Bending
Pravidla fóra
Help - Bend
Zdravím , potřeboval bych pomoc s bendnutím struny.Vždy kdř se pokouším o bend tak rozezním i další struny a ani za boha je nemůžu dostat pod bříška prstů , nehty mam krátké pořád to zkouším ale pořád nic , pomáhá jenom tlumení pravou rukou ale to je celkem pomalé a nepřesné.Nevíte teda v čem bych mohl dělat chybu nebo nějakej fígl na to nebo něco díky moc za případné odpovědi
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
úplně jednoduše...
zkus na struně G chytit třeba 9. pražec a snažit se to bendnout dolů a pak zase vrátit zpět. bez toho, že bys měl třeba naučené automatické tlumení. další struna se ti možná lehce rozezní. taky musíš brát v potaz, že on to třeba nemá ještě tak zažité, jako my... přidáš gain a je to slušný maras.
já to znám, taky se mi to ze začátku stávalo
zkus na struně G chytit třeba 9. pražec a snažit se to bendnout dolů a pak zase vrátit zpět. bez toho, že bys měl třeba naučené automatické tlumení. další struna se ti možná lehce rozezní. taky musíš brát v potaz, že on to třeba nemá ještě tak zažité, jako my... přidáš gain a je to slušný maras.
já to znám, taky se mi to ze začátku stávalo
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
Jěště nezapalovat!
No já mám problém s tim, že když benduju třeba to G nahoru, tak se mi D připlácne na špičky prstů takže ho tlumim, ale když chci ještě vejš tak se mi dotknou D a A a to se rozezní když jdu zas dolů... Nějakej nápad?
Teda pokud to jde nějak udělat bez tlumení pravou rukou. 
No já mám problém s tim, že když benduju třeba to G nahoru, tak se mi D připlácne na špičky prstů takže ho tlumim, ale když chci ještě vejš tak se mi dotknou D a A a to se rozezní když jdu zas dolů... Nějakej nápad?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Pokud vysloveně nechceš použít pravou ruku, můžeš ještě ohnout palec levé úplně dokola kolem krku a lehce se s ním dotýkat struny E a A. Ale potřebuješ k tomu velmi ohebný a dlouhý palec.rasomaso píše:Jěště nezapalovat!![]()
No já mám problém s tim, že když benduju třeba to G nahoru, tak se mi D připlácne na špičky prstů takže ho tlumim, ale když chci ještě vejš tak se mi dotknou D a A a to se rozezní když jdu zas dolů... Nějakej nápad?Teda pokud to jde nějak udělat bez tlumení pravou rukou.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Jo díky to mě nenapadlo.impact píše:Pokud vysloveně nechceš použít pravou ruku, můžeš ještě ohnout palec levé úplně dokola kolem krku a lehce se s ním dotýkat struny E a A. Ale potřebuješ k tomu velmi ohebný a dlouhý palec.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
"perkusivní" styl hry na kytarurasomaso píše:Jo díky to mě nenapadlo.Já totiž ještě neumim pořádně tlumit pravou, vždycky všechno tlumim levou tak že na tom mám položený prsty no...
![]()
vono já mám takovej specielní způsob hraní pravou rukou, máchám s tim jak nevim co, spíš to zní jako nějakej beat když přitlumim všechny struny...
tady je krátký dokumentární video z BBC
http://www.youtube.com/watch?v=Hyr__kGhUC0
a tady celá písnička
http://www.youtube.com/watch?v=rViBFgjC ... re=related
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
takhle jsem to myslel, doufám, že myslíme to samý (tohle mi nikdy neruplo, akorát to trochu dře roh...)MrDuck píše:Tenký e přes celej hmatník až nahoro?Trao píše:výborná vychytávka je bendnout tenký éčko nahoru tak, že to vytahuješ do tý míry, až to přetáhneš přes hmatník a rozezníš to o jeho hranu (na někerejch místech lepší, než třeba flažonety), takový hezký oživení hry...![]()
To nerupne?

prostě to e vytáhneš až se ti rozezní o okraj hmatníku...
Die Hard or Die Home
Myslim ze MrDuck myslel ze ecko vytahnes pres h g d a e az na druhou stranu hmatniku...uz je to snad jasneTrao píše:takhle jsem to myslel, doufám, že myslíme to samý (tohle mi nikdy neruplo, akorát to trochu dře roh...)MrDuck píše:Tenký e přes celej hmatník až nahoro?Trao píše:výborná vychytávka je bendnout tenký éčko nahoru tak, že to vytahuješ do tý míry, až to přetáhneš přes hmatník a rozezníš to o jeho hranu (na někerejch místech lepší, než třeba flažonety), takový hezký oživení hry...![]()
To nerupne?
prostě to e vytáhneš až se ti rozezní o okraj hmatníku...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±