WASHBURN WD7S
Pravidla fóra
Re: WASHBURN WD7S
Nedávno jsem si na domácí žvýkání taky pořídil Washburna, pouze nad WD7S zvítězil WD11S. Nějak se mi ten zvuk cedru zamlouval víc. Jsou to fajn kytary a člověk se o ně nemusí vzhledem k ceně tak bát...
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
Můj WD7S jsem díky dočasné slevě u kytary.cz pořídil za 3490,- Kč (dnes již opět za 4690,- Kč). A prozatím mi plně stačí. Ladění i přes noc zůstalo netknuté. Během koupi přímo v pobočce obchodu jsem jí nechal vyměnit původní struny za nové. Během večera ji ještě trochu poladil a teď se zdá, že to bude již ok. Oktávy sedí. Oproti dříve zmíněnému Cortu Earth 70 například, má WD7S výraznější projev, hmatník je příjemnější na dotek, lépe zpracovaný. Pražce u mého kusu jsou dobře zabroušené a nikde necítím ostré hrany. Zvažuju ještě malinko povolit výztuhu krku, dohmat mám nízký, tak si to ještě mohu dovolit. Jen mezi třetím a čtvrtým pražcem struna D nezní dostatečně. Drnčení je minimální, za dvanáctým pražcem je to už slabší, ale nehraji tam skoro vůbec. Co bych chtěl ještě víc za kytaru ve slevě...
Cavte, Chcem sa vás opýtať na váš názor. Vyberám medzi Washburnom WD7, ktorý sa mi páči o niečo málo viac ako Cort erth 70, no bojím sa práve tej kombinácie katalpy. Takisto veľmi nemám možnosť cestovať niekde do česka po gitaru ...teda nie že nieje možnosť ale bolo by to dost naročne. Chcel by som hrávať niečo typu Nothing else matters ,stairway to heaven a take vybrnkavačky a samozrejme aj akordy. Ktorú gitaru by ste zobrali VY ??
Ešte mazaujima aj ako je to s výškov strún u týchto nástrojov, či sa dá nejak neškodne regulovat, aby nedrnčali, alebo naopak nebolo príliš vysoko okrem takych metod ako je brusenie tej umeliny
vďaka
Ešte mazaujima aj ako je to s výškov strún u týchto nástrojov, či sa dá nejak neškodne regulovat, aby nedrnčali, alebo naopak nebolo príliš vysoko okrem takych metod ako je brusenie tej umeliny
vďaka
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
Jiná metoda, než broušení sedlového (kobylkového) plátku neexistuje. Můžeš sice zatočit napínákem v krku, což má na výšku dohmatu také jistý vliv, ale ten napínák primárně není určen k štelování výšky dohmatu. Pokud si netroufáš na broušení kobylkového plátku sám, nech si to udělat a zároveň si nech nastavit i průhyb krku. U Washburnů ale obojí bývá celkem v pořádku. Problém může být ale v tom, že z výroby chodí kytary s 0.011 strunami a pokud budeš chtít silnější, bude třeba s tím napínákem zatočot zcela jistě. Více zde:vorcak píše:Ešte mazaujima aj ako je to s výškov strún u týchto nástrojov, či sa dá nejak neškodne regulovat, aby nedrnčali, alebo naopak nebolo príliš vysoko okrem takych metod ako je brusenie tej umeliny![]()
http://kytara.funsite.cz/nastaveni-pruhybu-krku
Jinak Washburn je dobrá volba, jsou to dobré kytary.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Earth 70 taky neni pro WD7 ten spravny souper. Tim by mohl byt spis Earth 100 (napriklad Earth100 DX NAT).vorcak píše:Vyberám medzi Washburnom WD7, ktorý sa mi páči o niečo málo viac ako Cort erth 70
Kytaru,o které mluvíš,jsem si koupil po dlouhém a vybírání a nakonec mi byla doporučena a já ji určitě může doporučit taky.Ladí všude,nastavení strun akorát,nikde nedrnčí ani při ostřejší hře a zároveň nejsou struny vysoko,prostě akorát,zvuk z mého pohledu,díky katalpě jedinečný a přesně pro mé uši a celkově si myslím,že za tu cenu(nyní ještě asi v na kytarách v akci) výborná kytara,kterou já můžu za sebe určitě doporučit.vorcak píše:Cavte, Chcem sa vás opýtať na váš názor. Vyberám medzi Washburnom WD7, ktorý sa mi páči o niečo málo viac ako Cort erth 70, no bojím sa práve tej kombinácie katalpy. Takisto veľmi nemám možnosť cestovať niekde do česka po gitaru ...teda nie že nieje možnosť ale bolo by to dost naročne. Chcel by som hrávať niečo typu Nothing else matters ,stairway to heaven a take vybrnkavačky a samozrejme aj akordy. Ktorú gitaru by ste zobrali VY ??
Ešte mazaujima aj ako je to s výškov strún u týchto nástrojov, či sa dá nejak neškodne regulovat, aby nedrnčali, alebo naopak nebolo príliš vysoko okrem takych metod ako je brusenie tej umeliny![]()
vďaka
Nechal jsme si ji dokonce poslat z netu,ač jsem se velmi bál,ale naprosto pohodový kousek,co se zvuku a zpracování týče,takže doporučuji.
Tady máš odkaz přesně na kytaru,kterou chceš.Jediná ukázka,co jsem na youtube našel.Já mám dokonce úplně přesně tuhle,co se barvy týče a typu samozřejmě a hraje úplně přesně jako na tomto videu,takže si můžeš udělat trošku obrázek.
Akorát jak jsem se teď díval,tak akce už skončila,což je škoda,protože stála 3490 kč,což je výborná cena si myslím.
http://www.youtube.com/watch?v=stncP2ZrnA0
Akorát jak jsem se teď díval,tak akce už skončila,což je škoda,protože stála 3490 kč,což je výborná cena si myslím.
http://www.youtube.com/watch?v=stncP2ZrnA0
Nechci zakládat nové téma,tak se zeptám tady,protože mám tuhle kytaru o které je tady řeč.
Poslední dobou hraju trochu častěj,než bylo dřív,v průměru to vychází tak na hodinku až dvě denně a docela často se rozlaďuje.Docela často znamená že každé druhé hraní už se mi zvuk moc nepozdává a skutečně musím znovu ladit.Není to nějak o moc,+- 3,4 čárečky na ladičce,ale zase všechny struny většinou.
Je to normál,když hraju víc,nebo je někde nějaká chybka?
Poslední dobou hraju trochu častěj,než bylo dřív,v průměru to vychází tak na hodinku až dvě denně a docela často se rozlaďuje.Docela často znamená že každé druhé hraní už se mi zvuk moc nepozdává a skutečně musím znovu ladit.Není to nějak o moc,+- 3,4 čárečky na ladičce,ale zase všechny struny většinou.
Každé druhé hraní myslíš obden, nebo každý druhý song??? Jinak může to být starými strunami, drhnoucím nulťákem, případně i ladící mechanikou... Ale nejvíc bych vsadil na struny... Jak je tam máš dlouho?Nicolas píše:Nechci zakládat nové téma,tak se zeptám tady,protože mám tuhle kytaru o které je tady řeč.
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Každé druhé hrání myslím každý druhý hrací den,čili kdybych hrál každý den,tak zhruba obden.rocky77 píše:Každé druhé hraní myslíš obden, nebo každý druhý song??? Jinak může to být starými strunami, drhnoucím nulťákem, případně i ladící mechanikou... Ale nejvíc bych vsadil na struny... Jak je tam máš dlouho?Nicolas píše:Nechci zakládat nové téma,tak se zeptám tady,protože mám tuhle kytaru o které je tady řeč.
Kytaru mám novou zhruba půl roku,takže minimálně půl roku tam struny jsou,ale jelikož byla kytara určitě na prodejně na zkoušení,tak možná rok tam třeba můžou asi být.Na některých místech je na strunách jak kdyby rez,ale jestli je to rez nevím,jsou to takové tmavší tečky,vypadající jak rez.
Tento týden chci právě koupit nové struny a do toho jsem teď zpozoroval poslední 2,3 týdny to časté rozlaďování,tak jsem chtěl i vědět,jestli se zaměřit i na něco jiného,nebo čím by to mohlo být...
- ...EDGE...
Mohlo by to dost mozna byt strunama. Pul roku uz je celkem ekl.Tipoval bych, ze se to po vymene zlepsi.
Když to vezmu na hodinky,tak já jsem na ně minimálně tak 150 hodin nahrál,ikdyž jeikož to byly úplné začátky,tak spíš to bylo takové lehké hraní,ale i tak,vyměnit by už asi určitě zasloužily,+ co byly na kytaře než jsem ji koupil,takže je očividně nejvyšší čas,pokud navíc tvrdíte,že to rozlaďování bude s největší pravděpodobností strunama.
Tak jdu tam něco vybrat.Nebo-li už mám vybráno,jen váhám které.Buď Martiny phosphor bronze,nebo Ernie Ball potažené titanem,nebo Ernie Ball slinky phosphor bronze,nebo D Addario phosphor bronze.
Každopádně jedenáctky.
Tak jdu tam něco vybrat.Nebo-li už mám vybráno,jen váhám které.Buď Martiny phosphor bronze,nebo Ernie Ball potažené titanem,nebo Ernie Ball slinky phosphor bronze,nebo D Addario phosphor bronze.
Každopádně jedenáctky.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vyměň a pořádně natáhni
Každopádně neber ty titanové EB, jsou dost mizerné. Moje rada by byly Martinky.
Každopádně neber ty titanové EB, jsou dost mizerné. Moje rada by byly Martinky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008