FOKUS

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: FOKUS

Příspěvek od Nero »

Psal jsem z toho důvodu, kdyby sem nechodil a nečetl to. Naposled na fóru byl v půlce března, takže o tomhle asi neví.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
grock

Příspěvek od grock »

No, já bych spíše řekl, že o tomhle ví každý. Každý ( neboskorokaždý) přece ví, že všechny tyhle "značky" se dělají v podstatě v jedné továrně a pak se to prodává pod různou značkou po světě, třeba Fokus v Čechách. Chybička (nijak překvapující) vznikla v Číně, nějaký p.Švehla za to ani nemůže, ani to neovlivní. Jde jen o KINDER SURPRISE :wink:
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

To samozřejmě, jenže ať pak na webu netvrdí tohle:
Návrhy a vývoj nových modelů se provádí v české republice, ale vlastní výrobní závod je v Koreji, odkud se kytary dováží. Nejedná se tedy o místní montáž a sestavování konečných výrobků v českých podmínkách, ale o profesionální výrobu na vysoké technické úrovni.
Nejsem si navíc jistý, jestli Ashton dělá v Koreji elektriky, narozdíl od akustik, které určitě ano.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Ale v tom prohlášení, které uvedl Nero, není nic napadnutelného - bohužel.

Kytaru si "vyvinou" pánové od Fokusu v hlavě, pak jí navrhnou v AutoCADu a technický výkres pošlou do "továrny na sny." V "továrně na sny" vemou kusy dřeva, které se nejvíce blíží onomu technickému výkresu a pošlou to do ČR, kde dostanou nový finiš ve "speciálních emerickejch barvách." Pak zbývá nalepit pěknou cenovk +50 % proti nákladům na "výrobu" Fokusu a je to! Tak se dělá pánové a dámy byznys.

Ještě k tomu, jestli vidím dobře na té fotce kočkopsa, pardon !Foshtonu!, stojí nápis "MADE FOR CZECH REPUBLIC." Hahá! Mají to pánové podchycené ze všech stran a pitomci jim to zřejmě pořád baští, protože ještě nezkrachovali!

kmensik: Dík za foto :-))
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Napadnutelné ne, zpochybnitelné ano - minimálně ta profesionální výroba :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

A ta vysoká technická úroveň je myslím taky hodně s nadsázkou :)
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

r0nn!e píše:Ale v tom prohlášení, které uvedl Nero, není nic napadnutelného - bohužel.

Kytaru si "vyvinou" pánové od Fokusu v hlavě, pak jí navrhnou v AutoCADu a technický výkres pošlou do "továrny na sny." V "továrně na sny" vemou kusy dřeva, které se nejvíce blíží onomu technickému výkresu a pošlou to do ČR, kde dostanou nový finiš ve "speciálních emerickejch barvách."
Podle mě to napadnutelné je, a to hned z několika důvodů:
1. nejedná se o unikátní design, ale o kopie konkrétních nástrojů
2. o argumentu CAD/CAM pochybuji, jsou kopie konkrétních typů kytar
3. jediné, co objednávající pravděpodobně ovlivní, je logo na hlavě kytary; vše ostatní je dáno katalogem výrobce

Logo Ashton může být v tomto případě fail výrobce, které pouze prozrazuje velkosériovost této výroby a obchodní praktiky výrobců. Bohužel ani airbrush z těchto kytar neudělá mistrovské kousky. Jsou to relativně obstojné nástroje za slušnou cenu, ze kterých se dá vybrat stejně tak dobrý kus, stejně jako průměrný nebo i špatný. Tak to je i u renomovaných značek. Osobně si myslím, že je vždy lepší říkat pravdu, než věci balit do marketspeaku a vymýšlet si. To se nakonec vždycky otočí proti.

PS: Před několika lety jsem něco podobného řešil s továrnou v Číně: import určitého zboží a první věcí, kterou nám nabídli, byl vlastní design krabiček, včetně Made in Czech Republic.
Viťas

Příspěvek od Viťas »

Když to tak čtu tak mě napadá, jestli Tomáš Krulich vůbec ví, že má zřejmě čínskýho Telecastera a Explorera...Na druhou stranu aspoň ten lak je z ameriky... :D :mrgreen:
Kytara: Epiphone Les Paul Custom Zakk Wylde 2011, BaCH Les Paul Custom White
Efekty: Dunlop Wylde Wah ZW-45, MXR Wylde Overdrive ZW-44, MXR Black Label Chorus ZW-38, Modtone Tremor
Zesilovač: Engl Gigmaster 30
Reprobox: Palmer 1x12 Celestion Vintage 30
Trsátka: Dunlop Jazz III
Struny: D'addario EXL 110+
Popruh: Perris Leathers
Kabely: Klotz La-Grange
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

CzechJoker píše: Podle mě to napadnutelné je, a to hned z několika důvodů...
OK, tak je napadni, jsem zvědav, co na to SOUD! :mrgreen:
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

od grock » 28.04.2012 12:09

No, já bych spíše řekl, že o tomhle ví každý. Každý ( neboskorokaždý) přece ví, že všechny tyhle "značky" se dělají v podstatě v jedné továrně a pak se to prodává pod různou značkou po světě, třeba Fokus v Čechách. Chybička (nijak překvapující) vznikla v Číně, nějaký p.Švehla za to ani nemůže, ani to neovlivní. Jde jen o KINDER SURPRISE
přesně tak, dnes prodává obal a marketingové bláboly.
Vůbec se divím, že se tomuhle někdo diví, ovšem co je nejlepší, jak se mocně řeší a bádá, která, že ta kytara je lepší, jestli Ashton, Fokus, Hokus, Tenson, nebo Menson :lol:
jo a ještě paráda Kmensík má dva nástroje v jednom, když mu zrovna nebude vyhovovat zvuk Fokuse může hrát na Ashtona.
Jirkaaa

Příspěvek od Jirkaaa »

arcilucifer píše:
od grock » 28.04.2012 12:09

No, já bych spíše řekl, že o tomhle ví každý. Každý ( neboskorokaždý) přece ví, že všechny tyhle "značky" se dělají v podstatě v jedné továrně a pak se to prodává pod různou značkou po světě, třeba Fokus v Čechách. Chybička (nijak překvapující) vznikla v Číně, nějaký p.Švehla za to ani nemůže, ani to neovlivní. Jde jen o KINDER SURPRISE
přesně tak, dnes prodává obal a marketingové bláboly.
Vůbec se divím, že se tomuhle někdo diví, ovšem co je nejlepší, jak se mocně řeší a bádá, která, že ta kytara je lepší, jestli Ashton, Fokus, Hokus, Tenson, nebo Menson :lol:
jo a ještě paráda Kmensík má dva nástroje v jednom, když mu zrovna nebude vyhovovat zvuk Fokuse může hrát na Ashtona.
ted jsi to rozsekl :lol:
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
CzechJoker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CzechJoker »

r0nn!e píše:
CzechJoker píše: Podle mě to napadnutelné je, a to hned z několika důvodů...
OK, tak je napadni, jsem zvědav, co na to SOUD! :mrgreen:
V tomto případě spíš ČOI, neboť by se jednalo o klamání spotřebitele a já nejsem a nebudu zákazník Fokusu, proto na ně stížnost podávat také nebudu. Na druhou stranu jsem s ČOI řešil daleko závažnější záležitost než kytary (šlo o falšování dokumentace a následný daňový únik) a rok a půl dávali ruce pryč, než to rozlouskli.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

CzechJoker píše:...
3. jediné, co objednávající pravděpodobně ovlivní, je logo na hlavě kytary; vše ostatní je dáno katalogem výrobce

Logo Ashton může být v tomto případě fail výrobce, které pouze prozrazuje velkosériovost této výroby a obchodní praktiky výrobců. ... Osobně si myslím, že je vždy lepší říkat pravdu, než věci balit do marketspeaku a vymýšlet si. To se nakonec vždycky otočí proti...
Jasně je to chyba výrobce. Použil již označené krky na zakázku pro jiného klienta. Tvar hlavy je typicky Ashton, tělo je zase LP double cutaway, slepené dohromady to má připomínat PRS. Úplně stejný typ se značkou Ashton nebo jinou jsem nikde neviděl. Určitě si Fokus může trošku vybírat a skládat z prefabrikátů vlastní modely. Asi by kvůli němu i naprogramovali CNC na jiný tvar, za peníze, při větším odběru. Velký fail je cena takovéto konkrétní kytary a ty marketingové řeči kolem. Já ji mám z druhé ruky za velmi pěknou cenu, tak je to pro mě spíš zajímavost. Nikdy jsem si nemyslel, že Fokus nebo Bach jsou značkové české kytary.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

To si snad nemyslel nikdo z nás, ale tohle je fakt dobrej fór... Ona to asi ani s tou výrobou v Koreji nebude úplně pravda ... I když, jak už jsem kdysi říkal. U sériový výroby v prakticky totožnejch fabrikách, kde se kytary lišej tak leda přelepeným logem moc nechápu to posuzování rozdílů Čína vs Korej.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Už by mě docela zajímalo jak to chce pan Švehla zdůvodnit. Fokus jsem měl zařazenej mezi těma dobrýma, ale tímhle se zatím dost propadly a furt tomu tak je, protože jsem ještě neslyšel jakékoliv logické vysvětlení.
Císaři neodpověděl náhodou na tvojí zprávu?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Pan Švehla tu byl naposledy 18. března a mou SZ si ani nepřečetl.

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Myslím, že nám ani neodpoví. Kdybych měl volit mezi Staggem a Fokuskou, tak pořád všema deseti beru Fokus. Nicméně tohle jsou věci, který jednoznačně kazí jméno značky.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Alternátor píše:Kdybych měl volit mezi Staggem a Fokuskou, tak pořád všema deseti beru Fokus.
Nějak si nejsem jistý, jestli zrovna tohle je ale konkurence, s kterou by se chtěl mistr Švehla srovnávat... :?

PetrPeter 1975 - 2008
Alternátor

Co na to říct. Tyhle všechny opravdu low-end značky typu Dimavery, Tenson, Stagg... Fokusky převálcujou. Nastejno z těch v povědomí "cool" značek si stojí tak s Epiphonem, kde zase maj výhodu v nižší ceně. Nicméně vyšší liga to nebude nikdy, ať už si do toho nacpou SD snímače nebo na to nastříkaj mušle a pojmenujou to Švehla Custom Shop.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Už je asi pryč ta doba, kdy se u Fokusů nešetřilo materiálem
Fokus Flying V kvalitní česká kytara!!!

Zdravím, prodám tuhle kvalitní kytaru české výroby.
Jsem jejím druhým majitelem. První byl třicetiletý pán z Brna,který na ní neměl čas, kvůli práce a ordiny. Tento model se již nevyrábí. Dovolím si říct, že kdysi u Fokusu opravdu nešetřili materiálem. Prodávám bez obalu

Tělo a krk je z mahagonu. Krk je k tělu přilepen! Skvělý sustain!
Šířka nultého pražce je 43mm.
Profil krku ve tvaru C. Opravdu pohodlné hraní :)
struny jsou na ní Dean Markley Blue Steel 12-54 lazené do Drop C. Jsou staré 1 měsíc. Perfektní kovový zvuk

Kytaru jsem srovnával s Gibsonem Flying V Faded za 16 tisíc na stejnou aparaturu a tahle kytara ji zvládla konkurovat!! Jak zvukově, tak hlavně pohodlím. Ta kytara je doopravdy z mahagonu.Váží totiž stejně, jak ten Gibson, který je rovněž z mahagonu.

Prodávám, kvůli toho, že na ní nemám čas.Hraju ve skupině na baskytaru. Bude mi po ní smutno :(
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“