hažte sem prosim true bypass krabky + rada co koupit

Pedály, multiefekty, procesory, ...
qwer
Odborník

hažte sem prosim true bypass krabky + rada co koupit

Příspěvek od qwer »

tohle se tady už určitě řešilo... ale přesto jsem udělal novou diskusi..

zajímaly by mě totiž zkušenosti v vašimi efektiky...

ja jsem si nedavnou koupil Turbo RAT s true bypass a je to napr. oproti me krabicce od BOSSe docela poznat, ze tam ten true bypass je... ten BOSS proste zere signal a ja to slysim. Stejne tak jako me zraly signal kabely, nez jsem si koupil blby kabel od Planet waves za 280 Kc, ktery je 100x lepsi nez vsechny ty bespeca a warvicky dohromady...

piste tedy jaka krabka je v poho a jaka krabka zere signal... meho bossika jsem mel docela rad, ale ted chudak nejspise poleti z domu. chtel bych na jeho misto nejakou dalsi krabku k tomu ratovi, ktera NEBUDE ZRAT signal... mam jednokanal lampu od voxe a tak si musim zkresleni delat krabickama - ten Turbo RAT je uplne super, akorat na kobylkovy snimac zni lip kdyz je vytoceny na pulku gainu, na krkovy je zase toho gainu strasne moc a zvuk zacina byt neprijemny a musim ho nastavovat tak na 1/5-1/4... chtěl bych tedy bud nejaky overdive, ktery mi udela pekny slabe zkresleny overdrive zvuk na hrani akordu na kobylkovem snimaci, popr. neco, co bude jeste lepsi nez ten TURBO RAT na poradny narez... pak bych turbo rat pouzival na ty jemne kila... taky bych chtel, aby se ty krabice daly pouzit soucasne.

zajimalo by me co treba krabicky od Marshallu? zerou signal? dival jsem se na ehx a ty jsou pro me moc chlupate a fuzzovske. chci neco velmi citelneho a jemneho.

diky za radu.
termyx

Příspěvek od termyx »

já si budu kupovat (resp.snad dostanu k Vánocům :D ) dunlop micro amp a big muff od ehx.. ten dunlop má bypass stopro a muff prej taky něco v tom smyslu.. jinak bez bypassu je to hrůza.nemam rád "požírače" signálu..pak ten zvuk neni takovej jakej ho chci mít..takže krabka na prd..
to a to a za chvíli zas tohle
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Smrcka ma v nabidce nejake overdrive efekty, i fuzztone, ktery v nizsich polohach zni opravdu jemnoucce a ne tak hrube jako ehx od big muffu (oboji mam doma, tak muzu srovnavat). Samozrejme vsechny jeho efekty jsou 100% true bypass!

OVERDRIVE TRUE BYPASS 808+
http://www.smrckaeffects.com/index.php?tar=overdrive808
FUZZTONE TB 60
http://www.smrckaeffects.com/index.php?tar=fuzz_tb_60
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Mam Jackhammera, signal nezerie a pouzivam ho prave ako overdrive, som s nim spokojny, pouzivam ho skor na sola ako na akordy.
Dalej mam od EHX Metal Muff, taktiez nezerie signal, jemny overdrive sa na nom nastavit neda, mozno nejaky crunch, ale svoju silu ukaze naplno pri vacsich skresleniach. Je pravda, ze ma mozno ostrejsi zvuk, ale nie je fuzzovity, aj ked na celolampe by mozno chytal viac charakter fuzzu.
Este mam Behringer Hellbabe, ma 2 vystupy z toho jeden oznaceny ako bypass, napriek tomu zvuk ovplyvnuje - naboostruje ho a mozno trochu oreze vysky.

Z efektov, ktore nie su true bypass mam Digitech Digidelay, zvuk ovplyvnuje, zvyrazni vysky, ale signal nezerie. Mal som este Hot Head, u neho som si vyraznejsie zmeny nevsimol, a este Ibanez TS7, ktory podstatne zere signal.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Já jsme si teď nedávno pořídil George Dennis Distorted mind blues. Má true bypass a navíc ještě takovou vychytávku s baterkou, že když se vybije, tak se automaticky přepne jakoby byl vypnutý. Je z asi 1,5mm silného plechu takže je to dost bytelná krabička.
Má 3 pásm. equalizer a dá se s ním i nakopnout lampa. Jemný overdrive z něho dostaneš v pohodě.
Dělají víc modelů tak se zkus kouknout :wink: .
http://reviews.harmony-central.com/revi ... Blues/10/1

http://eshop.kytary.cz/kytarove-efekty/ ... 53A0%253A0
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

díky chlapi. klido piste dal.

jinak efekty od smrcky samozrejme znam, rekl bych, ze je to spicka. Musim je ale vyzkouset. Porad trpim takovym predsudkem, ze ta 808 se mi nebude libit, protoze je takova moc obycejna... no uvidim. ale je to asi nejkvalitnejsi efekt ktery jde za tu cenu koupit, to je pravda.

jinak o tom GD jsem neuvazoval, nemusi to byt spatne... ale ten nebudu mit kde zkusit.

jinak na Dunlopy jsem toho moc prave neslysel - myslim ohledne zvuku hlavne. takze taky nevim... jsou nekde aspon nejake ukazky?

zajimalo by me, jestli je ten marshall teda true bypass - kdyz se z nej vypoji baterka, tak funguje (samozrejme myslim kdyz je samotny efekt vypnuty)???

jinak digitech, boss, ibanez apod. uz vubec nechci resit, protoze jsou to ted pro me uz tak akorat shity za moc penez.

treba ehx se mi strasne libi, jak je udelany apod. ale ten zvuk naprosto nevyuziju.

no zatim to vidim na toho smrcku a nebo na stary dobry RAT, popr. RAT 2.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jeste by me zajimalo, cim ty krabky mate spojene... ja doted pouzival neco od warwicku, ted to poleti z domu... prestoze to ma snad 20cm tak to neskutecne kurvi signal. schvalne jsem to zkousel a ten 20cm kabel hraje hur nez 4,5m kabel od planet waves za 290 kc... vsechny propojky co jsem nasel vypadaji na pekny sh*t a jedine schopne stoji 750 Kc (2 kusy v baleni, planet waves), ale to se me zda zase zbytecne... :-/
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak mezi kytarou a 1. efektem mam klasicky Planet Waves:
http://eshop.kytary.cz/planet-waves-kab ... +Waves:1:0

Na propojeni mezi efekty mam 15 - 20 cm kabliky Planet Waves, ktere jsem si nechal udelat na miru u Smrcky, s obycejnymi jacky jaky muzou byt.

A na propojeni posledniho efektu a komba mam take od Smrcky na miru PW s tim ze tam jsou konektory Neutrik, mam to na doma, takze 3 m take.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

wikxzen píše:Tak mezi kytarou a 1. efektem mam klasicky Planet Waves:
http://eshop.kytary.cz/planet-waves-kab ... +Waves:1:0

Na propojeni mezi efekty mam 15 - 20 cm kabliky Planet Waves, ktere jsem si nechal udelat na miru u Smrcky, s obycejnymi jacky jaky muzou byt.

A na propojeni posledniho efektu a komba mam take od Smrcky na miru PW s tim ze tam jsou konektory Neutrik, mam to na doma, takze 3 m take.
a muzu se te zeptat, kolik te to vyslo?

za ten 808 chce kolem 2600, ze?

a ten kabel a propojky vysly na kolik?

diky za info
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak cenove me to vse vyslo na 1000,- Kc :) a bylo v tom:
6 ks - 15 cm - 20 cm kablu pro propojeni efektu
1 ks - 3 m pro propojeni komba s poslednim efektem
2 ks - Neutrik konektory lomeny/rovny pro 3 m kabel
12 ks - obyc. no name konektory(mezi efekty)
+
prace a postovne, to bylo v breznu '07. Naprosta spokojenost, to snad ani neni nutne rikat. Staci mu rict/napsat k jakemu ucelu chces kabely a p. Smrcka Ti to udela vse tak, aby to bylo co nejidealnejsi pro tebe.

Ja myslim ze se to vyplati, ne?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

wikxzen píše:Tak cenove me to vse vyslo na 1000,- Kc :) a bylo v tom:
6 ks - 15 cm - 20 cm kablu pro propojeni efektu
1 ks - 3 m pro propojeni komba s poslednim efektem
2 ks - Neutrik konektory lomeny/rovny pro 3 m kabel
12 ks - obyc. no name konektory(mezi efekty)
+
prace a postovne, to bylo v breznu '07. Naprosta spokojenost, to snad ani neni nutne rikat. Staci mu rict/napsat k jakemu ucelu chces kabely a p. Smrcka Ti to udela vse tak, aby to bylo co nejidealnejsi pro tebe.

Ja myslim ze se to vyplati, ne?
jj tak to je parada. hned mu napisu. za ty penize je to moc dobre. diky
nodj

Příspěvek od nodj »

zvukový ukázky-třeba Dunlopů by měly na www.musicianfriends.com
nodj

Příspěvek od nodj »

ště tady nikdo nemluvil o možnosti bypass lišty..má s tim snad někdo nějaký špatný zkušenosti?mělo by to podle mě bejt nastejno,jako bypass efekty..(lišta+nebypass efekty)..
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

nodj píše:ště tady nikdo nemluvil o možnosti bypass lišty..má s tim snad někdo nějaký špatný zkušenosti?mělo by to podle mě bejt nastejno,jako bypass efekty..(lišta+nebypass efekty)..
jj taky jsem o tom uvazoval, ale asi se to nevyplati, protoze planuju nanejvys 3 krabicky.
nodj

Příspěvek od nodj »

lišty jsou na 3,5 nebo 7 efektů..ta na 3 je za 2500,-
Mondy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mondy »

Bypass lištu už mám u mistra Smrčky objednanou. Až budu mit pedalboard hotov, dám vědět o výhodách (a nevýhodách) lišty.
K topicu: Jestli se ti líbí krysa tak z celého srdce ti doporučuju Deucetone Rat! Je to úžasná krabka a já VŮL ji prodal wikxzenovi!!!!!
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mondy píše:Bypass lištu už mám u mistra Smrčky objednanou. Až budu mit pedalboard hotov, dám vědět o výhodách (a nevýhodách) lišty.
K topicu: Jestli se ti líbí krysa tak z celého srdce ti doporučuju Deucetone Rat! Je to úžasná krabka a já VŮL ji prodal wikxzenovi!!!!!
no deucetone by byl super, ale je drahy, vzal bych ho leda z bazaru, z obchodu v zadnem pripade :-/

jak u nej fungovala ta funkce clean rat? je to cisty booster a nebo to primichne i neco z krabky?

a nejsou ty cudliky moc blizko sebe? da se to tak nejak poslepu mackat a nebo to chce i nejakou tu miru soustredeni? toho se prave docela bojim, mit cudly takhle blizko u sebe.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

qwer píše: no deucetone by byl super, ale je drahy, vzal bych ho leda z bazaru, z obchodu v zadnem pripade :-/

jak u nej fungovala ta funkce clean rat? je to cisty booster a nebo to primichne i neco z krabky?

a nejsou ty cudliky moc blizko sebe? da se to tak nejak poslepu mackat a nebo to chce i nejakou tu miru soustredeni? toho se prave docela bojim, mit cudly takhle blizko u sebe.
Clean Rat je nakopavadlo, dovede nakopnout signal z kytary na moje pomery velmi dobre. Hodne casto jej mam zkombinovany s dalsim kanalem jako dokrmovani. Doda tomu zkresleni byt mirnemu, slusne grady. Sam o sobe pri vyssim zkresleni na me pusobi jako prijemny overdrive, ktery dovede za 3/4 i slusne "kousat".

Cudliky jsou pro prsty drevorubce docela blizko u sebe, jako ze ja prsty nemam nejtenci (a to pracuju u pocitace...), bohuzel prepinani mezi jednotlivymi kanaly se nachazi na zadni strane, takze clovek, dokavad si nezapamatuje polohy jednotlivych kanalu, kde presne jsou, tak nema narok ve tme to nastavit. Pro me to uz problem neni, ja uz po par mesicich jsem se orientoval dobre. Na druhou stranu je tam znacny odpor v tech knobech, takze nehrozi ze druhym prstem zavadim o dalsi knob a nechtene pozmenim, to zase ne :-)

Pred vanoci jsem deucetone poslal Smrckovi na kompletni prekopani vcetne krasnych modrych difuznich diod:D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

wikxzen píše:
qwer píše: no deucetone by byl super, ale je drahy, vzal bych ho leda z bazaru, z obchodu v zadnem pripade :-/

Clean Rat je nakopavadlo, dovede nakopnout signal z kytary na moje pomery velmi dobre. Hodne casto jej mam zkombinovany s dalsim kanalem jako dokrmovani. Doda tomu zkresleni byt mirnemu, slusne grady. Sam o sobe pri vyssim zkresleni na me pusobi jako prijemny overdrive, ktery dovede za 3/4 i slusne "kousat".

Cudliky jsou pro prsty drevorubce docela blizko u sebe, jako ze ja prsty nemam nejtenci (a to pracuju u pocitace...), bohuzel prepinani mezi jednotlivymi kanaly se nachazi na zadni strane, takze clovek, dokavad si nezapamatuje polohy jednotlivych kanalu, kde presne jsou, tak nema narok ve tme to nastavit. Pro me to uz problem neni, ja uz po par mesicich jsem se orientoval dobre. Na druhou stranu je tam znacny odpor v tech knobech, takze nehrozi ze druhym prstem zavadim o dalsi knob a nechtene pozmenim, to zase ne :-)

Pred vanoci jsem deucetone poslal Smrckovi na kompletni prekopani vcetne krasnych modrych difuznich diod:D
jj dik za info. asi jsem se blbe vyjadril, myslel sem switche a ne ty cudliky na prepinani jedntlivych zapojeni... myslim nozni prepinace.. prave ze plech na krajich docela vystupuje nahoru a switche jsou jeste k tomu docela blizko sebe - takze bych se docela bal, ze nebudu schopny to nohou nejak dobre prepinat. docela casto prepinam mezi zkreslenym a cistym, takze je to pro me docela dulezite... jistou vyhodu to samozdrejme bude mit v tom, ze muzes zmacknout oba zarat a zapnout tak oba efekty, ale ty steny na bocich me prijdou blbe. a nebo je to v pohode?

a co smrcka? jak se k tomu vyrobku vyjadril? :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

No tak ty nozni spinace urcite nepomuzou tomu kdo ma treba vojensky boty ze :D, v rychlosti to muze byt mozna problem se strefit do toho "praveho". Oboji jsem zkousel naraz, to jde celkem dobre, to si kdyztak muzes na to dat malou kovovou listicku s kloboucky pro kazdy nozni spinac abys mohl sepnout oba RATy najednou, to jde docela fajn :-)

Bocni steny ani nevim proc tam jsou, ale vubec mi nevadi, nejsou zas tak vysoko jak se zda.

Pan Smrcka uz to tusim ma hotove, protoze, krom toho ze mi napsal, jsem se zrovna dival na jeho web a zjistil ze ten deucetone na te fotografii je muj :D a on mi predtim psal ze deucetone jeste nedelal. Takze je docela mozne ze pristi tyden uz jej budu Vam referovat.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“