Nová baskytara max. 9500Kč
Pravidla fóra
Re: Nová baskytara max. 9500Kč
No právě,mě už rukama pár Fendrů prošlo. Jakkoliv nemíním zpochybňovat ničí názor,stále si myslím,že rozdíl 50 000 Kč mezi např. PB Pino Palladino a Steve Harris není ve kvalitě,....asi v něčem jiném
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak ale signature modely jsou ještě o něčem zcela jiném... Většinou. (Bohužel.)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ze signature modelu lze jako odstrasujici pripad jmenovat napr. Ibanez K5.Nero píše:Tak ale signature modely jsou ještě o něčem zcela jiném... Většinou. (Bohužel.)
Staci pohled kolik a za kolik jich je na bazarech a cloveku je jasne, ze tady je neco spatne....
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Signature modely jsou jen marketingový tah. Výrobci těží z touhy muzikanta mít nástroj, jako má jeho vzor.A nechají si to řádně zaplatit!!!!!!!!! Není lepší zůstat sám sebou????????? Vyjde to levněji 
GK MB 150 S, GK MB 800
No pokud je to proste jako by obycejne model s podpisem, tak jo, ale nektery signatury maji treba zajimavy ficury (dycky se mi libil model Stuarta Hamma, zajimavy je i ten Hoppus s JB telem, ale PB snimacem a zvukem).Moon píše:Signature modely jsou jen marketingový tah. Výrobci těží z touhy muzikanta mít nástroj, jako má jeho vzor.A nechají si to řádně zaplatit!!!!!!!!! Není lepší zůstat sám sebou????????? Vyjde to levněji
Chvalu jsem od kolegy z jineho fora slysel na model Mike Dirnta. Byt mexiko, tak hodne kvalitni a uplne jinde nez klasicke MIM.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Souhlas. Pokud je to nástroj s osobitými rysy, jak uvádí Kiwi,není o čem diskutovat
GK MB 150 S, GK MB 800
Ještě bych se vrátil k tématu bass do 9500 Kč. Jaký je váš názor na serii Squir Affinity? Případně zkušenosti toho,kdo tento nástroj vlastní. Když budu hodně konkrétní, tak jedná se mi o Jazz Bass 5 strun. Soudě podle obrázků vypadá jako Fender DEluxe active. Dokonce i korpus je olšový. Cena kolem 6500 mi přijde jako velmi příznivá. Je to hratelný,nebo je to šunt ???
GK MB 150 S, GK MB 800
Dal bych prednost serii Classic Vibe.Moon píše:Ještě bych se vrátil k tématu bass do 9500 Kč. Jaký je váš názor na serii Squir Affinity? Případně zkušenosti toho,kdo tento nástroj vlastní. Když budu hodně konkrétní, tak jedná se mi o Jazz Bass 5 strun. Soudě podle obrázků vypadá jako Fender DEluxe active. Dokonce i korpus je olšový. Cena kolem 6500 mi přijde jako velmi příznivá. Je to hratelný,nebo je to šunt ???
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Tomas.Tajfun
- last.fm: tarzancz
- Bandzone: bandzone.cz/tajfun
- Kontaktovat uživatele:
Jazz Bass Affinity mám. Jo, hraje to. Tomu zvuku něco prostě chybí, je třeba na ekvalizéru trochu vytáhnout basy. Taky jsem vyměnil snímač, ale jo - nástroj je to slušný.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
No výměna snímačů je sranda,to se dá udělat kdykoliv. Korpus se mění hůře.
Mě právě upoutal ten olšový korpus. Klasik vibe je lipový,ten zvuk se mi moc nezdá, a ta serie vintage je javorová. Sice to nehraje špatně, to jsem zkoušel, ale je dost těžký. Dokonce i ty snímače Duncan designet se jeví slušně.
Je fakt , že ty Affinity jsou nejlevnější,tak ta elektrika asi nebude nic moc. Ale složení dřev je zas jako u Fendera. To je dilema
Je fakt , že ty Affinity jsou nejlevnější,tak ta elektrika asi nebude nic moc. Ale složení dřev je zas jako u Fendera. To je dilema
GK MB 150 S, GK MB 800
Jn, ten material u tech classic vibe me mrzi, nicmene to hraje opravdu skvele.Moon píše:No výměna snímačů je sranda,to se dá udělat kdykoliv. Korpus se mění hůře.Mě právě upoutal ten olšový korpus. Klasik vibe je lipový,ten zvuk se mi moc nezdá, a ta serie vintage je javorová. Sice to nehraje špatně, to jsem zkoušel, ale je dost těžký. Dokonce i ty snímače Duncan designet se jeví slušně.
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
můj squier vintage modified precision s Bartolini snímačema, který zrovna na bazaru prodávám je z javoru!!!
Naposledy upravil(a) Nomak dne 23.05.2012 8:40, celkem upraveno 1 x.
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Jo, koukal jsem,že tam na bazaru nějaký se snímači Bartollini je. Neosvědčil se? A je to fakt olše? Proč tedy píšou všude - Korpus javor ?!?!
GK MB 150 S, GK MB 800
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
opraveno
jsem včera byl dlouho na sluníčku
Co se týká toho Squieru s Bartolini, taky jde jen o to, že mám 3 basy a potřebuju jen dvě, takže tu nejlevnější prodávám, jinak hraje skvěle, plno basáků co mají ameriky preicisiony mi ji už pochválilo, že za ty prachy je to bomba, jak vzhledově, tak zvukově.
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
SQ JB Classic Vibe Olympic White velký zklamání... Tenoučký pražce, celá basa působí nějak dětsky, krk, menzura... Porovnejte si to na krámě třeba s Epiphone Thunderbird... nejlépe s průchozím krkem a zjistíte, jak špatně ten SQ hraje: Žádný basy, nic moc hramonickej tón... takový dobře vypadajícící šidítko, který se musí hodně nafouknout basama na preampu, aby zlobilo. Ten Thunderbird samozřejmě přehraje i US JB, co se týče objemu, tlačí jako kráva... Doma mám JB US standard a je moc dobrej. Rozdíly tu určitě jsou.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
Nehral jsi na neho v Brne v kytarach? Protoze ten co tam meli/maji odpovida presne tvymu popisu. Ale samozrejme je to kus od kusu. Muzes najit i spatne hrajici JB MIA.subroofer píše:SQ JB Classic Vibe Olympic White velký zklamání... Tenoučký pražce, celá basa působí nějak dětsky, krk, menzura... Porovnejte si to na krámě třeba s Epiphone Thunderbird... nejlépe s průchozím krkem a zjistíte, jak špatně ten SQ hraje: Žádný basy, nic moc hramonickej tón... takový dobře vypadajícící šidítko, který se musí hodně nafouknout basama na preampu, aby zlobilo. Ten Thunderbird samozřejmě přehraje i US JB, co se týče objemu, tlačí jako kráva... Doma mám JB US standard a je moc dobrej. Rozdíly tu určitě jsou.
Srovnavat zvuk s Thunderbirdem pro me neni zrovna urcujici.
V Brně v AUDIOTEKU 
Jesli sme s basákem vybírat novou basu (já teď hraju n akytaru
)
Chtěli jsme toho Classic Viba, pač vypadá nádherně, ale když to člověk vidí v reálu a veme do ruky tak oproti US Standard je to fakt jinde... Prostě to v tý base není. Jako alternativa byl Thunderbird pač taky vypadá dost dobře, a krom toho ta basa prostě hraje.
Já sem chodil po obchodě a Míra si to tam měnil a já se jednu dobu fakt hlasitě smál, pač ten rozdíl byl neskutečnej. Vcelku by mě ještě nevadilo, že je ta basa tak vykuchaná na spodku, do určitýho stylu a na nahrácvce může být OK, ale bohužel i ty vejšky byly děsně telecí... Mexiko hrálo již citelně objemněji, ale pořád nic moc. Je však potřeba napsat že ten mahagonovej Thunderbird, se kterým sme nakonec odjeli je fakt masakrální stroj, samozřejmě ne na jazz nebo funky, ale do rockovy kapely
Jesli sme s basákem vybírat novou basu (já teď hraju n akytaru
Chtěli jsme toho Classic Viba, pač vypadá nádherně, ale když to člověk vidí v reálu a veme do ruky tak oproti US Standard je to fakt jinde... Prostě to v tý base není. Jako alternativa byl Thunderbird pač taky vypadá dost dobře, a krom toho ta basa prostě hraje.
Já sem chodil po obchodě a Míra si to tam měnil a já se jednu dobu fakt hlasitě smál, pač ten rozdíl byl neskutečnej. Vcelku by mě ještě nevadilo, že je ta basa tak vykuchaná na spodku, do určitýho stylu a na nahrácvce může být OK, ale bohužel i ty vejšky byly děsně telecí... Mexiko hrálo již citelně objemněji, ale pořád nic moc. Je však potřeba napsat že ten mahagonovej Thunderbird, se kterým sme nakonec odjeli je fakt masakrální stroj, samozřejmě ne na jazz nebo funky, ale do rockovy kapely
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
- Paparatzzi
- Kontaktovat uživatele:
To je asi hodně nepovedený kus, mám naprosto opačné zkušenosti
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro