Metallica

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Darkover
Bandzone: http://www.bandzone.cz/desmodusrockmetal/
Kontaktovat uživatele:

Re: Metallica

Příspěvek od Darkover »

Nero:
Ale jo, máš pravdu, souhlasím. Nicméně já jsem nic o "čistě subjektivní recenzi" nepsal a podle mě ten článek splňuje právě tu "objektivitu v rámci jistých možností". A i jako hudební kritik může bejt člověk přesvědčenej, že Metallica je IN a koncert byl super :wink:

Bummer:
Mezi tvrzeními "Metallica je cool a ostatní kapely se akorát ztrapňují" a "Mnozí rockoví a metaloví velikáni se stávají karikaturami sebe samých, ale Metallica je pořád IN." já osobně vidím docela rozdíl. :wink:
Jinak, tvůj názor ti samozřejmě neberu, ale nesouhlasím s ním. Já osobně doufám, že je ještě alespoň jednou naživo uvidím (abych to zaokrouhlil na krásných 5 koncertů :wink: ), protože mě jejich vystoupení prostě baví a vždycky si to parádně užiju (a užil bych si to ještě víc, kdyby to nestálo tak nehorázný prachy :lol: )
Ale s tim videem souhlasím, mohli pod ten článek vybrat něco jinýho, protože Nothing else matters tentokrát nebylo úplně stoprocentní (mírně řečeno :lol: ). Nicméně v článku o "kvalitách provedení" nepadlo ani slovo. :wink:

Jo a Metallicu mám taky rád :wink:
*ESP-LTD EC-401VF*
*Rockwell Biohazard 60W*
*Home-made reprobox 2xV30*
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Darkover píše: Mezi tvrzeními "Metallica je cool a ostatní kapely se akorát ztrapňují" a "Mnozí rockoví a metaloví velikáni se stávají karikaturami sebe samých, ale Metallica je pořád IN." já osobně vidím docela rozdíl. :wink:
Je to to samé. Jen v jednom případě je to řečeno na rovinu a v druhém kulantněji :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Darkover
Bandzone: http://www.bandzone.cz/desmodusrockmetal/
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darkover »

Já v tom rozdíl vidim. Stejně jako třeba mezi "Všichni jste blbci" a "Mnozí z vás jsou blbci" :wink:
*ESP-LTD EC-401VF*
*Rockwell Biohazard 60W*
*Home-made reprobox 2xV30*
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

blbec z ireportu píše:...při následné vykopávce Blackned. Tu zahráli konečně celou, jak si zaslouží...
Blackned... a že jí hráli celou... aha! Teď si budou fanoušci po celém světě myslet, že Metallica hraje Blackned a ještě k tomu včetně celého sóla! Ha, vlastně nebudou, neumějí česky... uff, klika!

Ten člověk absolutně neví a tak přátelé a dámy o tom jenom píše. A tak to ve světě chodí. Kdo nic neumí, tak recenzuje, kritizuje a (ne)objektivně hodnotí.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Durin píše:
r0nn!e píše:
Durin píše:V zadní části jsi v relativně v klidu, tam se tolik nekotlí. Tam většinou stojí takoví ti tatíkové, co poslouchali Metallicu za mlada, maj prachy, tak si koupí lístek pod pódium, ale přitom se nechtěj rvát mezi zpocený lidi vepředu. :D :wink:
Asi tě zklamu, ale "český kotel" je takto složen né jenom vzadu, ale z 80 až 90 %!! :mrgreen:
+1 :D :D
Ještě se vrátím k tomuto... mrkejte: http://www.youtube.com/watch?v=_E7UsggU4i0

Komentáře pod videem od autora videa jsou vypovídající. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že to tak na koncertech Metalliky v ČR chodí.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Zatáhnu sem offtopic, ale nechápu jednu věc: proč se pro většinu kritiků pozná správnej fanda pouze tak, že neustále skáče, hází hlavou, popřípadě běhá dokola v mosh-pitu (speciálně tuhle věc vůbec nechápu. Jak si může někdo užít muziku tím, že běhá dokolečka a vráží do všeho kolem sebe?)... "když se ti to voe nelíbí, tak nelez dopředu"?
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Durin

Příspěvek od Durin »

Ono to neni ale jen o mosh-pitu a wall of death. Jde celkově o tu sterilnost, že ty lidi stojí jak solný sloupy a ani si nedupou nohou. Jakože vůbec nic. Já osobně bych si ten koncert taky neužil, kdybych tam pogoval, ale rozhodně tam jen tak nestojim. Mávám rukama do rytmu, občas si vyskočim a to ne proto, že by se to mělo dělat, ale proto, že to udělám sám od sebe, protože ta hudba k tomu vybouzí.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Gobak píše:Zatáhnu sem offtopic, ale nechápu jednu věc: proč se pro většinu kritiků pozná správnej fanda pouze tak, že neustále skáče, hází hlavou, popřípadě běhá dokola v mosh-pitu (speciálně tuhle věc vůbec nechápu. Jak si může někdo užít muziku tím, že běhá dokolečka a vráží do všeho kolem sebe?)... "když se ti to voe nelíbí, tak nelez dopředu"?
Nechápeš? Není co chápat - každý hudbu prožívá nějak, tečka.

- konec odpovědi na citaci -

Já osobně tuhle pasivitu nekritizuju (už ne), jenom "glosuju" co vidím a s čím mám zkušenost.

Konspirace: Co když tyhle sádrový srny prožívají hudbu hluboko uvnitř svého těla?!

Pochybuju o tom, dle mě neprožívaj nic, spíš v hlavě sumírujou, jestli stojí dostatečně klidně aby někoho nepohoršili, přejímají o kvalitě právě hrané hudby, dumají jestli to náhodou není playback, koukají, že Kirk už má šediny, James, že zhubl, že Robovi od posledního koncertu v Edenu vyrostly o půl cenťáku vlasy a kam vlastně zmizel Lars a co dělá za bicíma ten plešatej strejda?

Můžu ale být samozřejmě na omylu! Uvedl jsem jenom příklad! Třeba si to třicetitisícové stádo sádrovejch srn v hlavě poctivě počítalo doby a kontrolovalo tempo toho holohlavého strejdy za bicíma. To je jasné ne? Však kdyby se někdo ze stáda pohnul, tak se v tom počítání ostatní okamžitě ztratí a Metallica by musela hrát od začátku. :mrgreen:

No nic, myslím, že se každej baví jak uzná za vhodné, tak co no? Však zaběhat si můžeš na okruhu, zapogovat můžeš doma u Xboxu a točit řepou? Pché, kdo to kdy viděl, řepu mají jenom podivíni a úchylové, já mám krátký vlasy, takže když nemůžu točit já, nebude nikdo! Na koncertu budeš stát v pozoru jak k**** a basta! :mrgreen:
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Ano, každý hudbu prožívá jinak, to je právě to. Tak co se všichni s***u do lidí, co neběhají dokolečka nebo neskáčou metr do vzduchu? Z mého pohledu jsou takoví mnohem lepší než kretén, který hodí do lidí vrchním obloukem plechovku piva (na vlastní oči na téhle Metallice), zboří 10letého kluka debilním pogem (Manowar v Plzni na vlastní oči) nebo zapálí holce vlasy hozeným cigárem (Sonisphere Milovice na vlastní oči).
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Gobak: Proč se někdo s**e do lidí? Můj pohled je takový, že to nemá cenu řešit. Jestli to hodláš nějak řešit a třeba se dobereš nějakého řešení, tak dej vědět, rád se něco nového dozvím (-:

Každopádně ty příklady, co jsi uvedl, jsou extrémní úlety a v každém davu se najde pár jedinců, kteří udělají právě nějakou takovou šílenost. Dá se podle toho odsoudit celá určitá skupina lidí? Nedá.

A seš si jistej, že to byla plechovka? Nebyl to kelímek?

Tak jako tak, když po sobě házej pivo fanoušci, tak je to docela v klidu, to se na koncertech stává. Stává se i to, že nespokojený fanoušek hodí pivo po kapele, i tak se dá vyjádřit nespokojenost. Já ale znám kapelu, která hází pivo po fanoušcích, a to je teprve něco! :mrgreen:
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Ne, byla to plechovka. Ovšem jestli ti připadá, že když někdo hází pivo, tak je to v klidu, tak to se nemáme o čem bavit.
Nic, konec offtopicu.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

než kretén, který hodí do lidí vrchním obloukem plechovku piva (na vlastní oči na téhle Metallice)
Příteli, radši budu na koncertě, kde lítají kelímky s pivem a bude to mít štávu, než se starat o své nové bílé triko, aby náhodou nepřišlo k ujmě.
Třeba tohle byl koncert, když jsem ještě na koncerty chodil, kde kelímky lítaly nejen vrchním obloukem a nikomu to nevadilo
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Jo, někomu vadí to, někomu zase ono, ale svoboda tvé pěsti končí u mého nosu. Dostat do ksichtu pivem, když má člověk nasazené kontaktní čočky, je likvidační zákrok. Nic, nebudeme to tady zasírat, vono to nemá cenu ani.
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

To je právě vono, pak to na těch koncertech má nějak vypadat, když se tam sáčkujou slečinky :wink:
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Přesně. Já mám nejradši (bez keců), když můžu sedět. Nebolí mě záda, v klidu si koukám na kapelu... ideální akce tady u nás ve vidlákově v místním jižanském klubu, kam chodí na kapely tak 40-50 lidí max :-/.

Konec, nebo nám to Nero smaže.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

vyblbnout se chodím na punk

ale když jdu na kapely typu Metallica , Iron Maiden tak chci prostě vidět kapelu !! ja osobně jsem byl rád že stani před podiem bylo vklidu.Já osobně si to užíval velmi, pořád jsem měl paroháče nahoře , zpíval jsem co mě děch stačil a hlavně jsem pořád sledoval kapelu (hlavně Kirka na toho jsem se furt usmíval) :-)

loni na Maidnech to samí(Adriana a Bruce jsem nespustil z očí).Pro mě osobně vidět takovouhle kapelu je událost a chci si z ní pomatovat co nejvíc a ne se ožrat a dělat bordel

viz loni na Sosnispheru ležel před VIP stanem totálně na h***a ožralej pochcanej borec a když jsem se prochazel po arealu během pauz kapel tak rozhodně nebyl sám
abych dal 2k (5k) za lupen a nic pak z toho neměl ? to ani nahodou
ožrat se mužu na nějakym punk festu v modry vopici apod. ale ne na takovymhle koncertě ....

ještě k těm 50 kilovejm holkám.che by jsme měli být rádi že i mladý kusy jdou na takovej koncert a ne jen vypeckovaný rockerky.
vedle mě stál tatík s malou cca 10 let ? starou holkou ktera nakonec ještě odešla s balonem metallica takže ta na ten koncert jen tak nezapomene.
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Asi tak.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Jimmy2

Příspěvek od Jimmy2 »

Na jednoduchou hudbu se musí propotit triko.. Normální lidi nevráží do těch, co nemají zájem, a stejně tak normální lidi daj prostor jiným se vyblbnout.. U takových megaakcí jako tato to asi mohl být problém a lituju kameramana. Zlatý kluby...
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Nero píše:
Rainmaker píše: hodím jsem kopii playlistu brzo :-)
http://www.setlist.fm/setlist/metallica ... fb7f9.html
Obrázek

kamoš to má dokonce popsaný ....
Už nehraju, pouze poslouchám ...
jarji

Příspěvek od jarji »

@Rainmaker: Pekne spísané :)
Carpe Diem
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“