Jaký EQ na výstup

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
karantena009

Jaký EQ na výstup

Příspěvek od karantena009 »

Zdravím všechny. Řešíme problém jaký koupit EQ na výstup. Máme mix soundcraft MFXi 12 + 2xRCF ART 312A . Potřebujem nějaký EQ se slušným poměrěm výkon/cena. Hrajem country. Díky za radu.
zzbar
Rádce

Re: Jaký EQ na výstup

Příspěvek od zzbar »

Možná pitomá otázka, ale potřebujete skutečně pro vaše potřeby EQ na výstup? Ten Soundcraft i ty RCF znám, dá se z toho vyloudit velmi slušný zvuk. Kdybyste ho potřebovali na monitory, abyste vyřízli pár "hvízdacích" frekvencí, tak to potom jo.
Ale na venek? Jen aby pak nebyly poťáky hezky rovně a vám pak bude EQ pouze ozdobou v racku. :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
karantena009

Příspěvek od karantena009 »

No ono to sem tam hvízdne i ven, tak právě proto. Jezdíme bez zvukaře, sami tomu moc nerozumíme, a tak hledáme nějaké řešení. Díval sem se teď na Behringer FBQ 3102-- je tam nějaký analyzer zpětných vazeb na těch faderech (ledky), ale nevím co do kvality zvuku (podezřele levné)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

zvukove to nebude nejak mizerny, to ne. spis by to mohlo mit potize se spolehlivosti. ale co uz, dneska se dokaze podelat vsechno, i vec za pul milionu.
kalfar

Příspěvek od kalfar »

Když začnete jezdit se zvukařem, uděláte pro svůj zvuk mnohem víc, než koupí ekvalizéru. Navíc ten ekvalizér musí někdo hlídat a ty vazby na něm odstraňovat za chodu.
Zvukař z Podkrkonoší
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

no - ono zas EQ je o dost levnější než zvukař... když si chlapci před akcí ty zlobící frekvence najdou a trochu poregulujou i prostor, tak se to pak zas tolik hlídat nemusí... jinak Behringer neni zlej, ale DBX 231 nejni o tolik dražší a vydrží dýl (a hraje líp)... a klidně bych se nebál starší černý verze - osobně bych jí radši než novou bílou...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jesli *hvízdne* a jinak zvuk dobrý nepotřebujete equaliser ! Na hlídání je zvukař nebo sabina.
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

ono občas neni na škodu si sál trochu poslechnout a nesrovnalosti dladit na jemným 31pEQ na masteru než se to pak snažit honit na korekcích na jednotlivejch šavlích...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“