Snímač nefunguje
Pravidla fóra
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Snímač nefunguje
Zdravím,
asi budu za lamu, ale přestal mi jít HB u krku, tak jsem rozdělal kytaru a proměřil jsem oba HB. Ten, co šel měl kolem 7,9 Ohmů. Ten, co nešel, měl "nekonečno" (1).
Je tedy snímač v čudu?
asi budu za lamu, ale přestal mi jít HB u krku, tak jsem rozdělal kytaru a proměřil jsem oba HB. Ten, co šel měl kolem 7,9 Ohmů. Ten, co nešel, měl "nekonečno" (1).
Je tedy snímač v čudu?
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 16.11.2007 10:48, celkem upraveno 2 x.
No tak podívej.
Zaprvé : to cos měřil předpokládám digitálním multimetrem byla absolutně nevěrohodná veličina. A to ptoro, že snímač se skládá z cívek. Což vede k teorii, která byla přijata do celosvětového podvědomí tak, že cívka nemá odpor ale impedanci. Odpor neboli rezistivita je pouze složkou impedance cívky.
Zadruhé : tím měřením jsi akorát zjistil fakt, že se někde ve snímači stala chyba, což může být např uvolněný vodič uvnitř snímače nebo další jiné srandy.
Nechci tě nijak poučovat, ale toto je teorie. Jestli ti můžu nějak poradit tak s tím zajdi do shopu kdes ho koupil, pokud je to nesériový snímač a reklamuj ho, pokud je to snímač cos měl v kytaře, když jsi ji kupoval, tak to odnes ke kytarářovi ať se ti na ten snímač jukne. Já osobně bych to řešil tak že bych zkontroloval všechny možnosti kde by mohla být chyba na cestě k tomu snímači a případně bych vyhulil kombo a zkusil jesti z toho snímače vůbec nic neleze. Jestli ne tak bych ho prostě hodil do koše a našetřil na nějaké R.M. pickups. Pohybuje se to kolem litru.
Snad jsem ti nějak pomohl.

Zaprvé : to cos měřil předpokládám digitálním multimetrem byla absolutně nevěrohodná veličina. A to ptoro, že snímač se skládá z cívek. Což vede k teorii, která byla přijata do celosvětového podvědomí tak, že cívka nemá odpor ale impedanci. Odpor neboli rezistivita je pouze složkou impedance cívky.
Zadruhé : tím měřením jsi akorát zjistil fakt, že se někde ve snímači stala chyba, což může být např uvolněný vodič uvnitř snímače nebo další jiné srandy.
Nechci tě nijak poučovat, ale toto je teorie. Jestli ti můžu nějak poradit tak s tím zajdi do shopu kdes ho koupil, pokud je to nesériový snímač a reklamuj ho, pokud je to snímač cos měl v kytaře, když jsi ji kupoval, tak to odnes ke kytarářovi ať se ti na ten snímač jukne. Já osobně bych to řešil tak že bych zkontroloval všechny možnosti kde by mohla být chyba na cestě k tomu snímači a případně bych vyhulil kombo a zkusil jesti z toho snímače vůbec nic neleze. Jestli ne tak bych ho prostě hodil do koše a našetřil na nějaké R.M. pickups. Pohybuje se to kolem litru.
Snad jsem ti nějak pomohl.
:: ak. kytara - SX :: el. kytara - Cort M600 :: basa - Cort Precission Bass ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
:: kyt. kombo - VOX AD30VT :: bas. kombo - Warwick Blue Cab 60 :: kabel - Planet Waves ::
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A nebo ti možná u rm pickups ten snímač opraví co vim tak tam opravy dělaj, ale nevim jestli všech snímačů.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel jsem si předtím myslel, že to je v přeskříplém kabelu, tak jsem s opravou dost otálel a teď už je měsíc po záruce 
Ještě to zkusím poverglovat a přeměřit, kde se dá.
Oprava by se vzhledem k tomu, že jde o tovární INF od Ibanez, asi nevyplatila.
O R.M. pickups jsem sie dozvěděl až teď, díky Vašim příspěvkům. Ale radši se na ně poptám v příslušném tématu Snímače RM Pickups
Ještě to zkusím poverglovat a přeměřit, kde se dá.
Oprava by se vzhledem k tomu, že jde o tovární INF od Ibanez, asi nevyplatila.
O R.M. pickups jsem sie dozvěděl až teď, díky Vašim příspěvkům. Ale radši se na ně poptám v příslušném tématu Snímače RM Pickups
"It may change your life forever." Brian May, "I can at least ask you to take a few minutes of your day to watch this impassioned speech." Steven Wilson
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
tak je vadná jedna cívka na HB (ta co je aktivní se singlem v mezipoloze).
Byl to docela výkon - jednou rukou držet svorky, druhou klikat na myš.

Šlo by to nějak zapojit systémem HSS?
Mám 5-tipolihový přepínač, a asi by to chtělo aby v mezipoloze byly Singl a ta jedna cívka na HB paralelně a při krajní, jen ta jedna na krku.
Tady jsem něco zkoumal http://www.seymourduncan.com/support/wi ... S_1v_1t_5w ale hlavně nevím co jak přepíná ten 5-ti polohový přepínač. jinak bych to dal do kupy, nemáte někdo schéma toho přepínače pro Ibanez RG?
Byl to docela výkon - jednou rukou držet svorky, druhou klikat na myš.

Mám 5-tipolihový přepínač, a asi by to chtělo aby v mezipoloze byly Singl a ta jedna cívka na HB paralelně a při krajní, jen ta jedna na krku.
Tady jsem něco zkoumal http://www.seymourduncan.com/support/wi ... S_1v_1t_5w ale hlavně nevím co jak přepíná ten 5-ti polohový přepínač. jinak bych to dal do kupy, nemáte někdo schéma toho přepínače pro Ibanez RG?
dayslipper píše:tak je vadná jedna cívka na HB (ta co je aktivní se singlem v mezipoloze).
Byl to docela výkon - jednou rukou držet svorky, druhou klikat na myš.![]()
pouzij funkci HLEDAT
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele: