Manuel Rodriguez španělka

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
kvasna

Manuel Rodriguez španělka

Příspěvek od kvasna »

Zdravím můj mladší bratr hraje na na klasickou španělku přičemž jsem se rozhodl mu pořídit lepší kytaru alespon prumerně hrající ...Klasické španělky s nylonovými strunami na klasickou hru jsou pro mě španělská vesnice :D tak bych potřeboval poradit zda by tato kytara http://kytary.cz/manuel-rodriguez-caballero-9/HN095366/ mohla odpovídat mým představám popř jakou jinou by jste mi v cenové relaci do 5,5 t Kč doporučili....
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Paris
Rádce

Re: Manuel Rodriguez španělka

Příspěvek od Paris »

me to prijde jako celkem dobra volba, je ted za slusnou cenu. kdyz se povede/vybere kus, mohl by to byt nastroj v pohode.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

V týhle cenový relaci není moc na výběr. Nejlepší je celomasivní nástroj, ale to už je jiná cena. Já mám zkušenosti s admirou tak doporučuju tuto
http://www.a-znastroje.cz/?akce=show&id=1013
Ale jinak souhlas s parisem je admiře hodně podobná a opravdu je nejlepší akustiku vyzkoušet a to nejen jak hraje, ale hlavně dohmat, aby se na ní dobře hrálo a u akustiky se dohmat dá seřídit jen zbroušením kobylky
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Tak určitě si je všechny řádně prozkouším...... pár kytar mi už pod rukama prošlo tak se snad nějakej kousek podaří vybrat :)
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ta Admira vypada taky dobre. sice sem ji nevidel, ale tipnu si, ze bude trochu ziveji hrat na tlustych strunach. ten Rodriguez bude naopak jasnejsi na tech tenkych.

edit: jinak ... ja mam tuhle, a je to vyborny (a krasny) nastroj. za tu cenu.
COMP1640.jpg
a kdyby ses chtel placnout pres kapsu malicko vic, mrkni na model M1 (ten ma krk s vyztuhou).
libila se mi ale i ta levnejsi (myslim, ze Sinfonia), mela krasnou matnou upravu (a takovy tmavy zada, vypadalo to uzasne), ale zvukove tenkrat proste vyhrala ta druha. o malinko, ale pri primym srovnani se nedalo jinak, nez vytahnout o nakou tu stovku navic...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jestli půjdeš na kytary.cz zkoušet toho Rodrigueze, porovnej ho s kytarmi Pro Arte / Pro Natura. Není to nijak známá značka a používá poněkud netypické materiály, ale hraje překvapivě dobře a zpracované jsou parádně. U těhle levnějších modelů jsou srovnatelné s MR.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvasna

Příspěvek od kvasna »

ok snad se tam dostanu příští týden ,pozkouším doporučené a pak poreferuji :)
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Tak je nakonec ten manuel u bratra doma ...dokonce na něm byla sleva takže jsem ho pořídil za nějaký 4300 Kč. Co se zvuku týče tak mě vcelku překvapil poněvažd jsem ho porovnával zvukově i s kytarami za 9 k (myslím že to byly nějaké Washburny) a ty mě nepřesvědčili zdaleka tak jako ten Rodriguez.... z čehož jsem však byl zklamán jsou akustické kytary s nylonovými obečně... jelikož jsem vyrůstal na elektrice a akustiku mám jedině westernovou s klasickými kovovými strunami tak mě ty kytary s nylonovými znějí nezkutečně plytce nevýrazně nudně. (možná že hraji pouze s trsátkem a prsty hrát neumím ..nedokaži posoudit ale nylon je jako všechny plasty pro mě hnůj největší :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Ono to chce na ty španělky umět hrát, aby to nějak vyznělo :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvasna

Příspěvek od kvasna »

Nero píše:Ono to chce na ty španělky umět hrát, aby to nějak vyznělo :wink:
No jasný ....jsem se tam upně styděl s tim trsátkem na to hrát :D:D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

No fuj, trsátkem :lol:

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

V sobotu budu vybírat klasiku pro malýho kluka a tahle (MR Caballero) je celkem horký kandidát. Tak uvidíme.
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Nylonky jsou prostě něco jinýho. Mně zase nesedí jumba ani ne kvůli zvuku, ale spíš nemám rád ten úzkej krk a taky nejsem countrysta nebo folkař. Prostě mám předsudek. Já nylonky mám rád.
Poslechni třeba toto
http://www.youtube.com/watch?v=fC-dgoDHuF8
paprikodlak
last.fm: advegoo
Bandzone: drgoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paprikodlak »

Největší hardcore je můj spolužák, který hrál trsátkem na ukulele... :D

Já druhým rokem hraji na španělku a ten široký hmatník je parádní věk, akorát je to tak osm let starý Strunall za 4k a ten krk má takový divný. Hrál jsem na spoluškolákovu španělku španělské výroby (6k) a to bylo něco jiného, no...
Ibanez GRG 170DX Black Night (R. M. Pickups)
ZOOM G2.1Nu
akustika Cort CJ1F NS
půjčená klasická kytara Strunall 4735H
Harmonika Seydel
dvě hodiny hry na kytaru u čerstvého absolventa konzervy týdně a slow constant progress included...
piranha90
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piranha90 »

Na ukulele je trsátko celkem běžná záležitost :)

Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“