Chtěl bych si pořídit electro harmonix graphic fuzz.Mám marshall mg 15 (15w) čistej kanál je supr ale když jde o overdrive tak je to tak akorát na nějakej punk
Poraďte prosim třeba i nějaký lepší řešení.Můžu do toh vrazit kolem 5 000 kč.Předem dík
Já si říkal že jak napíšu na fórum tak se něco podobnýho projeví ale doufal jsem že né jako první..Asi sem měl napsat že mi jde i o ekvalizér.Taky se mi líbí že je to sustainer a kombo stálo 6 000.krabička je za 3 000..jak žíkám neni špatný jen prostě neni na metal a něco podobnýho jako tenhle EHM bych stejně za čas koupil.Fakt chci vědět jen to jestli to někdo použil na tranďáku a co si o tom myslí.A fór to neniarcilucifer píše:Pořiď si nějakeho Behringra, Digitech, Ds-1 za pár korun, když si myslíš, že potřebuješ krabičku a zbytek si šetři na aparát.
Ten EHX s tím Tvým Marshálkem moc nevyužiješ, nemysli si, že čím víc táhylek tím lepší zvuk.
Kombo za litr a před něj chtít stavět krabici za bůra, to je dobrej fór, nebo počátek trollingu?
no doufam, že si nemyslíš, že ten graphic fuzz a Mg 15, bude na metal, nebo něco podobnýho..jak žíkám neni špatný jen prostě neni na metal a něco podobnýho
Anats, uvědom si co máš za kombo sebedrahší a nejvíc hajgej krabička ti v tomhle případě bude, slušně řečeno k .....Anats píše:Ok díky za rady ten razzor vypadá good.Co si myslíte třeba o tomhle? http://www.rockster.cz/Zesilovace-a-kom ... Distortion
zná někdo?
To nechápu, spíš bych to viděl naopak. OD400 je kopie Bosse OD-3,který zase vychází z legendární OD-1, která je zase podobná legendárnímu Ibanezu TS. Všechný tyhle overdrivy, ať už originál nebo kopie, hrají dost podobně a vsadil bych se, že většina lidí by při slepém testu neměla šanci je navzájem rozeznat. Pokud ti to zní na lampáči jako hnus, pak bych z toho nevinil ten OD (pokud není vadný, nebo např. napájený slabou baterkou nebo nevhodným zdrojem), ale spíš nastavení OD nebo zesilovače.haas12345 píše:... Já mám třeba k Rolandu Micro Cube Behringer OD400 a na to moje hraní převážně do sluchátek mi to stačí a zvuk není špatnej, ale samozřejmně, ze když to vrazím do te lampové hlavy, tak to je hnus...
jo já si všiml že mám prodat kombojohnatán píše:ještě bych možná zdůraznil jednu informaci, která tu už několikrát padla, ale jen tak v podtextu - my to víme, ale kolega co se ptal zatím zjevně tuhle zkušenost nemá...
jakákoliv krabička nemá právě jeden svůj zvuk...bude to znít trochu jinak na rozdílnejch aparátech a proto Ti tu kluci radili, abys radši prodal kombo a šetřil na lepší...kupovat zkreslovadlo (jakkoliv kvalitní) a nacpat ho před špatnej aparát = vyhození peněz s (téměř!) nulovym výsledkem, výslednej zvuk totiž bude zase špatnej (nejslabší článek řetězu;-) )
good luck při hledání zvuku!
Dělal se test poslepu, psalo se o tom i tady na fóru. Stalo se to, že OD od Behringera byl vyhodnocen jako nejlépe znějící - překonali Tubescreamera od Ibaneze.Fořt píše:Všechný tyhle overdrivy, ať už originál nebo kopie, hrají dost podobně a vsadil bych se, že většina lidí by při slepém testu neměla šanci je navzájem rozeznat.
Víš kolikrát jsem si tohle říkal a za půl roku stejně kupoval něco nového? Hledání zvuku je běh na dlouho trať, která navíc nikdy nekončíAnats píše:jo a ještě bych dodal že si nekupuju efekt proto abych ho vyhodil až (za 100 let)pořídim lampu ale aby byl pozdějš použitelnej při nějaký jiný příležitosti..tohle taky neni vtip
Sorry, špatně sem se vyjádřil, myslím jako když to nepoužívám jako dokopávadlo, ale normálně aby to kreslilo... resp. ne používám, lae když sem to zkoušel, jako nakopávadlo, to samozřejmě funguje bezvadně...Fořt píše:To nechápu, spíš bych to viděl naopak. OD400 je kopie Bosse OD-3,který zase vychází z legendární OD-1, která je zase podobná legendárnímu Ibanezu TS. Všechný tyhle overdrivy, ať už originál nebo kopie, hrají dost podobně a vsadil bych se, že většina lidí by při slepém testu neměla šanci je navzájem rozeznat. Pokud ti to zní na lampáči jako hnus, pak bych z toho nevinil ten OD (pokud není vadný, nebo např. napájený slabou baterkou nebo nevhodným zdrojem), ale spíš nastavení OD nebo zesilovače.
PS: A na co k MicroCube ještě krabičku? Nestačí ti ty modelované zvuky, potřebuješ přepínat čistý - zkreslený, nebo je snad ten recto model málo hi-gain?
jasně..je dobrý že jsou i true bypass.třeba digitech a myslim že i boss to u krabiček pod 2 000kč nemá.že?Amid píše:Ještě k těm Razzor krabičkám:
Hellraider - kupoval jsem ho ve slevě za nějakých 700,-. Za ty peníze parádní efekt. Kytary.cz sice uvádí, že je primárně určený na metal, ale s tím moc nesouhlasím. Svým charakterem se mi více líbí jako rockové zkreslení. Při vyšším gainu to má na metal až moc fuzzy zvuk. Sám s gainem nechodím za půlku.
Extreme metal - moc mě neoslovil. Tenký zvuk, hodně komprese... prostě levný metal distortion, co víc dodat...