Má někdo stejnej problém? A nevíte o nějakým cvičení nebo způsobu jak se toho zbavit?
Zdviženej prostředník :D
Pravidla fóra
-
Peepeeyopee
- Bandzone: www.bandzone.cz/oxoxox
Zdviženej prostředník :D
Dotaz - během let co hraju jsem si osvojil takovej blbej zlozvyk - kdykoliv hraju cokoli kde používám ukazovák, prsteník a malíček tak se mi prostředník intuitivně zvedne nahoru nebo zkroutí dozadu. Přitom levou ruku mám při hrani pěkně uvolněnou, nehraju křečovitě, ale prostředníku nedokážu poručit
přitom bych ho potřeboval udržet dole a mít ho neustále připravenej k hrani, nemluvě o tom, že když se tohle stane nemám pak dostatečnej cit v ruce a nedokážu třeba plynule přiklepávat malíčkem k prsteníku.
Má někdo stejnej problém? A nevíte o nějakým cvičení nebo způsobu jak se toho zbavit?
Kytary - Ibanez GRG 170DX, Epiphone AJ100 a Squier Stratocaster 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
-
Teorge
Re: Zdvyženej prostředník :D
Hrej tak pomalu, aby jsi byl ten prostředníček schopný ještě kontrolovat a přidržovat ho níže. Tak by se mu to mělo vžít. Hodně lidí mívá stejný problém s malíčkem.
-
Peepeeyopee
To právěže zkoušim, ale někdy to jde a někdy zas ne. Ale stejně stačí jen malilinko zrychlit a prostředník zdrhá
...zkoušim si hrát třeba takový blbosti kde ty prsty střídám,jakože zahraju na déčku 14 15 17 v pořadí ukazovák,prostředník a malíček a pak přejdu na géčko kde hraju 14 16 17 v pořadí ukazovák, prsteník a malíček a snažim se udržet ten prostředník dole. Tak sem myslel, jestli by někdo nevěděl ještě o nějakým cvičení neb tohle zatim neshledávám moc efektivním 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
-
Teorge
Třeba ti někdo poradí něco jiného, ale podle mě to bude taky o "nezábavném" cvičení a snaze ten nekontrovatelný prst kontrolovat. A bude to chtít hodně času.
-
Peepeeyopee
Tak samozřejmě počítám s tim, že se při cvičení buh ví jak bavit nebudu, jen bych chtěl od ostatních lidí který maj stejnej problém posbírat další možný cvičení abych nezakys u jednoho 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Klasický diatonický a chromatický běhy s metronomem...
Prostřídávat v různých kombinacích tyto postupy - nejprve napsány pražce (ale dej si to do jakékoli polohy, nejlépe asi od 5. pražce), v závorce pak prsty:
124 (124)
134 (134)
135 (124)
1234 (1234)
Hraj to od ukazováku k malíku, od malíku k ukazováku, pak dokola oběma směry, případně si najdi jiné varianty.
Prostřídávat v různých kombinacích tyto postupy - nejprve napsány pražce (ale dej si to do jakékoli polohy, nejlépe asi od 5. pražce), v závorce pak prsty:
124 (124)
134 (134)
135 (124)
1234 (1234)
Hraj to od ukazováku k malíku, od malíku k ukazováku, pak dokola oběma směry, případně si najdi jiné varianty.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Peepeeyopee
Ok, vyzkoušim, díky moc 
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Efekt - BOSS ME-50
Kombo - Behringer GM108
Mám asi stejnet problém, když hraju baréčka (powerchordy), tak mi prostředníček taky furt ukazuje nevhnodná gesta
Ale né že by mi to nějak vadilo při hraní, asi jsem si zvykl 
Nobody is perfect
Udělejte někdo kompetentní něco s tím nadpisem, prosím…
Ona je to ale hlavně ostuda autora vlákna a třeba ho to teď trkne a opraví si to.Kamahl píše:Udělejte někdo kompetentní něco s tím nadpisem, prosím…
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zdviženej prostředník :D
Asi ne, po té době. Radši to přepíšu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008