Zdravím,
vím, že tohle téma se tu objevilo snad tisíckrát, ale tak se do něho prosím pusťte ještě po tisíce prvé.

Chtěl bych si pořídit studiové monitory převážně k počítači na skládání. Zatím neskládám moc, protože nemám moc času, ale do budoucna to plánuji změnit, ale žánrově se jedná o Rock, Funky, Blues. Takže určitě často nahrávám nějaké linky ať už basové, kytarové a zpěvy a hlavně bicí, protože jsem převážně bubeník, což asi bude důležité zmínit. Takže to bude vedeno převážně přes ex. zvukovku, nebo interní, protože externí zatím nemám, ale plánují pořídit a taky si myslím, že Macbooky mají kvalitní zvukovky a jsem jedním šťastným majitelem takovéhoto výrobku.
Takže se ptám jaké monitory mi doporučíte.? Určitě by měli bát dva, asi spíše aktivní. Co si o tom myslíte? Cena okolo 5k, ale s tím asi nic nenadělám. Klidně připlatím, protože za kvalitu se to vyplatí.

Hledám něco, co mi douhodoběji vydrží, abych nemusel za rok řešit stejný problém. Budou hlavně využívány na poslechy a skládání. Ale dalo by se využít a na hraní? Mám namysli jen takové "domací" brnkání.

A snad poslední dotaz. Při pročítání jsem se dočetl, že studiové monitory zní hodně odlišně od klasického repra. Asi se to těžko popisuje a určitě mám v plánu jít si do shopu něco takového poslechnou. A prvně se vás chci zeptat. Co je na tom pravdy? Díky moc předem za každý reverb