Ibanez ART 600

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
hamanek

Ibanez ART 600

Příspěvek od hamanek »

Ahoj, mám dotaz, přemýšlím o koupi kytary Ibanez ART 600 http://kytary.cz/ibanez-art-600/HN110568/
zaujala mě sleva přes 4000 Kč, ale nevím jestli do toho jít. Takže by mě zajímalo, jestli tuto kytaru někdo nemáte, jaká je, nebo co by jste mi doporučili víc zhruba v této cenové kategorii. Hraju všechno možné, ale hlavně ne nějakej death metal a podobně...Nejčastěji asi rock, ale taky rád hrávám na čistý zvuk ale nechci si kvůli němu kupovat akustickou kytaru. Což je možná trochu problém, že tato má dva humbuckery což asi není nic exra na čistý zvuk. Takže se ptám jestli je tahle kytara použitelná. Kromě ceny je na ní příznivé i dřevo a lepený krk. A trvám na pevné kobylce. O snímačích nemám páru, ale všiml jsem si, že tu někteří snímače LZ zatracujete, takže by mě zajímalo proč, já si myslím že nebudou tak špatné.
mateskoo

Re: Ibanez ART 600

Příspěvek od mateskoo »

Mal som s touto gitarou tú česť . Gitara to nieje zlá , ale ja osobne som s nej mal taký "plastový" dojem . Nejako mi nesedla ale to je možno len môj subjektívny názor . Ale je tu jeden problém . Táto gitara má aktívne snímače ,čo sa tebe asi hodiť nebude ,kedže aktívne snímače majú dost sterilný zvuk . Ak chceš hrať taký rock tak by som volil gitaru ktorá má pasívne snímače. Popozeraj sa po značke Cort. V tejto cene tam určite nájdeš o niečo lepší nástroj.
hamanek

Příspěvek od hamanek »

No, snímače se dají popřípadě vyměnit za pasivní, nevím jestli to má moc smysl, ale dík za názor.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Neřeš blbiny a jestli chceš les paula na rockovou muziku, vem tuhle ;) http://kytary.cz/cort-zenox-z-custom-opnb/HN103291/
Za ty prachy neuvěřitelná kytara. Snímače rocková klasika - duncan sh4 a sh1, navíc rozepínání na singly. (Tvoje chápání čístého zvuku jako zvuku ak. kytary je trochu mimo, ale pokud chceš zvonivější čistý zvuk, tak rozepínání HB to částečně vyřeší). Jinak lepený krk, masivní javorový top. Takový gibson studio fadded (a možná i nefejded) to strčí do kapsy.
mateskoo

Příspěvek od mateskoo »

hamanek píše:No, snímače se dají popřípadě vyměnit za pasivní, nevím jestli to má moc smysl, ale dík za názor.
Samozrejme, že dajú . Ale má to zmysel keď si vies kúpiť už hotovú gitaru za približne rovnakú cenu ? Tá Cortka Z - Custom je určite lepšia ako tá Ibanezka . Počul som niekde, že Ibanezky do 10 000 korun montujú v továrňach Cortu . Sám som hrával na pár Ibanezách a všetko bolo fajn až pokiaľ som nechytil do ruky Cort KX1Q :D . Už dlhšie som sa v tom klame, že Ibanez za 10 000 hraje lepšie ako Cort držať nemohol :D .
hamanek

Příspěvek od hamanek »

No tak tady ta Ibanezka teda do 10 000 Kč není ani omylem, normální cena 17 000, tedkom za 12 000, proto mě zaujala. No ale s tou nabízenou Cortkou Zenox Z - určitě mě taky zaujala, ale trochu problém pro mě je, že jsem ji našel pouze ve dvou barvách a ani jedna se mi moc nelíbí, ne že bych se na prvním místě orientoval podle vkusu, ale kytara se mi musí líbit. Asi nejvíc se li líbí LP žluté nebo červenožluté, tím neříkám, že ostatní zavrhuju. Ten rozpočet jsem myslel, že je z toho patrný, představoval bych si něco 10 - 15 tisíc, nerad bych ale méně, mám asi trochu chybný pocit, ale moc nedůvěřuji levným věcem. Ale zpátky k té Cortce, určitě plus této kytary tkví v těch rozpínacích humbuckerech.
mateskoo

Příspěvek od mateskoo »

No ja na tvojom mieste by som sa pozrel na bazár . Do tých 15 tisic by si tam už určite našiel pekne gitarky , ktoré by boli úplne inde ako spomínaný Ibanez alebo Cort :)

Edit : http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

na toto by som sa určite mrkol ;)
hamanek

Příspěvek od hamanek »

No takže nad tou druhou za 18000 ačkoli je to nad limit se zamyslím, ale co bych viděl jako nevýhodu je ta, že je to Gibson kytara a u téhle značky se mi zdá, že platím hodně za tu značku.
mateskoo

Příspěvek od mateskoo »

hamanek píše:No takže nad tou druhou za 18000 ačkoli je to nad limit se zamyslím, ale co bych viděl jako nevýhodu je ta, že je to Gibson kytara a u téhle značky se mi zdá, že platím hodně za tu značku.
Áno platíš si tam za určitý komfort ktorý ti táto značka poskytne ;) A myslím , že to zato stojí :) Čo sa týka ceny , môžeš mu skúsiť napísať ci by ti nespustil ešte nejakú tu tisícku ale aj tak si myslím , že cena je celkom dobrá nato , že gitara je v dobrom stave . Aspoň keď zoberieme do úvahy, že v inzeráte neklame .
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Řeším dilema jestli koupit ten Gibson special z druhé ruky, nebo tu Cort Z Custom. Co myslíte? Co se týče toho Gibsonu, tam jsou snímače 490r / 490T ? Jsou lepší než ty SH na Cortu? Co to tady tak pročítám tak na tu Cortku nešetříte chválou.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

hamanek píše:Řeším dilema jestli koupit ten Gibson special z druhé ruky, nebo tu Cort Z Custom. Co myslíte? Co se týče toho Gibsonu, tam jsou snímače 490r / 490T ? Jsou lepší než ty SH na Cortu? Co to tady tak pročítám tak na tu Cortku nešetříte chválou.
Tak Cort, je opravdu vyhlášená a léty prověřená značka co se týká těch levnějších kytar. Určitě chybu neuděláš (budeš mít nový nástroj, levnější, takže nějuaká ta kačka zbyde). Ovšem pokud máš na toho Gibsona, tak jsi rázem v jiné kategorii kytar. To že stojí 18k neznamená, že se stále řadí do levnějších kytar, pokud to bereš takhle. Ono i ta původní cena 33k už o něčem vypovídá. Sice budeš platit, jak jsi psal, za značku, ale myslím, že ten zvuk tě okamžitě dostane a už ji nebudeš chtít dát z ruky. A i to zpracování je trochu někde jinde :wink: Toť můj názor.

Za mě Gibson.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Jo, asi bude lepší, ale nevýhodou pro mě je, že není v záruce, je používaná, může se vyskytnout nějakej problém, který nejde hned vidět, nebo mi vůbec ten nástroj nemusí přijít a jet pro něj se mi nechce, protože to mám daleko. Tím pádem odpadá i možnost zkoušky. Kromě toho s tou Cortkou bych ušetřil 6 000, za které bych mohl pořídit hodně slušné kombo. Ale nevim zatím.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

hamanek píše:Jo, asi bude lepší, ale nevýhodou pro mě je, že není v záruce, je používaná, může se vyskytnout nějakej problém, který nejde hned vidět, nebo mi vůbec ten nástroj nemusí přijít a jet pro něj se mi nechce, protože to mám daleko. Tím pádem odpadá i možnost zkoušky. Kromě toho s tou Cortkou bych ušetřil 6 000, za které bych mohl pořídit hodně slušné kombo. Ale nevim zatím.
Teď sis vyjmenoval pro sebe několik plusů Corta a mínusů Gibsona. Tak co ještě řešíš? :mrgreen:
Jinak:
Že není v záruce, není až takový problém, není moc chyb co by se samy projevily až po delší době, pokud si ji dobře prohlédneš. Ovšem pokud se tam nemáš jak dostat či tak něco, tak ani u takovéto kytary (kde už sama o sobě je záruka kvality) bych do bazaru na slepo nešel. Takže pak nemáš asi opravdu co řešit, ale i toho Corta by sis měl jet vybrat sám do těch hudebnin, aby jsi nedostal nějakej špatněj kus :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
hamanek

Příspěvek od hamanek »

No, tak bych to viděl na tu Cortku, nechci riskovat. Nebo má někdo nějaký připomínky proč to nekupovat?
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

hamanek píše:No, tak bych to viděl na tu Cortku, nechci riskovat. Nebo má někdo nějaký připomínky proč to nekupovat?
Hele pokud vyloženě už teď netoužíš po kytaře za 25 - 30k, tak nevidim sebemenší důvod. Ale pokud už teď víš, že jednou je tvůj sen mít drahou kytaru, tak je škoda si nechat to LP pláchnout.

Ale nezaujatě můžu říct, že ať koupíš to či ono, chybu neuděláš :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Já zatím nepotřebuju kdovíjakou drahotinu, ještě jsem student, na dražší kytaru si kdyžtak vydělám až budu chodit do práce, jinak těch 10 000, to taky pěkně pocítím. Ještě mě napadlo se zeptat na pár věcí přímo v hudebninách chlapů co tam prodávaj, ti by měli být experti, jen si nejsem jistý, že vysypou o každé kytaře všecko, i když ji tam zrovna nemaj na skladě. Jen tak pro potvrzení, ne že bych vám nevěřil :) Potřebuju si to pořádně rozmyslet. A říkám si, jestli tu kytaru zbytečně nepřechvalujete.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

hamanek píše:Já zatím nepotřebuju kdovíjakou drahotinu, ještě jsem student, na dražší kytaru si kdyžtak vydělám až budu chodit do práce, jinak těch 10 000, to taky pěkně pocítím. Ještě mě napadlo se zeptat na pár věcí přímo v hudebninách chlapů co tam prodávaj, ti by měli být experti, jen si nejsem jistý, že vysypou o každé kytaře všecko, i když ji tam zrovna nemaj na skladě. Jen tak pro potvrzení, ne že bych vám nevěřil :) Potřebuju si to pořádně rozmyslet. A říkám si, jestli tu kytaru zbytečně nepřechvalujete.
Já v hudebninách prodal té cortky asi 3 kusy ;) a to jsem tam za dobu, co jsem tam dělal prodal asi 8 el. kytar. Dle mě (majitele gibson les paul - to není vychvalování, jen konstatování, že mám s čím porovnávat) je ten cort lepší než special i jiné levnější modely gibsona. Kdybych nebyl snob ( :) ) a nechtěl mít na kytaře nápis made in usa a kdyby se mi líbil obláčkový javor, tak už toho corta dávno mám.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Latam píše:a kdyby se mi líbil obláčkový javor
letosni zenoxy jsou i bez toho oblackovyho topu. a TBK custom uz by mel bejt na pultech.
(krome toho maji i serii CR, takova 250 nebo 280 za vyzkouseni urcite stoji)
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Paris píše:
Latam píše:a kdyby se mi líbil obláčkový javor
letosni zenoxy jsou i bez toho oblackovyho topu. a TBK custom uz by mel bejt na pultech.
(krome toho maji i serii CR, takova 250 nebo 280 za vyzkouseni urcite stoji)
Zajimave, ja objevil jen dva druhy:

http://kytary.cz/cort-zenox-z-custom-opnb/HN103291/
http://kytary.cz/cort-zenox-z-custom-bs/HN103290/

Ta druhá je teda šílená a ta první, no dá se to, ale neřekl bych že žádná sláva vzhledově. Ale to je o zvyku.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

musis se divat u primeho dovozce (guitarpark), u ostatnich prodejcu budou asi o malicko pozdeji.
Naposledy upravil(a) Paris dne 1.05.2012 21:42, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“