Levná kytara pro začátečníka: vybral jsem správně?
Pravidla fóra
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Re: Levná kytara pro začátečníka: vybral jsem správně?
Earth 70 sa ti zdala horšia lebo má vrchnú dosku so smreku a tá washburn má vrchnú dosku v cédrového dreva a preto znie lepie... ale neskôr po rokoch stratí pekné výšky, zatial čo gitara so smrekovou vrchnou doskou by mala znieť trochu užšie a bude rezonovať trochu menej, než by ste si želali, vďaka tomu, že sa otvorí neskôr (to nie je úvaha, ale mnohými hudobníkmi overený fakt). gitara s vrchnou doskou so smrekového dreva (napr. Earth 70) neskôr odhalí svoj pekný zvuk.
viac info na: http://folk.sk/clanok/ako-si-vybrat-aku ... taru-1cast
This account don't exist longer.
hele, sliboval si ze uz nebudes "radit" akustickym kytaristum, tak to zkus dodrzovat!
To co pises je opet vytrzene z kontextu, protoze o tom vis kulove a jenom papouskujes co sis nekde precetl.
Takze to jestli kytara hraje dobre nebo ne, nesouvisi s tim jestli je to cedr nebo smrk, ale lisi se to kus od kusu, zvlast u tech levnych. Techto Washburnu jsem prodrnkal asi deset, z toho byly tak 3-4 slusne (smrk i cedr), dva vylozene slabe, zbytek prumer ktery neurazi.
To co pises je opet vytrzene z kontextu, protoze o tom vis kulove a jenom papouskujes co sis nekde precetl.
Takze to jestli kytara hraje dobre nebo ne, nesouvisi s tim jestli je to cedr nebo smrk, ale lisi se to kus od kusu, zvlast u tech levnych. Techto Washburnu jsem prodrnkal asi deset, z toho byly tak 3-4 slusne (smrk i cedr), dva vylozene slabe, zbytek prumer ktery neurazi.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Přesně od takovýchto "rad" bych chtěl ostatní varovat. Vždyť ty ani nejsi schopen přečíst si na co odpovídáš a chceš tady radit. Pokud bys nebyl línej a přečetl co jsem psal, zjistil bys že jsem koupil smrkovou variantu, která už v době nákupu byla znatelně lepší jak cedrová a samozřejmě kalkuluji s tím, že se ještě rozehraje. Jinak souhlas s hyenikem - levná kytara, kvalita kolísavá.ITIetalista píše:Earth 70 sa ti zdala horšia lebo má vrchnú dosku so smreku a tá washburn má vrchnú dosku v cédrového dreva a preto znie lepie... ale neskôr po rokoch stratí pekné výšky, zatial čo gitara so smrekovou vrchnou doskou by mala znieť trochu užšie a bude rezonovať trochu menej, než by ste si želali, vďaka tomu, že sa otvorí neskôr (to nie je úvaha, ale mnohými hudobníkmi overený fakt). gitara s vrchnou doskou so smrekového dreva (napr. Earth 70) neskôr odhalí svoj pekný zvuk.
Furch D41-CM12
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Neviem načo si tu písal keď všetko vieš... a ešte aj bez otázky, čiže neviem čo vlastne chceš...
This account don't exist longer.
na nic se neptal, jen se podelil se zkusenosti.
me se zda ten romanuv prispevek velmi prinosny (zvlast tomuhle tematu).
me se zda ten romanuv prispevek velmi prinosny (zvlast tomuhle tematu).
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Prosím, já už tohle téma nechci znovu promazávat. Posledně jsem tím ztratil 5 minut života. Nenuť mě to dělat zase.ITIetalista píše:Neviem načo si tu písal keď všetko vieš... a ešte aj bez otázky, čiže neviem čo vlastne chceš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, nakonec jsi zamlel o tom, že akustikám nerozumíš, a teď tady zase děláš chytrého ( a píšeš nesmysly ) . Aby ti brzy nepřišel BANNero píše:Prosím, já už tohle téma nechci znovu promazávat. Posledně jsem tím ztratil 5 minut života. Nenuť mě to dělat zase.ITIetalista píše:Neviem načo si tu písal keď všetko vieš... a ešte aj bez otázky, čiže neviem čo vlastne chceš...
Omlouvám se že píšu tak pozdě, nebyl čas
Takže kytara došla, informovali mě tak, že mi zavolali.Tak jsem tam přišel, dostal nějaké ty slevy, potom koupil ve slevě kufr na kytaru, ladičku a nějakou knihu no.A rovnou nové struny.
http://kytary.cz/washburn-wd10s/HN113842/#!prettyPhoto
Co mě trochu zaráží že ta kytara, co jsem koupil, byla tak trochu jiná než na té fotce.Jiné ladící mechaniky, i barva krku u hlavy.Teda ten obchodník, říkal že je to u těchto kusů normální, a že o té mechanice to není, že přibližně všude dávají stejné mechaniky, nebo to obmění, jen vyjmečně z levnějších kusů mají své vlastní mechaniky.
Vlastně ta moje WD10S měla uplně stejnou mechaniku i krk jako WD10
Ale vysvětlil mi to, co je to to S, a ukázal, že zevnitř, je fakt tam napsané,že je to ta stím eskem.
No sám mi zkontroloval nějaké ty věci, jestli není křivá, probrnkal i ty spodní pražce, říkal že v pohodě.Akorát v tomto nelze obchodníkovi věřit.
Já sám zvuk nějak nepoznám zatím, ale zdá se mi že hraje dobře.Zatím se stejně učím akordy, přechody mezi nimi.A docela se děsím chvíle a že se budu muset někdy naučit Fdur a Hmi.A celkově baréčkové akordy.Protože co říkal známý, že se to klidně učí i pár týdnů jen blbé F, tak mě to vyděsilo.Jako několik týdnů mi připadne dlouhá doba docela.Ale prostě chce to čas no, a rozhodně se to vyplatí.Jako na to Fko jsou různé jiné hmaty, kde si to člověk přidržuje placem vrchní sturny nebo tak...ale rozhodně mám za to, že je lepší se naučit klasický úchop barré, protože stejně se později člověk tomu nevyhne.
Takže kytara došla, informovali mě tak, že mi zavolali.Tak jsem tam přišel, dostal nějaké ty slevy, potom koupil ve slevě kufr na kytaru, ladičku a nějakou knihu no.A rovnou nové struny.
http://kytary.cz/washburn-wd10s/HN113842/#!prettyPhoto
Co mě trochu zaráží že ta kytara, co jsem koupil, byla tak trochu jiná než na té fotce.Jiné ladící mechaniky, i barva krku u hlavy.Teda ten obchodník, říkal že je to u těchto kusů normální, a že o té mechanice to není, že přibližně všude dávají stejné mechaniky, nebo to obmění, jen vyjmečně z levnějších kusů mají své vlastní mechaniky.
Vlastně ta moje WD10S měla uplně stejnou mechaniku i krk jako WD10
Ale vysvětlil mi to, co je to to S, a ukázal, že zevnitř, je fakt tam napsané,že je to ta stím eskem.
No sám mi zkontroloval nějaké ty věci, jestli není křivá, probrnkal i ty spodní pražce, říkal že v pohodě.Akorát v tomto nelze obchodníkovi věřit.
Já sám zvuk nějak nepoznám zatím, ale zdá se mi že hraje dobře.Zatím se stejně učím akordy, přechody mezi nimi.A docela se děsím chvíle a že se budu muset někdy naučit Fdur a Hmi.A celkově baréčkové akordy.Protože co říkal známý, že se to klidně učí i pár týdnů jen blbé F, tak mě to vyděsilo.Jako několik týdnů mi připadne dlouhá doba docela.Ale prostě chce to čas no, a rozhodně se to vyplatí.Jako na to Fko jsou různé jiné hmaty, kde si to člověk přidržuje placem vrchní sturny nebo tak...ale rozhodně mám za to, že je lepší se naučit klasický úchop barré, protože stejně se později člověk tomu nevyhne.
No to se mi teda hodne nepozdava,ze by stejny typ kytary mel jine ladici mechaniky a jiny krk,to je dost divne a prijde mi to jako nesmysl teda,ale zkusenejsi me domenky treba vyvrati.
Potom ukaz nejake fotky v chlubici sekci a hlavne pevne nervy pri cviceni,ja je potreboval a stale potrebuju:-).
Potom ukaz nejake fotky v chlubici sekci a hlavne pevne nervy pri cviceni,ja je potreboval a stale potrebuju:-).
- Nero
- Rádce
Divné to není. Tyhle firmy klidně jednou za rok obmění nabídku, většinou někdy v zimě, na jaře. Na první pohled se nic nemění, ale při pohledu na detaily ty změny lze podchytit. Někdy se mění pouze detaily typu pickguard nebo ladička, někdy se stejná kytara začne vyrábět pod jiným jménem, někdy se pod stejným jménem začne dělat nástroj z jiných materiálů...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jo no o tech drevech rikals,ale ze by menili pulku kytary,to jsem si teda nemyslel...Pak se mi ale nezda rozumne,ze nechaji uplne stejny nazev,protoze neznale zakazniky to mate a muzou si pak o takovem nastroji mysle,ze to je nejaka skladacka,nebo neco pofiderniho.Ale vidim,ze mozne je opravdu vse:-).
Pro darexe jedine dobre,ze snad ma dobty nastroj,protoze od toho kluciny,co mel navic posledni kus za tak nizskou cenu,jsem mel trochu obavy.
I tak bych si ji ale aspon nechal zkontrolovat nekde u kytarare,abych mel jistotu,ze je v poradku.
Pro darexe jedine dobre,ze snad ma dobty nastroj,protoze od toho kluciny,co mel navic posledni kus za tak nizskou cenu,jsem mel trochu obavy.
I tak bych si ji ale aspon nechal zkontrolovat nekde u kytarare,abych mel jistotu,ze je v poradku.
- Nero
- Rádce
Mě se to taky nezdá rozumné - dělá to bordel všude (e-shopy musí pořád kontrolovat změny a opravovat popisky a fotky, to taky nejde real-time, zákazníka to taky jen obtěžuje). Bohužel to tak je. Zrovna Washburn a jeho řada WD je v tomhle jedna z nejhorších.
PetrPeter 1975 - 2008
Přitom by stačilo tak málo.Přidat,nebo změnit nějaké písmenko a vše je bez komplikací.Některým tahům obchodníků opravdu nerozumím a kdo ví,jestli za tím není nějaká strategie,ale nenapadá mě jaká...Třeba kytary mají od Washburnu zboží dost a všeho si všímat a pořád měnit,je docela na palici.
- Nero
- Rádce
Kytary.cz mají Washburnů dost, protože jsou jejich distributorem
Prostě u těhle low-end věcí se to neřeší. Objektivně vzato, ono je vcelku jedno, co to má být papírově, hlavní je, jak to hraje. WD byly slušně zpracovaný a slušně hrající nástroje vždy, jedno jestli z katalpy, lípy nebo mahagonu. Z pohledu zákazníka hledajícího kvalitní nástroj...
Prostě u těhle low-end věcí se to neřeší. Objektivně vzato, ono je vcelku jedno, co to má být papírově, hlavní je, jak to hraje. WD byly slušně zpracovaný a slušně hrající nástroje vždy, jedno jestli z katalpy, lípy nebo mahagonu. Z pohledu zákazníka hledajícího kvalitní nástroj...
PetrPeter 1975 - 2008