Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Amorph

Re: FOCUSRITE (Aktualne Scarlett 2i2)

Příspěvek od Amorph »

Hiddenplate: pekny a zvukove i hudebne docela fajn, jen je asi znat, ze jste to nahravali v obyvaku, takze ten vokal se proste vuubec neodvaze:) Je to jak stydlinova rikanka na skolni besidce spis nez poradnej punkrockovej hrdina skakajici z podia do publika. V tom refrenu to musi byt rev, takze pri nahravani sluchatka poradne vohulit a srat na sousedy!!!
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

Tak jsem zkusil přehrát zpěv a nahrál jsem ještě druhej hlas. Mělo by to být trochu víc autentičtější. :D

Final Decadence - Dead Crowd (Work in Progress - Ver.2)

pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

mě trošku vadí, že hlas je vystrčenej - nemyslim hlasitostně - nýbrž z pohledu hloubky v mixu. Chybí mu prostor, ať už lehkým reverbem či decentním delayem. Taky mi vadí sykavky a to, že kytara mi zní uprostřed (na začátku) a vokál je po stranách, přijde mi to nepřirozené (zpěvák je přeci na středu, kytarista bokem..)
Ale to jsou mé subjektivní pocity, overall fajn muzika ;)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pupack píše:mě trošku vadí, že hlas je vystrčenej - nemyslim hlasitostně - nýbrž z pohledu hloubky v mixu. Chybí mu prostor, ať už lehkým reverbem či decentním delayem. Taky mi vadí sykavky a to, že kytara mi zní uprostřed (na začátku) a vokál je po stranách, přijde mi to nepřirozené (zpěvák je přeci na středu, kytarista bokem..)
Pridavam se ke vsem vytkam. Jinak druha verze zni o poznani lip nez prvni. Nicmene treba stale jsou silene prehuleny kytary, naproti tomu bici (korpusy) se totalne ztraci. A rekl bych, ze jak prvni verze byla az prilis hutna (prebasovana), tak ta druha mi zni mozna az zbytecne tence, nicmene s timhle se musi opatrne.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Hiddenplate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hiddenplate »

No ta kytara na začátku... já normálně nechávám panning vždycky jen na jedný straně, ale basákovi se prostě nelíbilo, že to zní jenom z jedný bedny, tak jsem udělal automatizaci, že to hraje na začátku Center a potom, když se to rozjede, tak je to zas jen 100% Left Channel, ale to je nepodstatný a běžný posluchač si toho pomalu ani nevšimne.

K tomu hlasu... už fakt mě nenapadá co s tím. Ta utopenost tam byla už když jsme to nahráli včera večer, tak jsme si říkali, že až to nahrajem dneska, když budem moct dělat vetší bordel, tak to bude lepší.

Zkoušel jsem hejbat EQ do haleluja, ale furt je to prostě takový nic neříkající. Reverb na tom zpěvu už je. Delay mi přišel zbytečnej (při poslechu tam nakonec stejně slyšet nebyl a nějaký velký změny tam taky slyšet nebyly).

Jinak ten druhej hlas je rozhozenej Stereo Enhancerem, takže vlastně zní rovnou z L a R kanálu. To jsem udělal práve kvůli tý utopenosti. Nenapadlo mě nic jinýho čím to udělat, aby ten hlas měl svojí vlastní hloubku. Když jsem druhej hlas "PANnul" trochu do strany, tak byl stejně utopenej jako ten zpěv uprostřed.

PS: Jsem z toho už zmaten. :D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Kompresor...? :wink:

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

tak. kompresor.

(a zkratit reverb, jestli ho chces posunout dopredu.)
pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše výtvory...

Příspěvek od pupack »

Prosím o zhodnocení jak vám to zní, myslím nahrávka jako taková. Je to mix pěti songů co jsem točil s kamarádem vloni (Šťástka, vše jeho tvorba ) jak to zní znalejším uším. Bohužel nemám monitory, jen genius repro k pc, tak bych rád slyšel odezvu.
Místnost nebyla ideální (na nové se pracuje, ta na fotce je již nový prostor). Vše nahráno s SM58 a C606 do Yamaha AW1600 která má slabé preampy a za půlkou už tvoří šum. I tak díky za názory, kritiku, rady, návrhy. Postupně dovybavuji, učím se, zkoumám, zkouším.

http://soundcloud.com/pupack/stastka-mix

Obrázek
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
bobrmetalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobrmetalista »

U tý první písně bych určitě vytáhl kytary... Jinak to po zvukový stránce není špatný. Trošku toho šumu no, ale je to home recording, takže čert to vem :wink:
Carvin CT6(M22s pickups) Fokus-H LP standart 2(R.M. F4 Neck and Bridge), No name Telecaster, Cort MR 710F ; ADA MP-1 3Tube Mod preamp, Rockwell Red Trip, Harley Benton 2x12 V30, Boss-ME33, Digitech Bad Monkey; Audix OM-11
skupina: Lucifer http://bandzone.cz/lucifer
http://theluciferblack.bandcamp.com/alb ... horos-demo
skupina: Hoody's Goons http://bandzone.cz/_75512
https://hoodysgoons.bandcamp.com/
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

bobrmetalista píše:U tý první písně bych určitě vytáhl kytary... Jinak to po zvukový stránce není špatný. Trošku toho šumu no, ale je to home recording, takže čert to vem :wink:
Díky, když tak poslouchám máš pravdu. vokál vévodí tomu prvnímu songu moc na úkor kytar. Problém je, že na každých bednách mi to zní trošku jinak. Ale zatím nejsou prostě peníze no. Šum sem zkoušel řešit pluginama, ale to žere i atmosféru a dozvuky, až budou koruny na lepší preamp, tak se to snad vyřeší.
bobrmetalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobrmetalista »

Jasný no... Já s tím monitoringem mám taky problém. Mám doma jen 2.1 bedny od Logitech a Porta Pro sluchátka(s nima to docela jde, ale popřád to není ono). Přemejšlím co pořídit, jen chyběj money, money, money :?
Carvin CT6(M22s pickups) Fokus-H LP standart 2(R.M. F4 Neck and Bridge), No name Telecaster, Cort MR 710F ; ADA MP-1 3Tube Mod preamp, Rockwell Red Trip, Harley Benton 2x12 V30, Boss-ME33, Digitech Bad Monkey; Audix OM-11
skupina: Lucifer http://bandzone.cz/lucifer
http://theluciferblack.bandcamp.com/alb ... horos-demo
skupina: Hoody's Goons http://bandzone.cz/_75512
https://hoodysgoons.bandcamp.com/
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Pupacku - pošli mi link na MP3 plíz, nemáš povolený Download ze SC, takže nemám šanci poslechnout si to ve studiu. D9kes!

P.

pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak jo. Přijde mi tam pár chyb:

- poslední song má zřejmě nezvládnutý náběr zpěvu nebo je pro moje ucho nedobře použito zkreslení. Chrastí to nepříjemně.
- absenci basy chápu jako záměr, ale osobně mi tam chybí moc. Ale jako asi proč ne, prostě kytary a zpěv.
- poměrové věci - už to bylo zmíněno, přihodil bych skladbu "2", kde to je naopak v "obráceném gardu", čili kytary na úkor zpěvu. Jo a občas mix táhne na jednu stranu, obvykle pravou, což nepůsobí dobře.
- ve všech věcech je pro moje ucho společná záležitost ten zpěv, respektive barva hlasu a jeho charakter v mixu. Občas jsem měl pocit, že jste to nabírali někde v čerstvě vykradené místnosti, ale obecně mi to všechno přišlo jako "sudový základ" okořeněný více či méně reverbem v kombinaci s echo/delay efektem. No uvidíš, jak v nové místnosti... ale asi bych uvažoval i o minimálně vyzkoušení zcela jiného mikrofonu (ale nemám srovnání reality, takže možná to je tvůj hlas jak má být a pak je to jen o té akustice okolo).

Celkově se mi to moc stylově nelíbí, ale to je můj problém 8) takže jsem zkusil nastínit jen ty věci, které jsou spíše k té technické stránce a tím pádem vlastně obecné. Když to shrnu, tak největší slabinu vidím v použitých mikrofonech a nahrávacích podmínkách. Pokud jsem se v pár odhadech nespletl, tak ty zbylé nedokonalosti v mixu tohle jen podtrhnou. Otázkou je, zdali by se to z těch náběrů nedalo vymíchat jinak (=možná lépe) nebo zdali by bylo třeba upgradovat ještě něco techniky (=ani jeden z těhle Shure majků prostě nesedí).

P.

pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Díky Pavlii to sem potřeboval slyšet, co se technické stránky týká.
Jinak to nejsem já, já to jen nahrával tomu klučinovi v podmínkách jaké byly = 2 dynamické mic z toho 90% práce odnesla 58ka protože ta c606 je ještě o level níže... :) Bohužel na výběr nebylo :(
To táhnutí do strany si pohlídám, pro příště, to záměr nebyl, zřejmě podceněný posed a rozmístění repro.
Poměry jednotlivých tracků také víc promyslím, mě hlavně štve, že na dvou různých repro to hraje jinak, každé mají zvýraznění či ořezy na jiných pásmech a těžko se mi slyší jaká je realita i v těch poměrech. To holt vyřeší až monitory a zvyknutí si na ně. Spodky a hučení mi nehrají skoro vůbec, to řežu poslepu :oops:
Co se týče té poslední, tam je to záměr onoho songu (vybuzení zpěvu ala přebuzený preamp, tvrdost) samozřejmě je to vybuzení digitální (plugin) a nelahodí to jak má, byť na mém odposlechu to nechrastí vyloženě, lampový preamp který můžu trošku přetáhnout místo simulace bude v až někdy v budoucnu.
S tou místností jsi to trefil, byla téměř prázdná.
Díky za čas!
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Zdravíčko :)
Přicházím s něčím ode mne nečekaným, napsal jsem totiž song pro celý symfonický orchestr, takže co myslíte? Jak si stojím? :twisted:

Nápad na hlavní téma vznikl poněkud zvláštní cestou, když jsem svojí (dnes už bohužel bývalé) přítelkyni řekl, ať mi nadiktuje pár náhodných písmen od A po H a vzniklo z toho totok :mrgreen:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Mě se to líbí a slyšet to zahrané tím orchestrem by byloještě lepší...

Jinak bych asi (dle mého názoru amatéra) zkusil prohodit tu pasáž kytar, jako první odehrát tu akustickou a nechat to vygradovat přez klidnou"podzimní částečku" k té elektrické kytaře a samotnému solu(kytaru bych lehce zesílil) a závěrečný silný zážitek-gradující konec orchestru, co se ti povedl, bych přidal a nechal vlastně hrát el.kytaru, již tižším"doprovodným" solem. Konec má sílu a u takové hudby se to očekává, akorát ty závěrečné tóny mě matou, takovéto zvláštní useknutí mě tam nesedí, něco bych tam nechal znít(jeden nástroj) a konec.........jak říkám jen můj názor... poněvatš by skladba zase přišla o efektní začátek jen mi ta elektrická kytara přišla moc brzy nasazená, když už není poté výrazná ba vůbec...

Jinak je to dobré a mě se takováto tvorba líbí, když na to nemám sám, tak alespoň 8)bdivuji...wld
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

DJ Murano píše:takže co myslíte? Jak si stojím?
ted zrovna nemam kdy si to poslechnout poradne, ale na prvni tuknuti si stojis vyborne. opravdu pekne. ++.
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

viwalda: moc jsem to tvoje "nové uskupení" nepochopil, ta kytara tam na začátku je jen tak pro navození atmosféry, jinak už v celým songu není potřeba, protože celý zbytek je příliš jemný na elektrickou kytaru. :wink: S celým začátkem si nevím rady, protože jeden člověk je z toho úplně unešen, druhému se to zas nelíbí. Pravda, moc to do kontextu nezapadá, ale nějaký úvod ta skladba mít musí.

Taky bych se rád zeptal zdejšího publika co se vám při poslechu vybaví? Pocity, události, místa, nálady,...popište mi to prosím :idea:

Parisovi za prozatimní pochvalu děkuji :D
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Wow, fakt pěkný... :shock: 8) Co se mi vybaví... představuju si to teda jako hudbu k filmu. Buď nějaký milostný drama, ale ne, spíš možná nějaký historický hrdinský epos, středověcí rytíři, Robin Hood, Johanka z Arcu, možná i trochu fantasy, nebo tak něco :D Prostě něco pompézního, ale přitom optimistickýho.
2:59 - normálně mráz po zádech, síla...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

DJ Murano píše:Nápad na hlavní téma vznikl poněkud zvláštní cestou, když jsem svojí (dnes už bohužel bývalé) přítelkyni řekl, ať mi nadiktuje pár náhodných písmen od A po H a vzniklo z toho totok :mrgreen:
Konečně jasný důkaz pravdivosti teorie F.R. Čecha - aneb tvorba typu "Telefonní seznam" 8) V tomhle směru tedy nic nového (ale skladbu jsem si ještě neposlechl) :wink:

Ručník končí (omluvte pokus o komickou vsuvku).

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“