Problém s kytarou-příliš tichá

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
brla95

Problém s kytarou-příliš tichá

Příspěvek od brla95 »

Čus :) ..potřeboval bych od někoho radu.
Mám LP Epiphone Special 2 a včera sem s ním hrál přes kombo a najednou kytara přestala hrát a hrála jen při maximálním zesílením komba a to ještě hodně potichu...při hraní přes multiefekt do sluchátek nehrála prakticky vůbec..Nevíte co by s tím mohlo jít, nebo je tohle možné vyreklamovat? Díky moc
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s kytarou-příliš tichá

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Chyba v elektronice, někde na potenciometru je utržený drátek, studeňák, ale spíše bych to viděl na problém v jacku na kytaře - bude mít špatný kontakt. Rozebrat, propájet, utáhnout a pak by to mělo jít.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jeste kabel to muze bejt..
Hodně budem někde...
brla95

Příspěvek od brla95 »

potenciometry jedou..
dalabo

Příspěvek od dalabo »

switch, dráty, jack, kabl
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Pokud vyloučíš vliv kabelu a komba, tak by neměl být problém kytaru vyreklamovat. Jestli je v záruce - jak jsem z textu pochopil, rozhodně bych nedělal to co ti radí Kuba, protože o záruku přijdeš. Pokud mají vadný JACK, případně špatné letování měli by si to dát dohromady.
brla95

Příspěvek od brla95 »

ještě mám dotaz...dělá se v rámci reklamace že by mi po čase reklamace zapůjčili jinou?..kupováne v Audioteku
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Pochybuju
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Občas se podobná věc nabízí u aparátů (znám to z kytar.cz), ale u nástrojů spíš ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
brla95

Příspěvek od brla95 »

Otec se v tom chvilku hrabal a asi den to jelo a teď to hraje o5 strašně potichu a má to úplně jinej zvuk , když je to přeplý dole tak to nehraje a když nahoře tak strašně potichu a úplně to ztratilo tu zkreslenost..jako kdybyste hráli na clean...nevíte co s tím?...jestli třeba neodešly snímače?
brla95

Příspěvek od brla95 »

víc nahlas to hraje u tlusčích strun a když du ke slabším tak se zvuk postupně ztrácí...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

to muze bejt lecos. klidne treba zkrat (ten ted podle popisu vypada docela pravdepodobne).

vliv kabelu a aparatu uz si vyloucil?
marshall

Příspěvek od marshall »

doporučuju vyreklamovat jak už ti tu hodně lidí radilo voni to někam pošlou na expertýzu a pak ti daj novou nebo to sparvěj
jednou sem takhle v hornbachu koupil barvu na železo která v létě ne a ne zaschnout ani po tejdnu tak sem ji vyreklamoval a taky to vzali takže si myslim že tu kytaru by měli vzít 100%
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

V zimě mi známý donesl LP od Epiphone se stejnou závadou - taky se kdesi ztrácel signál.

Několikrát jsem prošel elektroniku, ale nemohl jsem na nic přijít - chvilku to jelo, pak to zase vypadlo a tak (už jsem se cítil jako blb :evil: ) - nakonec jsem ale našel zkrat mezi vývodem od jednoho potenciometru a lakem, kterým byla ta šachta vystříkaná. Lak byl vodivý (nevím, jestli z výroby, nebo se tam nasrážela vlhkost z přenášení po venku) a potenciomtr se po uvolnění chytl jadnou krajní nohou. Nešlo to sice do totálního zkratu, ale pár kiloohm tam bylo - po přenastavení polohy potenciometrů a vylepení rizikových míst izolačkou už bylo vše OK :D .

Kytara sice v záruce byla, ale jaksi nebyla vůle ji posílat ze Zlína do Prahy a nazpátek s maximálním limitem 30 dnů na opravu a s rizikem, že to pošta(/PPL/DHL/DPD/atd...) rozmlátí - kdyby to bylo kombo, nebo efekt, tak neřeknu, ale u kytary většinou ani nejde poznat, že do ní někdo lezl (kdyby se servisákovi chtělo zamítnout reklamaci z důvodu neodborného zásahu) - i vnitřnosti bývají pájené docela prasácky už z výroby :D .
Když už je řeč o hraní, ladění a trávení času kolem kytar, člověk si občas rád dopřeje i chvíli klidu a odpočinku.
Při takových pauzách a brouzdání po internetu jsem narazil i na Dr Jungle, který už svým názvem a atmosférou působí velmi uvolněně.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“