Ibanez GRG 170DX
Pravidla fóra
Ibanez GRG 170DX
za 2000k na takove to domaci zvykani:)...Neco uz sem tady procital kolem gio ibanez,ale ani nevim co je tohle za typ...
Vzali byste ji za ty penize?
Naposledy upravil(a) wikxzen dne 30.01.2012 8:51, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu.
Důvod: Upraven název tématu.
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ibanez GIO...
GRG 170DX. Kytara na h***o, ale do začátku to stačí v pohodě. 2000Kč je celkem pěkná cena 
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
kdysi jsem jí taky měl na domácí hraní a mě vyhovovala a že by byla na h**** bych neřek. A za ty prachy bude dobrá.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
Já se teda nezajímám ani o Ibanez ani o superstraty ale vždy když sem někde viděl GRG 170DX všichni ji vychvalovali.Fade píše:GRG 170DX. Kytara na h***o, ale do začátku to stačí v pohodě. 2000Kč je celkem pěkná cena
Kytary: Vintage V100TSB, Ashton D25 CEQ WRS, španělka
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no za ty dva tisice je co chvalitHEKTOR píše:Já se teda nezajímám ani o Ibanez ani o superstraty ale vždy když sem někde viděl GRG 170DX všichni ji vychvalovali.Fade píše:GRG 170DX. Kytara na h***o, ale do začátku to stačí v pohodě. 2000Kč je celkem pěkná cena
..dík za názory..asi do ní půjdu,kdyžtak dám vědět:)
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
Re: Ibanez GRG 170DX
Mám momentálně tuto kytaru vypůjčenou doma a mám takovýto problém:
Když je zapojená a dotknu se kobylky anebo vibra páky, tak se z komba ozývá praskání. Při hře samotné to slyším při jemné hře a použití vibra páky...
Když do komba zapojím svojí kytaru při dotyku kobylky se nic neděje..dělá to jen ta Ibanezka.
Nevíte čím to? Nějaký kontakt? Snímači? Netuším a celkem mi to vadí...při nahrávání
Když je zapojená a dotknu se kobylky anebo vibra páky, tak se z komba ozývá praskání. Při hře samotné to slyším při jemné hře a použití vibra páky...
Když do komba zapojím svojí kytaru při dotyku kobylky se nic neděje..dělá to jen ta Ibanezka.
Nevíte čím to? Nějaký kontakt? Snímači? Netuším a celkem mi to vadí...při nahrávání
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
No jistě. Za ty dva tisíce to je v pohodě kytara, jak jsem psalnecross píše:kdysi jsem jí taky měl na domácí hraní a mě vyhovovala a že by byla na h**** bych neřek. A za ty prachy bude dobrá.
viwalda: Je to problém se zemí. Když si otevřeš zezadu kytaru, tak tam je na kobylu přivedený drát. Potom když se dotkneš kobyly nebo páky, která je v kobyle nastane problém.
- viwalda
- Bandzone: sklad by walda
A neporadíš prosim tě, jak ten problém vyřešit? Se mám nějak uzemnit?viwalda: Je to problém se zemí. Když si otevřeš zezadu kytaru, tak tam je na kobylu přivedený drát. Potom když se dotkneš kobyly nebo páky, která je v kobyle nastane problém.
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Neporadím, protože jen vím příčinu, protože jsem se s tím už setkal. Úsměvné je, že i když studuju Fyziku, tak elektřina jde mimo měviwalda píše:A neporadíš prosim tě, jak ten problém vyřešit? Se mám nějak uzemnit?viwalda: Je to problém se zemí. Když si otevřeš zezadu kytaru, tak tam je na kobylu přivedený drát. Potom když se dotkneš kobyly nebo páky, která je v kobyle nastane problém.
Já bych ale poradil přepájet celou elektroniku podle nějakého plánku a zaměřit se na zem. Od toho tu jsou ale spíše kluci, kteří vyloženě mají elektro praxi a ne jen moje teoretické znalosti.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
To bývá problém celkového a hlavně správného uzemnění, stínění a taky použitými snímači. Zkontrolovat si ten drát, co má být na tremolu většinou nepomůže. Profík je na to např. R. Macho z RmPickups...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Za dvojku klidne, kytara je pomerne dobra az na snimace ty museli jit pryc, a vlastne musel jsem zaspalkovat tremolo protoze jinak se to pekelne rozladovalo.metal-em píše:za 2000k na takove to domaci zvykani:)...Neco uz sem tady procital kolem gio ibanez,ale ani nevim co je tohle za typ...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
túto gitaru by som nekupoval s niekoľkých dôvodov a to sú: časté rozladenie teda takmer 95% sa rozladí keď pohneš trochu viac pákov takže tremolo bohužel treba zablokovať. u tejto gitary je dosť blbá elektronika radil by som vymeniť snímače lebo sú dosť blbé a robia neplechu, zemnenie o tremolo im veľa nepomáha. moja rada je radšej si kúp Cort-ku ako som to urobil ja tiež som rozmýšlal nad touto istou Ibanezou ale po skúške sklamanie a to obrovské, keď Ibanez tak vyššiu radu napr. RG350. popozeraj sa radšej po Epiphone alebo Cort neviem aký štýl chceš hrať, keď tvrdší tak Cort určite keď niečo clean, crunch alebo rockové tak Epiphone. ale nečakaj, že to bude niečo extra ale nebude to aspoň robiť šarapatu a vydávať zvuky, keď sa gitary dotkneš. 
ale keď chceš tú ibanezu tak sa priprav na prepájkovávanie elektroniky a neskôr aj na výmenu snímačou.
Disasterpiece to svojou správou len potvrdzuje
Viwalda skús prepájkovať celú elektroniku a kúp si ak iné snímače stačia vpohode aj lacné Select EMG nieje to síce najlepšie ale sú lacné jden za 23€ a tiež sa pozri či máš kábel zemnenia pripájkovany na všetko kde má byť.
ale keď chceš tú ibanezu tak sa priprav na prepájkovávanie elektroniky a neskôr aj na výmenu snímačou.
Viwalda skús prepájkovať celú elektroniku a kúp si ak iné snímače stačia vpohode aj lacné Select EMG nieje to síce najlepšie ale sú lacné jden za 23€ a tiež sa pozri či máš kábel zemnenia pripájkovany na všetko kde má byť.
This account don't exist longer.
- paprikodlak
- last.fm: advegoo
- Bandzone: drgoo
- Kontaktovat uživatele:
Já ji koupil. Měl jsem ji za 3.7k s tím, že na ní jsou RM Pickups za 1.5k. Hraje se na ní dobře, i můj učitel ji chválil. Předchozí majitel do tremola přidal třetí pružinu a mám ho připláclé k tělu. Jinak na té kytaře se mi strašně líbí nulák - není rovný, ale z kopce.
Akorát má můj kus docela ostré pražce, chtělo by to obrousit. Až pojedu do Ostravy, tak si to dám na záruční seřízení.
Akorát má můj kus docela ostré pražce, chtělo by to obrousit. Až pojedu do Ostravy, tak si to dám na záruční seřízení.
Ibanez GRG 170DX Black Night (R. M. Pickups)
ZOOM G2.1Nu
akustika Cort CJ1F NS
půjčená klasická kytara Strunall 4735H
Harmonika Seydel
dvě hodiny hry na kytaru u čerstvého absolventa konzervy týdně a slow constant progress included...
ZOOM G2.1Nu
akustika Cort CJ1F NS
půjčená klasická kytara Strunall 4735H
Harmonika Seydel
dvě hodiny hry na kytaru u čerstvého absolventa konzervy týdně a slow constant progress included...
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
tak toje už o niečom inom tremolo je bloknuté takže sa rozladzuje ako keby mala pevnu kobylku a sú tam R.M. snímače, ktoré sú kvalitné tiež o nich rozmýšlam na moju Cortku.paprikodlak píše:Já ji koupil. Měl jsem ji za 3.7k s tím, že na ní jsou RM Pickups za 1.5k. Hraje se na ní dobře, i můj učitel ji chválil. Předchozí majitel do tremola přidal třetí pružinu a mám ho připláclé k tělu. Jinak na té kytaře se mi strašně líbí nulák - není rovný, ale z kopce.
This account don't exist longer.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Podtvrzuju jen to ze je to na 2tisice dobra kytara.Kdyz je uzivatel schopen tolerovat hluchy snimace a utazeny nebo zaspalkovany tremolo tak je to fajn.Za dvojku bych ji fakt neresil a na domaci zvykani bych ji bral vsema deseti.ITIetalista píše:túto gitaru by som nekupoval s niekoľkých dôvodov a to sú: časté rozladenie teda takmer 95% sa rozladí keď pohneš trochu viac pákov takže tremolo bohužel treba zablokovať. u tejto gitary je dosť blbá elektronika radil by som vymeniť snímače lebo sú dosť blbé a robia neplechu, zemnenie o tremolo im veľa nepomáha. moja rada je radšej si kúp Cort-ku ako som to urobil ja tiež som rozmýšlal nad touto istou Ibanezou ale po skúške sklamanie a to obrovské, keď Ibanez tak vyššiu radu napr. RG350. popozeraj sa radšej po Epiphone alebo Cort neviem aký štýl chceš hrať, keď tvrdší tak Cort určite keď niečo clean, crunch alebo rockové tak Epiphone. ale nečakaj, že to bude niečo extra ale nebude to aspoň robiť šarapatu a vydávať zvuky, keď sa gitary dotkneš.
P.S. Ne nebral, prisetril bych si 4tisice na RG321-MH
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Tak zbrousit nulák si můžeš u jakékoliv kytary.paprikodlak píše:Jinak na té kytaře se mi strašně líbí nulák - není rovný, ale z kopce.
Kytaru mám už asi půl druhýho roku (kupovaná z bazaru od druhého majitele v bezvadném stavu za 3 500,-) a zatím pořád v pohodě (možná je to tím, že jsem nedržel v rukách žádnou lepší kytaru
). Snímače chcou opravdu vyměnit, je to velký rozdíl. Teď mě ještě trochu zlobí elektronika (výměna snímačů bylo moje druhá zkušenost s pájkou v životě), ale to není problém té kytary. Zabrušoval jsem taky lože krku, to bylo další znatelné zlepšení. Co se týče tremola, tak bych doporučil projít téma: Péče o stratovské tremolo po seřízení je naprosto použitelné. Za dva tisíce je to podle mě dobrý kup.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
-
LukasMrazoun
Já bych řek, že Ibanezky jsou nejhratelnější kytary ve všech cenových kategoriích. Snímače jsou blbé snad na všech na který jsem hrál, takže ty bych měnil hned po koupení (samozřejmě když jsou tam dobré tak je blbsot je měnit, ale ty věci z výroby s emi nelíbej). Dále tremolo. Ibanez podle mého názoru vyráběj tremola, která se minimálně vyrovnají FR tremolum a možná je i občas předčí, takže jestli se rozlazuje tak je chyba u majitele, že to neumí seřídit, nebo mechanická závada, která se musí opravit no. U jednozvratnejch tremol bych řek, že to bude s kvalitou stejné. Pokud s kytarou začínáš tak Ibanez bych rozhodně bral (a ta cena 2 000 je také hodně solidní) protože se na ně hraje pohodlně ( na krky od ibanez se obecně hraje dobře) .
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
já teda musím říct že potom co jsem od Nessina koupil tuhle kytaru tak jsem spokojenej. přičemž nechápu jak někdo může říct že se to tremolo nedá použít...myslím že je to věcí seřízení, pečlivosti atd. mě se nerozladí struny téměř vůbec jenom pokud jedu opravdu až do prověšených strun tak se rozladí trochu béčko