :D) tak můžete napsat i svůj vlastní názor na to na co odpovídáte, ne jen shodit :-).
Takže prosím názory, teď jsem ve větších koncích než na začátku :D
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jak ve vetsich koncich? tu Blondku sme tu snad jednohlasne vyloucili, ne? (i kdyz to kazdej pise trochu jinak) ;)
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

No já s ním žádný problém neměl,ale nakonec jsem tam nekoupil.Ale říkal mi to samé co tobě,ale tím neříkám,že to je dobře,nebo špatně.Jinak ty Dowiny (marisky) jsou tady taky chválené,co jsem měl možnost tady nastudovat,takže by to taky nebyla špatná volba,ale mám dojem,že nemá přední desku masivní a je to celopřekližka.
Jinak si myslím,že rad a tipů dostals dost,teď už je jen na tobě,kterou si tu kytaru vybereš.
Já ještě jednou zopakuju,že za mě bych určitě doporučil tu Washburnku a to z několika důvodů.
Za 1.Váborná cena za polomasivní kytaru
Za 2.Nejlíp by se prodávala,kdyby tě to přestalo bavit a nekmíň bys na ní tratil
Za 3.Když ti to půjde a bude tě to bavit,vydrží ti bez problémů několik let,jen občas vyměníš struny
Za 4.Všeobecná spokojenost zde na fóru s těmito kytarami
Za 5.Asi nejlepší volba poměr kvalita/cena ,ikdyž to může být individuální

Za mě na 1. místě Washburn,na 2 místě Cort,na 3 místě Recording king(podobná cena jak Washburn a taky polomasiv),Maris,

Víc už nemám moc co říct,vše už bylo řečeno a jsou to jen mé osobní názory a závěrečný si stejně musíš udělat sám :wink:
Darex

Příspěvek od Darex »

No jako u mě je taky favorit ta Washburnka...ale teď babo raď
Buď to koupím přes ty kytary.cz, stejně tam mají naštěstí napsané že do 30 dnů můžu bez udání důvodů předmět vrátit.
A nebo napíšu tomu klukovi co tam prodává, když mi říkal, že když najdu něco na netu, ať mu to pošlu a že mi to prodá za tu cenu co na netu.Akorát asi nemyslel to, že ta kytara bude se slevou, protože kdybych si to u něj objednal a pak mi on nasolil původní cenu 4,5 tisíc, tak bych se zhroutil :D .Jako můžu hodit mu hodit dotaz po emailu jaká by u něj byla cena, ale to je strašně trapné.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Mně to nabízel taky,takže proč to nezkusit.A kdyby myslel jen ty,co nejsou v akci,by to byl spíš hloupý vtip,protože tobě je jedno,jestli je kytara v akci,nebo ne,tebe zajímá cena.Já bych to zkusil,pokud nad tím přemýšlíš,že bys to vzal u něj.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

On ten obchodník to taky koupí v akci a pořád má svých x % marži. takže trapné to vůbec není, napiš mu email že chceš tuhle kytaru za tuhle cenu, pokud napíše že to nejde, tak klikni na kytarách cz vložit do košíku a je klid, poštovné zdarma a kytaru budeš mít za dva dny doma. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jastud

Příspěvek od jastud »

Hele, fakt by asi bylo nejlepší kdybys přijel do Brna. Někdo z fóra (třeba já) se obětuje a vyrazí s tebou tu kytaru vybrat. Takovýhle konzultace, o kytarách který můžou i nemusí být v pohodě, jsou k prdu. Nikdo ti nic pořádnýho neporadí dokud ten nástroj nebude mít v ruce. A pokud bys trval na tom, že si to zařídíš sám tak dej na radu ostatních a vybírej ze značek Cort nebo Washburn. V průměru jsou to kytary s nejlepším poměrem kvalita/cena a nejnižším počtem mizerných kusů. Marrisky taky nejsou úplně marný, osobně je mám docela rád. Bývají slušně zpracovaný, dobře ladí a mají na tu cenu slušný zvuk.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Hujer122

Příspěvek od Hujer122 »

Není na co čekat, http://kytary.cz/washburn-wd5sb/HN113859/ levnější nikdy nebyla, dneska klikni a v pondělí hraješ a už to asi přestaň řešit s prodavačem co má doma výbornýho Stagga a všem ho doporučuje :D kup to ve středu bude za 4500,-...už to vypadá, že chceš spíš chatovat než kupovat :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Hujer122 píše:Není na co čekat, http://kytary.cz/washburn-wd5sb/HN113859/ levnější nikdy nebyla, dneska klikni a v pondělí hraješ a už to asi přestaň řešit s prodavačem co má doma výbornýho Stagga a všem ho doporučuje :D kup to ve středu bude za 4500,-
ano.
(a.... este je tam (teda vcera bylo) par kousku z prodejny (nebo mirne tuknutejch prepravou) za hodne nizky ceny. ale to chce asi videt na miste.)
Darex

Příspěvek od Darex »

Tákže, po dohodě stím prodavačem, mi napsal že má jakousi velice omezenou nabídku, a že mi může nabídnout za stejnou cenu, jako tamtu předchozí tuto kytaru.

http://kytary.cz/washburn-wd10s/HN113842/

ale ještě levněji než na kytarách, za 3200.
Co si myslíte o tom a o té kytaře?Asi určitě jít do toho že?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

jestli je ten nastroj v poradku, tak urcite.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Darex píše:Tákže, po dohodě stím prodavačem, mi napsal že má jakousi velice omezenou nabídku, a že mi může nabídnout za stejnou cenu, jako tamtu předchozí tuto kytaru.
http://kytary.cz/washburn-wd10s/HN113842/
Co si myslíte o tom a o té kytaře?Asi určitě jít do toho že?
recenze-vasi-vybavy-f55/washburn-wd10s- ... 27507.html
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Pokud tu Washburnku od nej chces,tak tam v zadnem pripade nechod sam,protoze za tu cenu se bojim,ze bude sice mozna nova,ale treba spravovana,nebo treba trochu jeta.protoze je velmi divne,ze by se tak maly obchodnik dostal na tak nizskou cenu.nevim,neco mi tam nehraje.docela dost to proveris tim,kdyz se ho zeptas,jestli by ti na prodejnu mohl donest vic kousku,treba 3,at si muzes vybrat tu nejlepsi.pokud ti napise,ze muze mit jen jednu,nebo se bude vymlouvat,ze vic jich sehnat nemuze,tak to bude nejaka jeta,nebo oprava a bude doufat,ze to nepoznas.Pokud ti napise,ze neni problem,tak ma asi dobre kontakty a budou asi v pohode.kazdopadne tam pro ni nechod sam!!!
Darex

Příspěvek od Darex »

Nicolas píše:kazdopadne tam pro ni nechod sam!!!
No on má poslední kusy mi psal.Nevím jak myslíš nechodit sám, jako jestli mám jít zase sněkým kdo na to zabrnká.Protože mi psal, že mi ji rezervuje, když mu napíšu, a že má tu časovou nabídku omezenou jen na chvíli, protože se strašně rychle vyprodává
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“