Hraní přes iPad?
Pravidla fóra
Hraní přes iPad?
http://www.olaenglund.com/2012/02/18/ja ... phoneipad/
Toto video mě inspirovalo k založení tohoto tématu.
Včera jsem dostal iPad 3. Hraju přes Pod XT s Metal Shopem a FX Junkie, výsledky jsou uspokojivé.
Četl jsem o Stephenovi Carpenterovi z Deftones, že někdy hraje přes MacBook, aby nemusel tahat celý rig. To mě nakoplo.
Představuji si jednak studiové i živé hraní přes iPad, peníze z prodaného Poda bych investoval do simulací hlav, efektů a hlavně do konvolučních simulací boxǔ. Jdou tyhle věci přes iPad? Pokud ano, jde to bez latence? Máte nějaké zkušenosti a tipy?
Edit: překlep.
Toto video mě inspirovalo k založení tohoto tématu.
Včera jsem dostal iPad 3. Hraju přes Pod XT s Metal Shopem a FX Junkie, výsledky jsou uspokojivé.
Četl jsem o Stephenovi Carpenterovi z Deftones, že někdy hraje přes MacBook, aby nemusel tahat celý rig. To mě nakoplo.
Představuji si jednak studiové i živé hraní přes iPad, peníze z prodaného Poda bych investoval do simulací hlav, efektů a hlavně do konvolučních simulací boxǔ. Jdou tyhle věci přes iPad? Pokud ano, jde to bez latence? Máte nějaké zkušenosti a tipy?
Edit: překlep.
Naposledy upravil(a) klobasnik dne 8.05.2012 18:09, celkem upraveno 1 x.
- CzechJoker
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hraní přes iPad?
Myslím, že problém iPadu spočívá v kontrolerech. Hraju (občas) přes Garage Band a AmpKit, a problém je právě ovládání - přepínání. Pokud hraješ jeden zvuk, pak OK.
Toto heblo je zajímavé: http://www.digitech.com/en/products/ipb ... pedalboard
Bohužel jednoúčelové...
Bohužel jednoúčelové...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
wowow to vypada dobre, tez mam novy iPad tak premyslim jak to vyuzit vco nejvice vecechCzechJoker píše:Myslím, že problém iPadu spočívá v kontrolerech. Hraju (občas) přes Garage Band a AmpKit, a problém je právě ovládání - přepínání. Pokud hraješ jeden zvuk, pak OK.
Bohužel jednoúčelové...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a neni to cena i s iPadem?

- Nero
- Rádce
Ne 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Posun ve zvuku oproti Podu nečekám. Navíc je to předražené.
Existuje free DAW, na kterém rozjedu VST? Potřebuju speciální VST pro iOs?
Existuje free DAW, na kterém rozjedu VST? Potřebuju speciální VST pro iOs?
- Nero
- Rádce
Spíš potřebuješ speciální VST host, který bys v iOS rozjel. A nějak si nejsem jistý, jestli něco takového zadarmo existuje. Nevybavuju si ani placený klasický VST host, tedy software, který by dokázal pracovat s jinými virtualními nástroji, než které má v sobě zabudované.
PetrPeter 1975 - 2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu, tak iPB-10 hraje i bez iPadu - iPad tu slouží pouze jako prostředí pro nastavení presetů. Jinak existuje taky něco jako stompbox varianta - Digitech iStomp.
Hraju na kytary a mašinky
Naposledy upravil(a) nzp dne 14.05.2012 16:13, celkem upraveno 2 x.
Miluju české hudební akvárium včele s 30 revivaly Kabátů, 15 revivaly Tří Sester a 5 revivaly Divokýho Debilla!
Máte zkušenosti s iRig/Ampkit/Apogee Jam/Line 6 Mobile In?
Mám, hraju přes http://peavey.com/products/recording/ampkitlink/ a SW GarageBand, resp. nahrávám do GB a připravuju si nápady, řekl bych, že na živé hraní to moc není - možná tak ještě na zkoušce...
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H
http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
- 60'Rock_N'_Roll
Můžu přes interface připojit Poda a z iPadu používat jen simulaci reproboxu? U některých výrobků zmiňují konvoluci, máte s tím zkušenost? Mohl bych používat zapojení v pořadí kytara-Pod (simulace hlavy, efektů)-iPad (simulace boxu za předpokladu lepšího zvuku, připadné nahrávání)-minimixpult-monitory/sluchátka s dobrým výsledkem?
myslím, že toto nejde, tedy aspoň v GarageBandu... tam si vybereš celý aparát, že bys použil jen bednu - netuším... jinak POD samozřejmě před iPad zapojit můžeš, bude se chovat jako efekt, jestli máš GarageBand, můžu Ti poslat mailem nějaké demo (nahrával jsem taky přes POD HD 500) a celkem to jde... otevřeš si to pak normálně přes iTunes v GarageBandu
Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
- Querian
- Bandzone: bandzone.cz/froginfog
- Kontaktovat uživatele:
Tady jsou mé zkušenosti a poznatky.
Mám iRig a Apogee Jam. Když srovnám kvalitu zvuku (vazbu) co z toho leze tak jasně vyhraje Apogee. iRig je dobrej možná tak na začátek. Po chvíli vás pravidelné stahování Gainu ve vašem iOS zařízeních začně hodně štvát.
Garageband - Apogee - kytara
Hra přes MCB
Ať jsem kroutil jak jsem kroutil, tak stejně byl feedback naprd. Prostě odezva neodpovídá tomu co hrajete na kytaru. Byl jsem pro radu v iStyle a pánové mi řekli, že s tím nic udělat nejde.
Hra přes iPhone 4
Odezva je v pohodě. Hraje to ale když chcete měnit zvuky - nástroje - aparaturu, tak načítání trvá dlouho a je to unavující. Ale na cesty rozhodně super.
Hra přes iPad 3.gen.
Jednoznačně největší spokojenost. Oproti iPhonu je doba načítání minimální. Lépe se ovládá a problém s odezvou také žádný. Takže takhle hraju já. (a mám osobní pocit že hra přes iPad žere míň baterky než přes iPhone)
Jediná věc která mi chybí je nožní přepínání efektů a když tak koukám na ceny, tak asi ještě chvilku počkám.
Nebo zkusím začít šlapat na iPad třeba z něj něco vyleze
Mám iRig a Apogee Jam. Když srovnám kvalitu zvuku (vazbu) co z toho leze tak jasně vyhraje Apogee. iRig je dobrej možná tak na začátek. Po chvíli vás pravidelné stahování Gainu ve vašem iOS zařízeních začně hodně štvát.
Hra přes MCB
Ať jsem kroutil jak jsem kroutil, tak stejně byl feedback naprd. Prostě odezva neodpovídá tomu co hrajete na kytaru. Byl jsem pro radu v iStyle a pánové mi řekli, že s tím nic udělat nejde.
Hra přes iPhone 4
Odezva je v pohodě. Hraje to ale když chcete měnit zvuky - nástroje - aparaturu, tak načítání trvá dlouho a je to unavující. Ale na cesty rozhodně super.
Hra přes iPad 3.gen.
Jednoznačně největší spokojenost. Oproti iPhonu je doba načítání minimální. Lépe se ovládá a problém s odezvou také žádný. Takže takhle hraju já. (a mám osobní pocit že hra přes iPad žere míň baterky než přes iPhone)
Jediná věc která mi chybí je nožní přepínání efektů a když tak koukám na ceny, tak asi ještě chvilku počkám.
Díky za pozitivní recenzi.Querian píše:Tady jsou mé zkušenosti a poznatky.
Hra přes MCB
Hra přes iPhone 4
Hra přes iPad 3.gen.
Teď přemýšlím nad interfacem. Dočetl jsem se, že aplikace Mobile POD, tedy simulace POD 2.0, funguje pouze s Mobile In konektorem. Je to pravda? Je tomu tak i u ostatních konektorů? Byl bych rád za univerzální interface, který nebude tratit na zvuku a budu na něm moct zkoušet všechny aplikace, tedy Amplitube, Mobile POD, Peavey Ampkit, Garageband a Jam Up Lite.
Dočetl jsem se, že jsou lepší ty konektory, které se připojují přes pseudo USB konektor a výstup mají normální sluchátkový. Může to být pravda?
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
Asi na tom něco bude. iRig se připojuje do iOS zařízení přes sluchátkový jack a v samotném iRigu máš jakoby další sluchátkový jack a myslím si že tady zvuk tratí nejvíc.klobasnik píše:Dočetl jsem se, že jsou lepší ty konektory, které se připojují přes pseudo USB konektor a výstup mají normální sluchátkový. Může to být pravda?
Oproti tomu, se Apogee napojuje do napájecího konektoru a sluchátka jdou klasicky přes sluchátkový vstup v iOS hračce.
Když jsem použil stejnou kytaru, stejná sluchátka a stejné nastavení zvuku tak je tam opravdu velký rozdíl iRig vs. Apogee.
Jinak ale nemám vyzkoušeno jak je to s kompatibilitou Apogee a jinými appkami na hraní (Ampkit atd...),
zjistím a dám vědět:)
- Querian
- Kontaktovat uživatele:
Takže EDIT po posledním updatu Garagebandu pro Mac je s Apogee odezva parádní. Konečně se dá hrát stejně kvalitně přes PC jako přes iPad. Vyzkoušeno na McB "13 (late 2011)klobasnik píše:Díky za pozitivní recenzi.Querian píše:Tady jsou mé zkušenosti a poznatky.
Hra přes MCB
Hra přes iPhone 4
Hra přes iPad 3.gen.
Teď přemýšlím nad interfacem. Dočetl jsem se, že aplikace Mobile POD, tedy simulace POD 2.0, funguje pouze s Mobile In konektorem. Je to pravda? Je tomu tak i u ostatních konektorů? Byl bych rád za univerzální interface, který nebude tratit na zvuku a budu na něm moct zkoušet všechny aplikace, tedy Amplitube, Mobile POD, Peavey Ampkit, Garageband a Jam Up Lite.