akorát vychytat úplně všechny tóny - to je to co mi dělá problém
Metallica
metallica je moje srdcovka, s metallikou a nirvanou jsem začínal coby posluchač rockový muziky před cca 3mi až 4mi lety (jen tak mimochodem žasnu jak se za tak krátkou dobu tolikrát a tak radikálně změnily moje názory a vkus, ale asi je to tim že mi letos bude teprv 20)
když to vezmu od počátku, kill em all je super album, na hudbě metallicy je mi sympatický to jak je ta muzika čitelná nebo jak to říct, to že jsou krásně odlišený jednotlivý nástroje a všecko je vyvážený, všecko jde slyšet, není to nic brutálně tvrdýho (ač by to někdo řekl, a taky že říká) ale je to naopak nádherně melodická hudba, kde všecko do sebe zapadá, ty aranže, to je fakt lahoda, luxus. a je zvláštní, a v dobrým slova smyslu, že už tohle první album je tak vyzrálý a kvalitní, na to jak to byli mladý kluci. když vezmu ride the lightning a master of puppets, tak snad bez komentáře- laťka se stále zvyšuje. and justice for all je pořád super, i když už tu není cliff tak já to pořád řadím ke "staré éře". co jsem viděl cliffa na youtube, psal to tu gazosh- http://youtube.com/watch?v=22W38jJk81s, sice nejsem odborník a na basu nehraju, ale klobou dolů, tohohle maséra je fakt škoda. černý album- od tý doby už někdo metallicu fuckuje, ale mě se to furt líbí. a ať si říká kdo chce co chce, tak nothing else matters je nádhera, a zrovna tak unforgiven. load a reload- tady už neposlouchám alba jako celek, ale vybírám si jen jednotlivý písničky, ostatní fakt ani neznám (moje srdcovky jsou: ain't my bitch, the house jack built, until it sleeps, hero of the day, bleeding me, mama said, the outlaw torn, fuel, the memory remains, the unforgiven II, low man's lyric), to samý s garage inc, a tam už je to ještě míň písniček, ale furt je to prostě metla..st. anger už je takovej dost prázdnej, jen bych vypíchnul- strašně se mi líbí v "the unnamed feeling" ta pasáž
"Cross my heart and hope not to die
Swallow evil, ride the sky
Lose myself in a crowded room
You fool, you fool, it will be here soon "
tam mi vždykcy až jede mráz po zádech, pro mě hrozně silnej moment písničky a celkově pro mě nej písnička na albu spolu se shoot me again, ale ani ostatní nezavrhuju- když o tom tak píšu, a celkově o metallice, zase bych si hlavně ten st. anger poslechnul, a celkově i ty moje srdcovky z let devadesátých, protože jak jsem říkal, na metallice jsem začínal a oposlouchal jsem ty písničky do zblbnutí, takže teď už metlu ani moc neposlouchám. ale pustím se zase do toho- i ze studijních důvodů
celkově bych řekl že nejslabší alba jsou load a reload a garage inc, i když posledně jmenovaná se moc nedá nazvat řadovkou když to jsou covery, i když kompletně přehrané (bliju z toho když maník eric prydz vezme brick in the wall od pink floyd, písničku nechá původní, přidá do toho pár pazvuků a pak to vydává za svoje), takže pořád mají můj respekt. nejslabší proto, že si vybírám jen jednotlivý písničky a ostatní mě nezaujaly. 80. léta poslouchám komplet, a st. anger vlastně taky. nezatracoval bych ovšem ani jedno album, co se týče členů skupiny jako osobností, jako lidí, larsova aféra s napsterem- nechám to být, nemám o tom informace a nebudu je soudit za to jaký jsou lidi- mě jde hlavně o muziku. přiznám se že je to asi i z mojí pohodlnosti- nechtěl bych si o nich kazit mínění, zrovna tak- ale to regulérně přiznám, na nového basáka názor nemám, protože se prostě v tomhle nevyznám
jinak členy metallicy považuju za velmi dobrý hudebníky, hráče i skladatele, ani hetfieldův zpěv není nejhorší- já obdivuju všecky který dokážou zpívat a hrát zároveň, to je pro mě zatim nad moje síly. hodně lidí tu psalo že lars není dobrý bubeník, a já ho měl vždycky za top spolu s bonhamem, grohlem a tak. ale já se v bicích nevyznám vůbec, takže nekamenovat
co dodat? moc se těšim na nový album
jo a vždycky jsem kirka považoval za božího kytaristu, taky se tu dovídám věci...přehodnotím názor, ale zatím je pořád lepší než já takže říkat že až tak dobrej neni nebudu.
no a na nový album se těšim moc a moc
když to vezmu od počátku, kill em all je super album, na hudbě metallicy je mi sympatický to jak je ta muzika čitelná nebo jak to říct, to že jsou krásně odlišený jednotlivý nástroje a všecko je vyvážený, všecko jde slyšet, není to nic brutálně tvrdýho (ač by to někdo řekl, a taky že říká) ale je to naopak nádherně melodická hudba, kde všecko do sebe zapadá, ty aranže, to je fakt lahoda, luxus. a je zvláštní, a v dobrým slova smyslu, že už tohle první album je tak vyzrálý a kvalitní, na to jak to byli mladý kluci. když vezmu ride the lightning a master of puppets, tak snad bez komentáře- laťka se stále zvyšuje. and justice for all je pořád super, i když už tu není cliff tak já to pořád řadím ke "staré éře". co jsem viděl cliffa na youtube, psal to tu gazosh- http://youtube.com/watch?v=22W38jJk81s, sice nejsem odborník a na basu nehraju, ale klobou dolů, tohohle maséra je fakt škoda. černý album- od tý doby už někdo metallicu fuckuje, ale mě se to furt líbí. a ať si říká kdo chce co chce, tak nothing else matters je nádhera, a zrovna tak unforgiven. load a reload- tady už neposlouchám alba jako celek, ale vybírám si jen jednotlivý písničky, ostatní fakt ani neznám (moje srdcovky jsou: ain't my bitch, the house jack built, until it sleeps, hero of the day, bleeding me, mama said, the outlaw torn, fuel, the memory remains, the unforgiven II, low man's lyric), to samý s garage inc, a tam už je to ještě míň písniček, ale furt je to prostě metla..st. anger už je takovej dost prázdnej, jen bych vypíchnul- strašně se mi líbí v "the unnamed feeling" ta pasáž
"Cross my heart and hope not to die
Swallow evil, ride the sky
Lose myself in a crowded room
You fool, you fool, it will be here soon "
tam mi vždykcy až jede mráz po zádech, pro mě hrozně silnej moment písničky a celkově pro mě nej písnička na albu spolu se shoot me again, ale ani ostatní nezavrhuju- když o tom tak píšu, a celkově o metallice, zase bych si hlavně ten st. anger poslechnul, a celkově i ty moje srdcovky z let devadesátých, protože jak jsem říkal, na metallice jsem začínal a oposlouchal jsem ty písničky do zblbnutí, takže teď už metlu ani moc neposlouchám. ale pustím se zase do toho- i ze studijních důvodů
co dodat? moc se těšim na nový album
no a na nový album se těšim moc a moc
Vlkodraku - klobouk dolů.... teď jsi úplně kompletně vystihl můj názor dokonce i ty písně z load a reload jsou přesně ty co mám rád já jediná věc je že ze st angeru bych vypích ještě Frantic a refrén ze st. angeru, ale jinak přesně má slova dokonce i to co si myslíš o jednotlivých členech. mluvíš mi z duše chlape.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Koncert metallici z woodstocu z 99-týho je asi nejlepší metalovej koncert co sem kdy viděl....fakt bomba 
Epiphone les paul custom black beauty (tří humbuckerová verze)
Fade stratocaster sunburst (hum. Duncan SH-4)
kombo Laney MXD 65 hardcore
kvákadlo Dunlop Cry Baby GCB95
Boss Super overdrive SD-1
španělka Schneider (Luby u Chebu)
Fade stratocaster sunburst (hum. Duncan SH-4)
kombo Laney MXD 65 hardcore
kvákadlo Dunlop Cry Baby GCB95
Boss Super overdrive SD-1
španělka Schneider (Luby u Chebu)
no vidiš toMastr píše:Vlkodraku - klobouk dolů.... teď jsi úplně kompletně vystihl můj názor dokonce i ty písně z load a reload jsou přesně ty co mám rád já jediná věc je že ze st angeru bych vypích ještě Frantic a refrén ze st. angeru, ale jinak přesně má slova dokonce i to co si myslíš o jednotlivých členech. mluvíš mi z duše chlape.
Souhlas s vlkodrakem:) Je to proste presne tak jak si napsal, nechapu lidi co metallicu zatracujou, v musice bych rek ze je jen tak nikde neprekona... A to s tim Kirkem snad ani nebudu komentovat. Jiste je plno kytaristu, ktery sou lepsi nez kirk, ale podle me jen malokdo dokaze udelat do pisnicky tak skvely solo jako dela Kirk... Ty melodie sou proste mnam:)
Jackson DXMG, VOX AD100VTH + VOX 412BK, Dunlop CryBaby Classic
jo, jejich hudba, ty kompozice, jak to všechno do sebe krásně zapadá, jak je to všechno takový čitelný, všecko má svoje místo, každý tón..to se prostě musí slyšetUjio píše:Souhlas s vlkodrakem:) Je to proste presne tak jak si napsal, nechapu lidi co metallicu zatracujou, v musice bych rek ze je jen tak nikde neprekona... A to s tim Kirkem snad ani nebudu komentovat. Jiste je plno kytaristu, ktery sou lepsi nez kirk, ale podle me jen malokdo dokaze udelat do pisnicky tak skvely solo jako dela Kirk... Ty melodie sou proste mnam:)
Tak dneska sem poprve videl Some kind of monster a musim rict, ze je to opravdu skvely dokument, dost sem se dozvedel co sem predtim nevedel
A mel sem rad St. Anger uz predtim ale ted uz vim proc tam je to jak tam je a mam ho mnohem radsi. bla bla....
fakt doporucuju
btw. ucim se tyden solo Ride the lightning a je fakt mazec, jeste ho tak zahrat v tempu a rikam si king (zatim sem jen nothing
)
btw. ucim se tyden solo Ride the lightning a je fakt mazec, jeste ho tak zahrat v tempu a rikam si king (zatim sem jen nothing
kytary: Ibanez SAS 32 FM a B.C. Rich Mockingbird Exotic Classic Spalted
komba: Fender Princeton (stary ale Amerika, ne jako ty dnesni korejske shity), Fender Frontman (korejsky sh*t na doma)
efekty:Digitech RP 250, Dunlop Cry-Baby JH-1
trsatko: take bile s vystupkama
struny: DR 009 Nickel...???
komba: Fender Princeton (stary ale Amerika, ne jako ty dnesni korejske shity), Fender Frontman (korejsky sh*t na doma)
efekty:Digitech RP 250, Dunlop Cry-Baby JH-1
trsatko: take bile s vystupkama
struny: DR 009 Nickel...???
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj blackened to je machrovina - oni prostě uměj a kvůli něčemu sou tak známý a je to dobře 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
SO WHAT!!
No... precetl jsem si tady nekolik prispevku i z drivejsich dob a musim rict, ze hodne lidi tady i kritizovalo metallicu a jeji cleny... nevim ale podle me to je blbost tato kritika... kdby v tech skladbach bylo nejeka silene solo s pekelnym zvukem a zbesilou rychlosti, tak uz to proste neni Metallica... a dost casto podle me ve vetsine pripadu je ta hudba o tom prozitku a napadu... jde to videt treba kdyz se podivate na ty japonce nebo co to jsou zac na youtube.... hrajou na kytaru jak silenci ale pro me je to proste o nicem... davaji si tam silene sola a ja nevim co vsecko, ale pro me je to celkem nezajimave a celkem me to nudi... jako jasne, jsou urcite borci na hru... ale k cemu je ta rychlost a presnost, kdyz v tom neni nic vic? podle meho je to na nic... samozrejme kdyz se na takove video divam tak na to celkem cumim, ale poslouchat bych to teda nemusel... Tim chci rict, ze Metallica si hraje svoje a ty zmeny ve stylu hrani proste patri k vyvoji kapely a k situacim kteryma kapela prochazela... hodne lidi tady taky kritizovalo alba Load, Reload a St. Anger... tyto alba jsou jinaci nez Master of Puppets a treba Ride The Lightning, ale i tak maji neco do sebe a jsou na nich povedene veci... i to velmi kritizované album St. Anger ma svoje svetle stranky... je pravda, ze vsechny songy primo skvele nejsou, ale takove skladby jako St. Anger, Some kind of monster, nebo Frantic, popripade Unnamed feeling jsou pro me proste zajimave ikdyz tam nejsou kirkova sola, tyhle skladby z alba st.anger se mi taky hodne libi kvuli textum. Pro me je Metallica proste velká skupina, ktera nebude nikdy chybet v mém srdci... a verim tomu, ze si najde misto i u spousty dalsich a dalsich lidí... dalsi co me tady natchlo, bylo to, ze nekdo psal, ze Lars je slaby bicman, nebo ze Robert se k Metallice nehodi... ja si myslim o obou vecech trosku neco jineho... treba Lars neni nejlepsi na svete... to ani byt nemusi, ale je zatracene dobrý bubeník... a co se tyce Roberta, tak je podle me jenom otazkou casu kdy si na nej lidi zvyknou, znám lidi, kteri ho nemuseli a tedka jsou z nej hotoví a muzu rict, ze jsem videl zaznam nekolika koncertu z let 2006 (Live at Rock am Ring) a 2007 (sick from the studio(to hlavne v mp3)) jedine co me napadlo kdyz jsem tyhle koncerty videl, nebo slysel byla slova METALLICA IS ALIVE!!! hlavne nove koncerty ze sick from the studio jsou doslova stavnate a rekl bych, ze hodne povedene... a kdyz se vratim k tomu Robertovi tak si myslim, ze prave on dava do hry na basu celkem hodne ze sebe a je to videt hlavne na tech novych koncertech, kdy uz se szil s Metallicou... kazdopadne jsem velice zvedavy na jejich nove album.... skladby z toho alba, ktere predstavila Metallica na koncertech pojmenovane "new song" a "the other new song" jsou zajimave a jiste se s nimi objeví dalsi rada skladeb, ktere si najdou svoje misto u lidí.
PS. omlouovam se za hacky a carky, ale blbne mi klavesnice a jaksi mi to nepise hacky nad pismenkama.
PS. omlouovam se za hacky a carky, ale blbne mi klavesnice a jaksi mi to nepise hacky nad pismenkama.
BaCH Explorer EX BK, Fender Frontman 15g, Struny Daddario EXL110, D.A.P audio 6m, Unknown trsátko(bílé) 
metallica..jedna z nejlepších kapel všech dob
dneska se mi dost líbí cover verze od kornů a limp bizkit..to je fakt paráda...i členové metallicy na to mezi fandama trsali
limp bizkit - welcome home(sanitarium):
http://youtube.com/watch?v=cNpe1OKk1BQ
korn - one:
http://youtube.com/watch?v=VmMlMsqjcT4
dneska se mi dost líbí cover verze od kornů a limp bizkit..to je fakt paráda...i členové metallicy na to mezi fandama trsali
korn - one:
.......::: ENDŽOJ :::.......
COOL! Mega hustý covery!!!McYuri píše:metallica..jedna z nejlepších kapel všech dob![]()
dneska se mi dost líbí cover verze od kornů a limp bizkit..to je fakt paráda...i členové metallicy na to mezi fandama trsali![]()
korn - one:
- jaroslav.celujko
- last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
- Kontaktovat uživatele:
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stejná je jen Mesa jako má Kirk jinak by se to dalo přiblížit musíš si s tim hrát a ještě bys nám mohl prozradit co máš za komboArachniD píše:Čus lidii....chtěl jsem se zeptat jak to máá Kirk s aparaturou a né jen on....mám MT2 a nějak ten zvuk.....zkrátka chtěl bych něco stejnýho....
"MOJO" kills modern music...
"Hlavne muzes mit stejnou aparaturu jako on i stejne nastaveni,ale budes mit stejne prsty?"
Jen takovej citat od kamosova otce...
Jen takovej citat od kamosova otce...
Strat QTX SlipKnoT+Misfits Y06hurt signature model
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
Jackson Kelly
1 kliknutí nikdy nikoho nezabilo
Yô6hµ®±
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Nehledej zvuk svých vzorů, hledej radši svůj zvukArachniD píše:Čus lidii....chtěl jsem se zeptat jak to máá Kirk s aparaturou a né jen on....mám MT2 a nějak ten zvuk.....zkrátka chtěl bych něco stejnýho....
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Právě jsem si zapůjčil od poslužačky tři alba metallicy..uvidíme jak si je oblíbím 
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
A které smím-li se ptát???KIWI píše:Právě jsem si zapůjčil od poslužačky tři alba metallicy..uvidíme jak si je oblíbím
Moje tři nejoblíbenější...no to jsou asi 1. Master Of Puppets 2.Black Album 3.Kill 'em All
Ale pak se mi zase líbí jednotlivé písničky z různých alb třeba: Some Kind Of Monster - St. Anger nebo The Unforgiven II - ReLoad no...
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009