Pro začátek akustiku nebo elektriku?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
hamanek

Re: Pro začátek akustiku nebo elektriku?

Příspěvek od hamanek »

Řekl bych že se to nehodí, nemá to takovej zvuk, mě to aspon na tu kytaru nesedí.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja bych zase rekl, ze prave na spanelce to ma zvuk nejlepsi.

Ale ... takhle ta otazka stejne nestala. Nechme to byt, kazdej si udela obrazek sam.
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

španělka má nádherný a pro začátečníka skvělý zvuk, krk, struny..takže já se učit znovu jdu zas do španělky u té slyšíš každou chybičku a co se na ní naučíš už na elektrice půjde bez problémů, akorát změnit techniku vybrnkávání a power na akustice jsou taktéžem...No problemo...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zrovna že má skvělý krk pro začátečníka, to bych o španěle neřekl :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Nero píše:Zrovna že má skvělý krk pro začátečníka, to bych o španěle neřekl :wink:
máš recht.......si neuvědomuju, že s delšími prstíky se lépe hraje...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Neřekl bych, že je lepší. Snáz se (aspoň mně) hraje na kytary z užším krkem. Nicméně faktem je, že když už člověk dokáže zahrát na takovým pádle, tak na užších už to jde skoro samo.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jirkaaa

Příspěvek od Jirkaaa »

:mrgreen: Nevím zda to nebude OT ,ale začínal bych vždycky spíš na akustice a to z duvodu ,že přece až mě pujde hezky aspoň Dajána a Na hradě okoři tak ji vytáhnu jak tu někdo zmínil někam k táboráku či tak a vlastně si tím získám jakoby praxi ,ověřím si jesti jsem vubec za pomocí já písnička 1,2,3 vubec sám schopnej něco zahrát ,než se nacpu do nějaký kapely a začnu hrát tak ,že na mě bude civět z pod podia 100 lidí a posouchat
Charvel, Fokus Strat, Ibanez Performance
marshall

Příspěvek od marshall »

jojo to je každýho věc ja sem začínal na akustice ale zas je fajn ten pocit když přejdeš na elektriku že to de na ní mnohem líp a že naní už něco zahraješ téměř hned
jarji

Příspěvek od jarji »

Jirkaaa píše::mrgreen: Nevím zda to nebude OT ,ale začínal bych vždycky spíš na akustice a to z duvodu ,že přece až mě pujde hezky aspoň Dajána a Na hradě okoři tak ji vytáhnu jak tu někdo zmínil někam k táboráku či tak a vlastně si tím získám jakoby praxi ,ověřím si jesti jsem vubec za pomocí já písnička 1,2,3 vubec sám schopnej něco zahrát ,než se nacpu do nějaký kapely a začnu hrát tak ,že na mě bude civět z pod podia 100 lidí a posouchat
mám rovnaký názor :)
Carpe Diem
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no začiatky skoro každého gitaristu su na španielke, aspon čo ja poznám, a každý gitarista by mal mat aj aj ,no ale neni to povinnost, ja si na španiele zahrám možno 5 x do roka, zbuchnem nejaký nápadík a ten potom hrám na elektrike vacšinou a španiela ma zas až tak nebaví,ale na cvičenie je to super -lepšie sa hrá potom na elektriku, ja si ale zahrám na base to sa mi hrá ešte lepšie :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
filo01

Příspěvek od filo01 »

mirostrat píše:ale na cvičenie je to super -lepšie sa hrá potom na elektriku,
V čem se ti to zdá lepší? Já jsem se akustiky právě z přesně opačného důvodu zbavil, když jsem na ni hrál delší dobu, tak jsem měl pak na elektrice vždycky problém se adaptovat - v akordech málo místa pro prsty a trsátkem jsem se netrefoval do strun.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no lepší akože ,težko na cvičisku lehko na bojisku, s adaptovanim problem nemam, no
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

to jsem si rikal taky a tak jsem asi 3 mesice pred koncertem hral na .13, na koncert natahnul desitky a ty mekousi mi utikaly pred rukama :D
Hodně budem někde...
shoooter

Příspěvek od shoooter »

Začít je asi přirozené na tom, podle toho co chceš hrát. Stejně jako blázen do bluegrassu asi nebude začínat na elektrice, metalista také nepotřebuje akustiku, natož pak španělku. Navíc, levná elektrika jakž takž hraje, ale učit se flatpicking na mizerné akustice ani nejde. Příklepy, skluzy a odtrhy se prostě neozvou jak je potřeba, a přitom to není chyba hráče.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

nez jsem se odhodlal koupit si elektriku, rok jsem se drel na akusticky spanele. za sebe muzu rict, ze bych to doporucil kazdymu. spanela sice nenauci vsechny mozny techniky, ale co si na spanele odehrajete, to mate, neda se to ocurat. navic ma sirsi krk, takze, jak uz tu bylo mnohokrat receno, prechod na elektriku je pak jednoduchy. pamatuju, jak jsem se na spanele ucil skoro mesic spravne drzet a mackat barecka a pak dalsi mesic skluzy a prechody mezi nima... ted na elektrice je to piece of cake. nehlede na to, ze akustika podporuje tvorivost. nezahrajete si sice vsechny metalovy kousky, ale mozna prave proto hledate zpusob, jak si je zahrat, ale takovym zpusobem, aby to vyniklo i na akustice. za me tedy rozhodne nejdrive akustika a az pak elektrika.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
shoooter

Příspěvek od shoooter »

mimamo píše:nez jsem se odhodlal koupit si elektriku, rok jsem se drel na akusticky spanele. za sebe muzu rict, ze bych to doporucil kazdymu. spanela sice nenauci vsechny mozny techniky, ale co si na spanele odehrajete, to mate, neda se to ocurat. navic ma sirsi krk, takze, jak uz tu bylo mnohokrat receno, prechod na elektriku je pak jednoduchy. pamatuju, jak jsem se na spanele ucil skoro mesic spravne drzet a mackat barecka a pak dalsi mesic skluzy a prechody mezi nima... ted na elektrice je to piece of cake. nehlede na to, ze akustika podporuje tvorivost. nezahrajete si sice vsechny metalovy kousky, ale mozna prave proto hledate zpusob, jak si je zahrat, ale takovym zpusobem, aby to vyniklo i na akustice. za me tedy rozhodne nejdrive akustika a az pak elektrika.
Tak když už, tak nějakou westernku s kovovýma strunama a trsátko. Ty Španěly se používaly za totáče, protože nic jinýho nebylo.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
mimamo

Příspěvek od mimamo »

tak ta spanela je taky dobrych 25 let stara. :D dneska bych to asi resil nejakou elektroakustikou a malym kombickem.
Georg Bernard Shaw
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Elektoakustika a kombíčko je do začátku úplná hovadina.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mimamo

Příspěvek od mimamo »

proc myslis?
Georg Bernard Shaw
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

1) Omezený rozpočet => jsi nucen už tak koupit low-end výbavu.
2) Investuješ do komba, které nepotřebuješ, místo toho, abys koupil kvalitnější akustickou kytaru.
3) Na domácí hraní je kombo úplně zbytečné.
4) Poslouchat kytaru a do toho kombo je pěkný hnus.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“