Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Láslo

Re: Ukulele

Příspěvek od Láslo »

Jak jsem psal na 36-té stránce poznatky o Washburnu i Lanikai, oba mají dohmat na 12-tém pražci taktéž 4 mm (měřeno od hmatníku). Myslím,že je to standartní míra.
bidik

Příspěvek od bidik »

Láslo, to si mě přesvěčil. Zítra se dotoho snad pustím. Výtku jinak beru.
Pavel.Hu

Příspěvek od Pavel.Hu »

Nazdarek, chci se zeptat co říkáte na tohle ukulele. GEWA UKULELE SOPRAN (512.835)
http://www.audioworks.cz/ukulele/9501-g ... 12835.html

Díky moc za odpověď
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

Pavel.Hu píše:Nazdarek, chci se zeptat co říkáte na tohle ukulele. GEWA UKULELE SOPRAN (512.835)

Díky moc za odpověď
Za tu cenu by rozhodně stálo za to si koupit něco prověřeného. :shock:

Doporučuju se podívat do nabídky www.kytary.cz - mají velký výběr a dobré ceny.
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Pavel.Hu píše:Nazdarek, chci se zeptat co říkáte na tohle ukulele. GEWA UKULELE SOPRAN (512.835)

Díky moc za odpověď

No mě teda kamarád, prodejce a opravář hudebních nástrojů povídal, že jsou to dobré nástroje, které by si zasloužily vyzkoušet. Na druhou stranu ale musím souhlasit s Kristýnou a když investovat, tak asi spíš do ověřené kvality na "kytarách" (např.) Lanikai, Washburn - Oscar Schmidt jsou ověřené, vyzkoušené značky u kterých nebudeš litovat. :mrgreen:
....Z odpovědí nebuď smutný, já se ptal nedávno na ukulele Cordoba a neodpověděl nikdo NIC :evil:
kristynatrochtova

Pařez píše:já se ptal nedávno na ukulele Cordoba a neodpověděl nikdo NIC :evil:
Asi s nimi ještě nikdo nemá zkušenosti. :wink: Jsou na kytarách teprve krátce, takže bych se tomu ani moc nedivila.

Vypadají ale pěkně, a v "Konci světa" se jedno takové ukulelátko dokonce draží. http://kytary.cz/cordoba-20cm/HN127784/ Já bych se toho nebála, za tu cenu to vypadá rozumně.

A nebo zkus googlit.

Pavel.Hu

Příspěvek od Pavel.Hu »

Ok , dobrý dík za radu. Tak sem objednal HOHNER Lanikai ULU 21, už mám doma Stagg US 10 a asi ježíšek trefil dobrej kus páč přes všechny nevýhody staggu s ním nemám jediný problém, naladit šlo skvěle a po tom co si sedli nový struny tak vše drží jak má. Teď když už sem se něco naučil kupuju něco lepšího, tak uvidim. Jinak , asi sem blbej ale ja do teďka nepochopil princip tabulatur na ukulele, nevim jak podle nich hrát :oops: :D
Učim se podle videí na netu a je to v pohodě.
kristynatrochtova

Pavel.Hu píše:Ok , dobrý dík za radu. Tak sem objednal HOHNER Lanikai ULU 21, už mám doma Stagg US 10 a asi ježíšek trefil dobrej kus páč přes všechny nevýhody staggu s ním nemám jediný problém, naladit šlo skvěle a po tom co si sedli nový struny tak vše drží jak má. Teď když už sem se něco naučil kupuju něco lepšího, tak uvidim. Jinak , asi sem blbej ale ja do teďka nepochopil princip tabulatur na ukulele, nevim jak podle nich hrát :oops: :D
Učim se podle videí na netu a je to v pohodě.
Lanikai ULU 21 je dobrá volba, nedávno jsem na něj hrála a je v pohodě. Co se týče toho Staggu - mám ho taky a věř mi, že problémy s ním teprve přijdou. Odehrál se mnou dva koncerty a víc už by toho asi nezvládl. Asi je lepší si hned ze začátku pořídit něco lepšího. Takže toho Lanikaie ti chválím! :)

Tabulatury jsou jednoduché - čísla označují pražce, neboli pole, na kterých máš struny mačkat. Je to jednodušší než noty a myslím si, že se podle toho naučí hrát každý. Přeju hodně štěstí. :wink:
Pavel.Hu

Příspěvek od Pavel.Hu »

NO jasně, tak jednoduchý a já to nepochopil, šlo o ty čísla :-) teď sem tu za blbce .-) No tohle léto letíme na dovču na Kailua-Kona. Tak se podívám za kolik by se dalo pořídit něco hezkého tam. Tak dík za radu.
Krist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krist »

barlaam píše:Kdo má zájem, ať se přidá "Czech Ukulele Club", vedení velice rád někomu přenechám
Tak jsem taky tam. Teď jenom aby to ale neupadlo zde.
Googlie

Příspěvek od Googlie »

Ahoj chtěla bych poradit jaké ukulele si mam koupit http://www.prag-info.cz/_shop/Ukulele+s ... 84652.html nebo http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... &id=210817 sem začátečník na kytaru tky neumim a které podle vás zní víc hawaiijsky ? :) kdyby ste měli nějaké jiné tipy tk sem snima :D
bidik

Příspěvek od bidik »

Ani jedním nemůžeš nic zkazit. Dobrá volba.

Já osobně bych bral to druhé, koncertní. Je trochu větší a lépe se mi na něj hraje. Plusem je i větší rozsah.
Na druhou stranu zvukem víc hawai je určitě soprán. Pokuď ti jde hlavně o tohle, potom nemáš co řešit. Cenu ani nezmiňiji.
orsoj

Příspěvek od orsoj »

Pařez píše:

Díky moc za odpověď

No mě teda kamarád, prodejce a opravář hudebních nástrojů povídal, že jsou to dobré nástroje, které by si zasloužily vyzkoušet. Na druhou stranu ale musím souhlasit s Kristýnou a když investovat, tak asi spíš do ověřené kvality na "kytarách" (např.) Lanikai, Washburn - Oscar Schmidt jsou ověřené, vyzkoušené značky u kterých nebudeš litovat. :mrgreen:
....Z odpovědí nebuď smutný, já se ptal nedávno na ukulele Cordoba a neodpověděl nikdo NIC :evil:
Mám Cordobu 20TM-CE, což je tenorová elektroakustika, už 14 dní a jsem s ní velmi spokojený. Při koupi jsem zkoušel i Lanikai LU -21TE, a i když byl o 1400,- levnější, vzal jsem Cordobu, protože je lepší o víc než ten cenový rozdíl.
Naposledy upravil(a) orsoj dne 10.05.2012 19:12, celkem upraveno 1 x.
Googlie

Příspěvek od Googlie »

bidik píše:Ani jedním nemůžeš nic zkazit. Dobrá volba.

Já osobně bych bral to druhé, koncertní. Je trochu větší a lépe se mi na něj hraje. Plusem je i větší rozsah.
Na druhou stranu zvukem víc hawai je určitě soprán. Pokuď ti jde hlavně o tohle, potom nemáš co řešit. Cenu ani nezmiňiji.

O velikost mi nejde, cenu tky ne jen o ten hawai ptže tady na tom videu mi zní víc hawai ten koncert http://www.youtube.com/watch?v=2ORPxR0t ... re=related ale zase je to jiná značka tak nevim :)
bidik

Příspěvek od bidik »

Asi bys nejdřív musel definovat hawai zvuk. Sopránová velikost je ale základní a nejrozšířenější. Na Havaji určitě. Pokud vím (matně si vzpomínám, že jsem to někde četl), ostatní velikosti se rozšiřují až spíše ve světě.
Nejlepší je vyzkoušet naživo.To určitě ale víš.
Googlie

Příspěvek od Googlie »

řekla bych že asi takovej jakej je v tom videu u toho koncertu :D
bidik

Příspěvek od bidik »

Jj :lol: . Stejně si to ale vyzkoušej. Ve vlastních rukách to může znít různě. Až hrůzně.
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Googlie píše:
bidik píše:Ani jedním nemůžeš nic zkazit. Dobrá volba.

O velikost mi nejde, cenu tky ne jen o ten hawai ptže tady na tom videu mi zní víc hawai ten koncert http://www.youtube.com/watch?v=2ORPxR0t ... re=related ale zase je to jiná značka tak nevim :)
:idea:
.... u videa bacha na "low G", obě větší ukulele zní zbytečně dost kytarově, protože nemají vrchní strunu laděnu o oktávu výš. Myslím, že minimálně koncertní uke se strunou laděnou do G (A) o okt. výš proti ostatním, zní ještě dost "hawai" , ale zároveň se dá využít věší menzury např pro solovou hru...
:wink:
Pařez

Příspěvek od Pařez »

orsoj píše:
Pařez píše:

Díky moc za odpověď

Mám Cordobu 20TM-CE, což je tenorová elektroakustika, už 14 dní a jsem s ní velmi spokojený. Při koupi jsem zkoušel i Lanikai LU -21TE, a i když byl o 1400,- levnější, vzal jsem Cordobu, protože je lepší o víc než ten cenový rozdíl.
:D Ahoj, díky za postřeh.
Jestli máš víc uke - zkušeností, můžeš své polomasivní 20TM-CE prosím trochu víc porovnat s nečím běžnějším, třeba s tím Lanikaiem? Jde mi např o šířku hmatníku (většina nástojů má u ořechu 35mm, některé však 37mm), rozchod strun u ořechu a u kobylky, protože právě Lanikai má struny úplně rovnoběžné, což vlastně moc běžné není, normálně se struny směrem ke kobylce "kytarově" rozcházejí, jako např u Oscar Schmidt a pravděpodobně většiny nástojů. Z obrázků se nedá dost usoudit a v mém okolí bohužel není Cordoba běžně k dispozici, tak sháním info, abych věděl, jestli mám využít dobroty kamaráda v místních hudebninách a nechat si pár kousků k vyzkoušení vůbec poslat.
Děkuju za ochotu k přeměření :wink:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tenor ukulele má taky G strunu o oktávu výš (alespoň teda to moje). Není to pravidlo, že musí být u tenoru G struna nejtlustší.
Má už ale vlivem většího těla plnější zvuk, takže už není dost "Hawai". Ale hraju na něj nejradši, pohodlně tam naskládám prsty. Závisí, co ti nejlíp sedne do ruky a do ucha.
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“